Kan hundar äta blåbär? (antioxidanter till hunden)

Superfrukten som även hundar kan äta innehåller massor av antioxidanter

hund blåbär

Blåbär som är en superfrukt för oss människor och används numera till allt möjligt. Om du tappar ett par blåbär kanske du funderar på om det är okej för din hund att ta den eller om du borde plocka upp dom.

Kan hundar äta blåbär?

Ja, hundar kan äta blåbär, om blåbären är köpta bör du skölja bort bekämpningsmedel från dem. Blåbär är en utmärkt källa till vitaminer, mineraler, antioxidanter och mycket mer. Du behöver inte oroa dig att din hund äter blåbär på skogspromenaden – det är nog riktigt roligt.

Innehåll - Kan hundar äta blåbär? visa

Vitaminer & Antioxidanter

Blåbär innehåller lite kalorier och innehåller stora mängder C-vitamin, fiber och fytokemikalier (naturligt förekommande kemiska föreningar som finns i växter). C-vitamin och fiber är viktiga komponenter i rätt hundnäring. Fytokemikalier är kopplade till flera hälsoaspekter, inklusive förmågan att bekämpa cancer hos människor.

Dom är också fyllda med antioxidanter och har visat sig förbättra djurens och människors hälsa. De hjälper även till att bekämpa fria radikaler, som är ansvariga för cellulär och molekylär skada hos hundar och människor. Som en extra bonus visar studier att tillsats av antioxidanter till hundens diet minskar hjärnans åldrande, vilket är bra om du har en äldre hund.

hund åt blåbär

Färska & Frysta

Du kan mata din hund med både färska och frysta blåbär. Som med alla godisar, se till att du bara matar din hund denna frukt med måtta. Blåbär är små, vilket innebär att du inte behöver klippa upp dem. Men det finns potentiella risker, som kvävning, särskilt för mindre hundar.

All godis bör inte utgöra mer än 10 procent av din hunds dagliga kost. Precis som du skulle göra för andra frukter eller grönsaker, se till att blåbäret tvättas noggrant för att avlägsna bekämpningsmedel eller smuts innan du ger dem till din hund.

Rådfråga din veterinär om du har frågor eller funderingar angående utfodring av blåbär till din hund och bevaka din hund noggrant efter att ha gett det som en belöning för första gången.

Kategorier: Artiklar, Hundar