Inomhuslekar som aktiverar hunden (6 lätta & roliga lekar)

Det är inte alltid så roligt att gå ut och träna med din hund, med dom här 6 roliga lekarna kan du aktivera hunden inomhus!

Aktivera hund inomhus

Alla hundar vill ha roligt! Hundträning är viktigt för alla hundar, och det är lika viktigt med lek. När det är ruskigt väder ute är det verkligen högtid för inomhuslekar som aktiverar hunden. Du kan även inkludera lek i träningen som belöning, kom ihåg att det ska vara roligt för hunden.

Med inomhuslekar som aktiverar hunden får hunden både fysisk aktivering och mental stimulans. Det är också ett underbart sätt att knyta band med din hund. Att leka lekar med din hund bidrar samtidigt till att förebygga tristess och de potentiella beteendeproblem som det medför.

En del lekar är perfekta att leka inomhus medan andra behöver lite mer utrymme utomhus. Många av dessa lekar är helt fantastiska inomhuslekar som aktiverar hunden där även barnen kan träna hunden. Du kan även använda dessa lekar för att lära din hund hur man leker, eftersom inte alla hundar vet hur man gör. Självklart är det bra om din hund kan några grundläggande kommandon innan du börjar leka.

Här är 6 riktigt roliga lekar som hjälper till att hålla din hund stimulerad.

1. Apport

Aktivera hund inomhus

De flesta hundar har en naturlig instinkt till att hämta saker medan andra hundar kan behöva lära sig hur man gör. Man kan apportera nästan var som helst. Du kan leka inomhus med en mjuk leksak eller utomhus på ett inhägnat område med en boll eller en frisbee. Om du har en hund som verkligen älskar att springa (och om du vill undvika slabbiga händer) ska du prova Chuckit! Fetch & Fold Bollkastare.

Missa inte: Bästa Automatiska Bollkastaren för Hundar 2021 » Bäst i Test

2. Dragkamp

Aktivera hund inomhus

Nästan alla hundar älskar en rejäl dragkamp. Det ger hunden möjlighet att använda sin energi och sin naturliga rovdjursinstinkt. Dessutom kan det trötta ut hunden. Om du ska kunna leka dragkamp med din hund på ett säkert sätt ska du se till att din hund kan ett släppkommando. Ta sedan fram en stabil och stark dragleksak och börja dra. Låt din hund ibland få chansen att vinna eftersom det stärker självförtroendet.

3. Kurragömma

Aktivera hund inomhus

Kurragömma är inte bara för barn. Även hundar älskar den här leken. Dessutom kan det vara ett roligt sätt att öva inkallning på.

Börja med att be din hund att stanna. Därefter tar du med en av hundens favoritleksaker, tuggben eller godis och går och gömmer dig. När du har gömt dig ropar du på din hund så att hen får leta efter dig. Pip med leksaken eller skaka godiset så att din hund lockas till att leta efter dig. När din hund hittar dig ska du belöna hunden med entusiastiskt verbal beröm samt leksaken eller godiset du håller i handen.

4. Leta efter godis (eller en leksak)

Aktivera hund inomhus

Hundar har ett extremt bra luktsinne och nästan alla hundar älskar att använda sina nosar till att hitta intressanta saker. Låt din hund få använda sin hjärna och nos till att hitta gömda godisar.

Se till att din hund är utom synhåll (eller låt hunden vara i ett annat rum). Göm sedan några av hundens favoritgodisar på olika ställen i rummet. Ta in din hund i rummet igen och be din hund att ”leta”! Om det behövs lite extra stöd kan du leda din hund med ett koppel eller peka ut områden som hunden kan utforska.

5. Interaktiva leksaker med godis

Aktivera hund inomhus

Det finns en mängd roliga interaktiva hundleksaker som kräver viss problemlösning och tänkande. Du kan köpa automatiska bollkastare eller hundpussel av olika typer på många djuraffärer. Du kan även göra ett eget hundpussel hemma genom att skära hål i en vattenflaska eller någon annan plastbehållare. Fyll flaskan med smaskiga väl doftande godisar och uppmuntra din hund att lista ut hur man får ut godiset. Det här aktiverar din hund mentalt genom att låta hunden tänka.

6. Hundsporter

Aktivera hund inomhus

Har du en hund med mycket energi? Super smart men en riktig bråkmakare? Din hund kanske behöver en egen hobby. Om det inte räcker med regelbunden motion och lek för att tillfredsställa din hunds behov så kan hundsport göra susen. Att börja med en hundsport är ett utmärkt sätt att aktivera din hund på regelbunden basis. Utforska alla de många olika typer av hundsporter som finns och ta reda på vilka som kan passa din hund.

Säkerheten går alltid först

Kom ihåg att se till att din hund inte utsätts för utmattning eller överhettning när ni leker. Avbryt om din hund verkar trött, frustrerad eller visar tecken på oro eller ångest. Var också medveten om din omgivning när du leker med din hund. När andra hundar eller människor är i närheten kan det skapa en riskfylld distraktion, särskilt om din hund är utan koppel. Ha roligt, men var försiktig!

Kategorier: Artiklar, Hundar