Kan hundar äta päron? (vad du ska undvika & risker)

Hundar älskar päron, men finns försiktighetsåtgärder Du bör vidta

hund päron

Som människor älskar vi päron, och det är naturligt att vi vill dela de saker vi älskar med våra hundar. Ibland får denna tendens våra hundar att hamna i trubbel. De flesta husdjursägare vet inte vilka frukter och grönsaker som är säkra för hundar. Så hur är det med päron egentligen?

Kan hundar äta päron?

Ja, hundar kan äta päron! Päron bör matas i mindre bitar då det finns risk för kvävning och förstoppning. Kärnorna i mitten innehåller spår av cyanid och kan vara giftigt i större mängder. Du bör också undvika konserverade päron då det innehåller mycket socker eller konserveringsmedel.

Hur mycket päron kan hundar äta?

Bara för att päron är säkra för hundar att äta betyder inte att din hund ska äta det regelbundet. Med måtta är päron ett hälsosamt mellanmål, den är full av C-vitamin, A-vitamin och fiber. Men precis som med all mat du ger din hund kan för många päron leda till magbesvär.

Så hur mycket är för mycket? Veterinärer rekommenderar att du begränsar hundens belöningsintag till 10 procent av hens dagliga kaloriintag. För små hundar betyder det att en skiva päron då och då är gott, och en hel frukt är förmodligen för mycket. Om du är osäker, fråga din veterinär.

Kolla in dessa andra frukter och grönsaker som hundar kan och inte kan äta

Hund åt päron

Risker

Det finns några risker förknippade med att mata päron till hundar. Dem är säkra för hundar att äta, men även säkra livsmedel kan utgöra en kvävningsrisk. Skär päron i bitar och övervaka din hund noggrant när hen äter för att förhindra kvävning.

Päronfrön innehåller spår av toxinet cyanid. Så frestande som det är att kasta din hund din kvarvarande päronkärna, avstå från att ge din hund delar av päron med kärnor i, eftersom de inte bara är giftiga i stora mängder, kärnor kan också orsaka kvävning.

Konserverade Päron

Konserverade päron är inte bra för hundar, precis som de flesta fruktkonserver. Konserverade päron innehåller för mycket socker, vilket kan irritera din hunds matsmältningsorgan och leda till fetma. Färska mogna päron är de bästa att mata till hundar.

Det är alltid en bra idé att fråga din veterinär innan du börjar din hund på en ny behandling. Din veterinär har mångårig erfarenhet och kunskap som kan hjälpa dig att skydda din hund från skadlig mat från människor, och dem kan också hjälpa dig att hitta andra hälsosamma mellanmål som är säkra för hundar att äta.

Kategorier: Artiklar, Hundar