Kan hundar äta gröna bönor? (+gröna bönor att undvika)

Hundar kan äta gröna bönor men det finns gröna bönor du inte ska ge din hund

hund bönor

De flesta av våra hundar kan stå ut att vi skär ner på godisarna lite, men för många av oss är godis en viktig del av vår dagliga interaktion med våra hundar. Detta gör att vi letar efter hälsosammare alternativ för att belöna våra hundar för deras goda beteende.

Gröna bönor kan bara vara den perfekta läckra kaloribespararen som vi har väntat på.

Kan hundar äta Gröna Bönor?

Ja, hundar kan äta gröna bönor! Hackad, ångad, rå eller konserverad är säkra för hundar att äta, så länge de är vanliga. Gröna bönor i sig är inte bara säkra för hundar, veterinärer rekommenderar dem också som en hälsosam belöning. Bäst av allt, hundar brukar älska dem.

Ibland bereds gröna bönor med andra ingredienser. Detta kan göra dem inte bara mindre nyttiga, utan till och med farliga. Här är några risker för gröna bönor att undvika:

  • Konserverade bönor med tillsatt salt
  • Gröna bönor kokta med oljor och kryddor
  • Gröna bönor kokta med skadliga grönsaker, såsom vitlök och lök
  • Att mata stora, hela gröna bönor till hundar, vilket kan vara en kvävningsrisk

Är gröna bönor nyttigt för hundar?

Gröna bönor är fulla av viktiga vitaminer och mineraler, såsom protein, järn, kalcium och vitaminerna B6, A, C och K. Gröna bönor är också fulla av fiber och har lågt kalorinnehåll, vilket kan hjälpa hundar och människor att känna sig mätta när de bantar.

Din hund behöver inte nödvändigtvis dessa extra näringsämnen, om hen redan äter en komplett och balanserad kommersiell diet, men det är trevligt att veta att gröna bönor erbjuder ett näringsalternativ till hundgodis – och kan få oss att känna oss mindre skyldiga att byta ut ohälsosamma godisar från våra hundars dieter.

Kan gröna bönor hjälpa hundar att gå ner i vikt?

Mer än hälften av amerikanska hundar är överviktiga. Många ägare inser inte ens att deras tjocka hundar är på den tunga sidan, och denna tillsyn kostar våra hundar.

Fetma leder till en lång lista över hälsoproblem, inklusive typ 2-diabetes, artros, högt blodtryck, ortopediska problem, hjärtsjukdomar, njursjukdom och vissa cancerformer. För att göra det värre kan det medföra att din hunds livslängd minskas med upp till 2 år om de bär de extra kilon. Eftersom vi till att börja med får så lite tid med våra hundar är det en stor sak att förlora 2 år.

De flesta ägare vill hellre att deras hundar går ner i vikt.

Att ge gröna bönor som en godbit istället för konventionella kex kan hjälpa din hund att gå ner i vikt, så länge du också vidtar åtgärder för att öka dess träning och moderera sin vanliga kost. Att mata gröna bönor hjälper inte din hund att gå ner i vikt om hen inte får tillräckligt med motion och konsumerar olämpliga kalorier för sin ålder, ras och livsstil.

hund åt gröna bönor

Vad är Green Bean Diet?

Du kanske har hört någon nämna ”gröna böndieten” som ett sätt att hjälpa en hund att gå ner i vikt. Denna dietplan ersätter gradvis gröna bönor istället för en procentandel av hundens mat.

Till exempel börjar en ägare med att komplettera 10 procent av volymen av sin hunds vanliga måltid med gröna bönor och ökar procentsatsen över tiden upp till 50 procent tills hunden når sin målvikt. Sedan introducerar ägaren gradvis den vanliga maten tillbaka i hundens diet.

Medan den gröna böndieten låter som en bra idé i teorin förklarar veterinären Ken Tudor, riskerna med att försöka den gröna bönadieten utan veterinärvägledning.

Till att börja med kan hundar som plötsligt går upp i vikt eller har svårt att gå ner i vikt trots tränings- och dietrestriktioner ha ett allvarligt hälsotillstånd, såsom hypotyreos eller Cushings sjukdom.

Även om din hunds extravikt härrör från några för många godisar och annat, säger Dr. Tudor, ”Vanlig mat är olämplig för viktminskningspatienter. Även om viktminskningspatienter får de kalorier som är lämpliga för deras ideala målvikt, behöver de fortfarande aminosyror, fetter, vitaminer och mineraler för sin nuvarande vikt. ”

Detta kan leda till näringsmässiga obalanser och brister, och hundar på bönadieten kan återfå den vikt som de förlorat till följd av metaboliska förändringar.

Tudor avslutar med att säga att gröna bönor kan vara en effektiv del av en viktminskningsdiet, så länge du rådgör med din veterinär om den bästa hundmaten och övergripande hälsoplan för att hjälpa din hund att gå ner i vikt.

Den perfekta hälsosamma behandlingen

Om du emellertid bara letar efter en hälsosam, kalorifattig behandling för att mata din hund, är gröna bönor ett utmärkt alternativ. Som med alla behandlingar, försök att inte överstiga 10 procent av din hunds dagliga kost och se efter några tecken på magbesvär eller allergiska reaktioner.

Kolla in dessa andra frukter och grönsaker för att ta reda på vilka som är säkra för hundar att äta och vilka som inte är det.

Kategorier: Artiklar, Hundar