Hundnamn tik – 50 vanligaste namnen & 100 ovanliga tiknamn

Här är de 50 populäraste hundnamn på tikar i Sverige och en lista på 100 ovanliga hundnamn till din tik!

Hundnamn tik

Att välkomna en liten hundvalp till familjen är alltid en helt fantastisk tid! Att välja ett hundnamn till din tik kräver däremot lite fantasi och en hel del eftertanke. Det är trots allt ett hundnamn som du kommer att säga till din nya hundvalp varje dag i många år framöver.

Samtidigt som du förbereder dig med massor av leksaker och tillbehör inför den stora dagen du får hem din valp så pågår också jakten på ett hundnamn till din tik. Det kan vara så att du redan vet vilket hundnamn din tik ska få men ibland kan man behöver lite inspiration medans man andra gånger vill få en uppfattning om tikens personlighet för att kunna bestämma sig för ett hundnamn till sin tik.

Om du behöver inspiration så har vi gjort en lista med de 50 vanligaste och 100 ovanliga hundnamn på tikar i Sverige baserat på Jordbruksverkets statistik. Senare i artikeln kommer jag att berätta några viktiga saker att tänka på när du väljer ett hundnamn till din tik.

Hundnamn Tik – Topp 50 i Sverige

MollyBellaDoris
SallyElsaWilma
StellaAliceRonja
SelmaLunaNova
MajaFrejaSaga
DaisyMimmiTindra
ZeldaSmillaEbba
NellieSveaKira
LisaLadyElla
LeiaSiriNala
KajsaDivaNelly
StinaEsterDixie
MiraAstaBonnie
TyraSmulanIsa
IrisFiaIda
VildaPepsiFanny
LillyVera

Hundnamn tik – 100 Ovanliga hundnamn

AfroditeAliceAlicia
AllieAlphaAndro
AstaAuroraBea
BellaBiancaBibi
BimCharlieCherry
CindyCoraDaisy
DanniDivaDixie
DonnaDoraDoris
EbbaEllaElly
ElsaEsterFanny
FiaFiffiFreja
GarboGissaGreta
HeraJojoJuni
JunoKajsaKatla
KiraLadyLeia
LexieLiaLisa
LunaMajaMalou
MimmiMiraMolly
NalaNeaNellie
NellyNikitaNova
OzzyPandoraPhoebe
PuhQuincyRonja
RoxyRussinSaga
SallieSillaSiri
SmillaSmulanStella
StinaSveaTindra
TyraUllaVanja
VeraVeronaVilda
XantaXenaXina
YackieYlvaYzma
ZeldaZätaZita
ZoeÄlmaÄlva
ÅsaÅskaÅxy
Öja

Hur du väljer ett hundnamn till tik

Det är inte bara ett hundnamn det handlar om. En hundvalps hundnamn är en viktig del av hennes träning och kontaktskapande. Här är några goda råd när du väljer hundnamn till tik:

  • Välj ett hundnamn med en eller två konsonanter. De är lättast att säga och tillräckligt korta för att fånga din hunds uppmärksamhet.
  • Överväg ett hundnamn för tikar med hårda konsonanter, som ”Bella” eller ”Svea”, vilket kan vara lättare för hundar att höra än vokaler.
  • Försök att undvika att välja ett hundnamn till din tikvalp som låter som ett kommando. Undvik namn som ”Sanna”, som låter som ”stanna”, eller ”Lei”, som låter som ”nej”.
  • När en tikhund hör sitt namn är det som en signal att det som kommer härnäst är menat för henne. Använd därför din tiks namn ofta och i positiva sammanhang så att hon inte förknippar det med bestraffning eller något annat negativt eller skrämmande.
  • Ge inte hunden ett hundnamn som påminner om namnet på en annan familjemedlem. Om din dotter heter ”Fanny” och hunden heter ”Sunny” kan hunden (eller din dotter) bli förvirrad och inte veta att hon ska reagera.
  • Ta lite tid på dig för att lära känna din nya tikvalp. Ibland kan hennes utseende eller beteende inspirera till det perfekta hundnamnet.

Källhänvisning

Jordbruksverkets hundregister

Kategorier: Artiklar, Hundar