Kan hundar äta broccoli? (ja, men det finns risker!)

Hundar kan äta broccoli, men det finns risker du måste veta om!

Kan hundar äta broccoli

Medan hundar faktiskt inte behöver stora mängder frukt och grönsaker för att leva hälsosamma liv, kan vissa grönsaker vara lämpliga godbitar och kan till och med ge hälsofördelar. Broccoli innehåller mycket fiber och C-vitamin och låg fetthalt.

Kan hundar äta broccoli?

Ja, hundar kan äta broccoli. Hundar kan äta det både kokt och rått, så länge det inte finns några kryddor eller oljor tillsatta. Denna grönsak bör alltid ges i mycket små mängder eftersom blommorna innehåller isotiocyanater, vilket kan orsaka magirritation hos hundar. Den hårda stjälken kan orsaka kvävning eller förstoppning.

Innehåll - Kan hundar äta broccoli? visa

Risker

Dessa fördelar kan göra att broccolin verkar vara ett toppval som grönsaksmat. De innehåller dock en potentiellt farlig ingrediens.

Förgiftning

Blommorna i denna grönsak innehåller isotiocyanater, vilket kan orsaka mild till potentiellt svår gastrisk irritation hos vissa hundar.

Enligt veterinärer anses broccoli vara säkert hos hundar om den totala mängden som intas är mindre än 10 procent av deras dagliga intag; mer än 25 procent anses vara giftigt.

När det gäller 10-procentregeln måste vi komma ihåg att det faktiska beloppet skiljer sig beroende på din hunds storlek. Dessutom är varje hund unik. Vissa hundar kan reagera starkare på broccoli än andra, så det är mycket viktigt att övervaka enskilda hundar för att se hur de reagerar på broccoli eller något nytt livsmedel.

hund åt broccoli

Kvävningsrisk

Dessutom har broccolistjälkar varit kända för att orsaka förstoppning i matstrupen, särskilt hos små hundar. Se därför till att du skär upp broccolin i bitar och håll ett öga på din hund när hen äter.

Med små bitar blir det också lättare att mäta mängden broccoli din hund konsumerar. Tänk också på som med all ny mat, börja med en mycket liten bit broccoli för att se till att din hund inte har några negativa reaktioner innan du ger mer.

Fråga din veterinär om du har några frågor om hur mycket broccoli är säkert för din hund, eller om det är rätt behandling för din hunds hälsa.

Kategorier: Artiklar, Hundar