Kan hundar äta morot? (ja, och här är några tips)

Hundar kan äta morötter med flera hälsofördelar

hund morot

Ja, hundar kan äta morötter. Faktum är inte bara att denna grönsak är säker, men den kan också fungera som ett hälsosamt mellanmål med lågt kaloriinnehåll för din hund.

Kan hundar äta morot?

Ja, hundar kan äta morot! Morötter erbjuder hundägare ett prisvärt och näringsrikt mellanmål till sina husdjur. Dessutom är denna grönsak perfekt för att belöna med för gott beteende, utan kalorierna som kex och andra godisar innehåller. Det rekommenderas frysta morötter till valpar för att lindra obehag i växande tänder.

Stora frysta morötter gör billiga och ätbara tuggleksaker. Dessutom kan tugga på morötter också förbättra din hunds tandhälsa.

Ännu viktigare är att morötter är en utmärkt källa till vitamin A, B, B1, B6, C, D och K, som alla är bra för immunförsvaret. De innehåller även karotenoider, mineraler, fosfor, kalcium, natrium, kalium och klor.

hund äter morot

Att tänka på innan du ger hunden morötter

Rå och kokta morötter är hälsosamma alternativ för hundar och är ett näringsrikt tillägg till måltiderna. Medan morötter i allmänhet är säkra är det viktigt att skära hela morötter, och till och med morotspinnar, i bitar innan du ger dem till din hund. Som ett resultat kommer du att förhindra kvävning, särskilt hos små hundar.

Precis som med andra frukter och grönsaker, se till att morötterna tvättas ordentligt och/eller skalas för att ta bort all smuts och bekämpningsmedel.

Ta reda på mer om vilka frukter och grönsaker som ger bra snacks för hundar här.

Kategorier: Artiklar, Hundar