Kan hundar äta selleri? (fördelarna med selleri till hundar)

Hundar kan äta selleri med flera fördelar

hund selleri

Hundar som får en komplett och balanserad diet behöver inte frukt och grönsaker på samma sätt som vi gör, men med måtta är vissa frukter och grönsaker hälsosamma godisar. Frukt och grönsaker med lågt kaloriinnehåll, låg fetthalt är ett bra belöningsalternativ för husdjur som kämpar med övervikt.

Vissa mänskliga livsmedel kan dock vara giftiga för hundar, som choklad eller vindruvor, därför är det alltid är en bra idé att ställa dig själv frågan, får hundar verkligen äta det här?

Kan hundar äta selleri?

Ja, hundar kan äta selleri. De rekommenderas ofta som en viktminskningsbelöning eftersom selleri är mycket låg i fett och kolesterol samt är en utmärkt källa för fibrer, vitaminerna A, C och K, folat, kalium, och mangan. Selleri kan också fräscha upp din hunds andedräkt.

Hur mycket selleri kan hundar äta?

Eftersom din hunds näringsbehov bör tillgodoses av hens hundmat behöver din hund inte de extra näringsämnena i selleri för att hålla sig frisk. Selleri ska matas som godis och inte som måltidsersättning, såvida inte din veterinär föreskriver något annat. Men hur mycket selleri kan hundar äta?

Belöningar bör inte utgöra mer än 10 procent av din hunds dagliga kost, särskilt om din hund är överviktig. Detta gör det relativt enkelt att beräkna hur mycket selleri du ska ge din hund. Allt du behöver göra är att ta reda på hur många andra godisar din hund får dagligen och hur mycket mat du matar henne.

Att beräkna den exakta procentandelen är förmodligen inte möjligt för de flesta av oss, eftersom vi inte har verktygen för att räkna ut torrvikt av selleri, men det ger oss en uppfattning om en lämplig serveringsstorlek. Till exempel, om din hund bara får en kopp mat om dagen är det för mycket att mata henne en kopp selleri. Du kan också fråga din veterinär om lämplig delstorlek för din hund.

Risker med att mata selleri till hundar

Selleri kan utgöra en kvävningsrisk, särskilt för små hundar. Se till att du skär selleri i bitar av bitar innan du matar det som en godbit – det gör det också lättare att mäta upp din hunds portionsstorlek. Det är viktigt att hundägare att sakta introducera en ny matvara i en hunds diet.

Alla hundar är unika, och bara för att selleri är säkert för hundar betyder det inte att det är den bästa belöningen för din hund. Vid tveksamhet är det bästa att fråga din veterinär.

Kategorier: Artiklar, Hundar