Kan hundar äta jordgubbar? (ja & här är fördelarna)

Jordgubbar är sommarens favorit bland människor, men kan man dela med sig till hunden?

hund jordgubbar

Jordgubbar är en varmvädersfavorit för hundar och deras ägare. Varmt väder innebär att färska frukter och grönsaker finns i överflöd. Det kan vara svårt eller förvirrande att ta veta vilka frukter och grönsaker som är säkra för din hund.

Kan hundar äta jordgubbar?

Ja, hundar kan äta jordgubbar. Du bör dock inte ge din hund konserverade jordgubbar eller jordgubbar i sirap. Dessa innehåller mycket socker och är inte bra för din hund alls. Färska jordgubbar är kalorifattiga och fulla av antioxidanter och vitaminer.

Fördelar

Jordgubbar är en hälsosam, kalorifattig men söt godbit för din hund, full av antioxidanter, mycket fiber och vitamin C. Genom att ge din hund jordgubbar hjälper du honom också att hålla sig frisk på fler sätt än ett. Med tiden kan färsk frukt till exempel hjälpa till att bromsa åldrandet, stärka immunförsvaret och hjälpa till med viktkontroll. Det kan också hjälpa till att bleka din hunds tänder.

Hur du säkert matar jordgubbar till din hund

Så nu när du vet att du kan ge dina hundar jordgubbar, hur ger man det säkrast? Det säkraste sättet att servera dem på är att tvätta dem ordentligt och sedan skära upp frukten i små bitar för att förhindra kvävning och göra det lättare att smälta. Om du har en liten hund kan du mosa upp bären eller puréera dem och lägga dem tillsammans med hundens mat.

Prova klippa sönder frysta jordgubbar och gör en svalkande, uppskattad sommargodis.

hund åt jordgubbar

Om du ger din hund jordgubbar, var försiktig och ge inte för mycket, och uppmärksamma din hund för eventuella förändringar i beteende eller eventuella matsmältningsproblem. Om du märker något udda, sluta ge dem till hunden och kontakta din veterinär.

Tips: sommargodisar till din hund

Kategorier: Artiklar, Hundar