10 Bästa familjehundarna (med bilder och information)

Letar du efter en hundras till familjen? Det finns många olika familjehundar, men här är våra topp 10!

hundraser familjehund

En familjehund kan lära barn att ta ansvar, visa medkänsla och tålamod och för att inte tala om att de är de bästa lekkamrater man kan önska sig.

Innan du köper en familjehund är det dock alltid klokt att undersöka vilken hundras som passar bäst för ditt hem och din livsstil.

Här är våra topp 10 familjehundar som är hundraser som passar i de flesta hem!

Topp 10 bästa familjehundar

1. Beagle

hundraser familjehund - beagle

Beagles lilla storlek och lugna temperament gör den här rasen till en utmärkt familjehund.

Beagles avlades ursprungligen för att vara jakthundar, och deras stora energikälla gör att de aldrig är för trötta för att leka lekar.

Om dina barn älskar friluftsliv passar den här rasen perfekt, eftersom det inte finns något de älskar mer än att utforska utomhus och ta sig ut på stigarna.

Beaglen är smart, vänlig och glad och kommer vanligtvis överens med andra husdjur också (med undantag för deras jaktlust).

De fäller också päls, så de behöver ofta borstas och badas.

2. Cavalier king charles spaniel

hundraser familjehund - cavalier king charles spaniel

Cavalier king charles spaniel trivs både som stads- och villahundar.

Deras mjuka natur gör dem också till utmärkta hundar för barn.

Cavalier king charles spaniel är mycket vänliga mot andra husdjur, hundar och främlingar.

När den är utomhus tar dess sanna spanielnatur över och den är förtjust i att utforska, jaga och sniffa.

Denna lekfulla, söta, mjuka, lugna och tillgivna hund är alltid villig att vara till lags. På många sätt är cavalier en perfekt familjehund.

Dess långa päls kräver borstning varannan dag.

3. Cocker spaniel

hundraser familjehund - cocker spaniel

Cocker spaniel är social till sin natur och är glada och lekfulla. Dem är aktiva familjehundar som går utmärkt ihop med barn och andra djur.

Den älskar att umgås med människor och är mycket lydig och utför helhjärtat sin ägares instruktioner.

Lojalitet mot sin ägare är faktiskt en av den cocker spaniels mest igenkännbara egenskap. Med en stark jaktinstinkt är rasen alltid angelägen om att lära sig nya saker.

Den cocker spaniel bör tas med på långa promenader, helst i flera timmar. På så sätt får den den nödvändiga dagliga motionen.

Löpning och lek är också bra fysisk träning för rasen.

4. Engelsk bulldogg

hundraser familjehund - engelsk bulldogg

Om du vill ha en hängiven och tålmodig valp som säkert kommer att vara kärleksfull mot barn är engelsk bulldogg en favoritras bland familjehundar.

Engelsk bulldogg har en robust kroppsbyggnad som är perfekt för barn. Den kommer dock inte att vinna några priser för ”mest energiska hund”.

Engelsk bulldogg är en följsam, vänlig och lojal hund och kommer bra överens med andra husdjur och hundar. De är bekväma med att bo i stora hus såväl som i små lägenheter.

De flesta är också trevliga med besökare och kompatibla med andra husdjur, vilket gör dem till en perfekt familjehund för en upptagen och social familj.

Om du är intresserad av att skaffa en engelsk bulldogg ska du komma ihåg att deras komprimerade käkar gör att de behöver lite extra omsorg med tandrengöring, och att ha svårt med andningen, snarkningar och viss dregling hör till vanligheterna.

Vecken runt svansen och ansiktsrynkorna måste rengöras för att förhindra att smuts ansamlas. Å andra sidan behöver deras päls minimal skötsel.

5. Fransk bulldogg

hundraser familjehund - fransk bulldogg

Fransk bulldogg har alltid varit en familjehund: liten och muskulös med en slät päls, kort ansikte och de karaktäristiska ”fladdermusöronen”.

Den är kärleksfullt känd som Fralla och är älskad för sin älskvärda natur och sitt jämna humör.

Den här söta, vänliga och sällskapliga hunden är alltid villig att vara till lags.

Som en clownig knähund älskar fransk bulldogg att leka och tycker om att underhålla sin familj.

Den är förtjust i att sova med och gosa med sin favoritperson.

6. Golden retriever

hundraser familjehund - golden retriever

Golden retriever är en självsäker, smart, snäll och lojal familehund.

Golden retriever hunden är varken aggressiv eller blyg och är extremt tålmodig, vilket gör den till en perfekt match för barn.

Även om denna ras behöver mycket motion älskar de att leka (apporterande lekar är deras favorit – din golden kan till exempel älska att leka med frisbees).

Du kommer också att upptäcka att den roliga golden retrievern också är tillgiven och lydig, vilket innebär att dina barn kommer att bli förälskade på en gång.

För att deras härliga gyllene pälsar ska vara i gott skick krävs det att de borstas två gånger i veckan.

7. Irländsk röd setter

hundraser familjehund - irländsk röd setter

Irländsk röd setter är känd för sin röda päls och är lekfull och energisk, älskar att vara med människor och leker bra med barn.

Faktum är att denna perfekta familjehund älskar att vara med sin familj så mycket att de hatar att vara ensamma, vilket innebär att de uppträder på bästa sätt när de är omgivna av sina nära och kära.

Den här hunden behöver mycket motion och passar bra ihop med energiska barn.

Irländsk röd setter är en smart och träningsvillig följeslagare och passar perfekt för människor med en trädgård, och de är också bra på att hälsa på nya människor som hälsar på i ditt hem.

Irländsk röd setter har en längre päls, så de kommer att kräva regelbunden pälsvård och borstning för att förhindra att pälsen mattas och tovas.

8. Labrador retriever

hundraser familjehund - labrador retriever

Detta är en av de mest populära hundraser, och det finns goda skäl till det – labrador retriever är lekfull, tålmodig, kärleksfull, skyddande och pålitlig.

En annan fördel är att labbarna är mycket intelligenta och att de är lätta att träna.

De kräver mycket motion (de älskar att bada), så se till att din familj är redo för utmaningen. Se till att de har gott om utrymme att springa runt och leka.

Oavsett om de är svarta labradorer, chokladlabbar eller gula labbhundar delar de alla samma uthållighet, styrka och lydnad som gör dem till en så populär familjehund.

Dessa trevliga hundar kommer bra överens med andra djur och i stort sett alla de möter, och deras korta pälsar gör att de egentligen bara behöver borstas en gång i veckan för att hålla dem rena och fina.

Labradorer fäller dock, så du bör vara beredd på att städa bort deras hår regelbundet.

9. Pudel

hundraser familjehund - pudel

Förutom den ofta speciella frisyren är pudeln också en mycket smart och vänlig familjehund.

Den här snälla hundrasen är stolt och elegant, både omtänksam och lojal och är sällan besvärad eller uttråkad.

Pudel finns i fyra olika storlekar, toypudel, dvärgpudel, mellanpudel och storpudel.

Det innebär att du kan välja den specifika pudelstorlek som bäst passar din hemmiljö. De är bra för barn med allergier eftersom de fäller väldigt lite.

Varje hundras kommer med olika fördelar. De två större pudlarna är till exempel mycket lydiga, smarta, lekfulla och äventyrslystna. Även om de ofta är blyga mot främlingar kommer de bra överens med människor och barn som de känner.

De mindre pudlarna däremot tenderar att ägna sig åt en person i synnerhet, men de är bra med andra husdjur och barn. De är smarta, lyhörda, lydiga och lekfulla.

Oavsett vilken pudel det är fråga om kräver deras pälsar dock regelbunden skötsel.

10. Vizsla

hundraser familjehund - vizsla

Även om den här rasen inte direkt är en populär hundras, främst på grund av deras motionsbehov, är de faktiskt en av de bästa familjehundarna för aktiva och energiska familjer med äldre barn.

Vizsla har ett livligt temperament och är lojal, tillgiven och trevlig.

Rasen är också lydig, självsäker och smart. Vizslas bildar starka band med familjemedlemmar och kan snabbt lära sig nya trick.

De har en kort päls, så deras pälsvårdsbehov är ganska låg.

Kategorier: Artiklar, Hundar