Kan hundar äta banan? (gör eget hundgodis enkelt)

Banan är perfekt att torka som hundgodis!

hund banan

Som hundägare kanske du har undrar vilka frukter eller grönsaker som är bra för din hund att konsumera. Jag har själv flera gånger tvekat och funderat på om banan är en frukt som inte är giftig för hundar, så hur är det egentligen?

Kan hundar äta banan?

Ja, hundar kan äta skalad banan. Det är kalorifattigt och rikt på biotin, fibrer, koppar, kalium och vitaminer och är därför väldigt nyttigt för din hund. Det innehåller dock mycket socker så tänk på att inte ge för mycket. Skalet är ogiftigt men är väldigt svårsmält och kan orsaka förstoppning.

Tips: Banan kan vara ett substitut till kommersiellt hundgodis.

Är banan nyttigt för hundar?

Bananer innehåller mycket kalium, vitamin B6 och vitamin C. Faktum är att veterinärer ibland rekommenderar denna frukt som ett hälsosamt alternativ till feta, salta godisar. Frukten innehåller också mycket fiber, vilket kan hjälpa till om din hund har mag-tarmproblem och magnesium som främjar bentillväxt och hjälper kroppen att producera protein och absorbera vitaminer. Men som med alla livsmedel bör du bara mata din hund bananer med måtta, särskilt eftersom de innehåller mycket socker.

Kan hundar äta bananskal?

Var försiktig med skal. Även om skalen inte är giftiga för hundar är de svåra att smälta och kan orsaka blockering i tarmsystemet. Även utan skalen kan matning av för många bananer orsaka magbesvär. Om du har några frågor eller funderingar om hur mycket du ska ge din hund, kontakta din veterinär.

hund åt banan

Lägg banan i kong

Förutom att ge din hund en bit vanlig banan så kan du skämma bort hen med några klassiska favoriter nedan.

  • Mosa upp det med maten.
  • Fyll en Kong med mosad banan och frys den.
  • Frys hela bananen, skala den och skiva den i mindre bitar.

Gör egen torkad banan som godis

Många hundar kommer att njuta av den söta, stärkelseaktiga smaken av en vanlig banan, men om du känner dig ambitiös kan du göra denna läckra godis – och ingen erfarenhet krävs!

Du behöver:

  • En mogen banan
  • En ugn, bakplåt och bakplåtspapper

Instruktioner:
Skär bananen i mindre skivor, men inte för tunna, och fördela ut på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Ställ plåten mitt i ugnen på 100°C med ugnsluckan på glänt i cirka 7-8 timmar eller tills frukten har torkat.

Kategorier: Artiklar, Hundar