Kan hundar äta äpple? (fördelar med att ge din hund äpple)

Hundar kan äta äpple med några försiktighetsåtgärder!

hund äpple

Den goda frukten som ofta ligger på marken under äppelträdet i slutet av sommaren. Det är inte helt orimligt att din hund kommer att intressera sig av dem små runda ”bollarna”.

Kan hundar äta äpple?

Ja, hundar kan äta äpple! Och de flesta hundar älskar dem också. Kärnorna innehåller dock cyanid som är giftigt och bör därför plockas bort. Du bör också ta bort stammen då det kan utgöra en kvävningsrisk.

Fördelar med äpple till din hund

Äpplen är en utmärkt källa till vitamin C, fiber, kalcium och fosfor, och de är ett säkert sätt att tillfredsställa ditt husdjurs söta tand (i motsats till choklad och andra sockerprodukter). Frukten är också relativt låg i kalorier, och många hundar älskar smaken såväl som krispen. Att tugga ett äpple kan också hjälpa till att rengöra hundens tänder, men bör inte ersätta faktisk tandvård.

hund åt äpple

Hur Du säkert låter din hund smaka på äpple

När du matar ett äpple till din hund är det bäst att skära det i skivor eller bitar så att det är lättare för din hund att tugga. Undvik att ge din hund kärnor, eftersom de innehåller cyanid, ett giftigt ämne. Du vill också hålla kärnorna, inklusive stammen, borta från din hund eftersom den utgör en kvävningsrisk. Att äta för många äpplen kan dessutom leda till att din hund får magont och diarré, så de äts bäst med måtta.

Andra frukter och grönsaker som kan vara bra för din hund hittar du här.

Du kan också använda äpplen i recept om du lagar mat eller gör godis till din hund. Ett av våra favoritrecept är äppelkringlor för hundar, en lätt att göra godis som bara innehåller tre ingredienser: mandelmjöl, ägg och osötad äppelmos.

Kategorier: Artiklar, Hundar