5 Fula hundar som kommer fånga ditt hjärta! (med bilder)

Här är 5 fula hundar som trots sitt annorlunda utseende lyckas charma människor världen över!

Fula Hundar

Vilka hundraser som räknas till kategorin “fula hundar” kan självklart vara ett känsligt ämne för vissa hundälskare. Men det betyder inte att hunden inte kan vara så kallat “fulsöt” – vilket är en hund som kanske inte har de mest vackra dragen och rätta proportionerna, men som ändå är väldigt söt på grund av sin personlighet och för att det är just en hund. Vilket räcker gott och väl.

Vi har dock tagit fram en kort lista över 5 fula hundraser för att informera om deras beteenden och speciella drag – läs vidare!

1. Boxer – en stabil multitasker med intryckt nos

Fula Hundar - Boxer

Den ståtliga boxern räknas ofta till fula hundar eftersom dess ansikte och nos är aningen intryckt samt med ett underbett. Men däremot är dess kropp väldigt muskulös och atletisk. Boxern passar bra till många ändamål såsom vakthund eller räddningshund.

De är lätta att lära upp och vill inte gärna dominera sin ägare som vissa andra stora hundar. Därför passar de också väldigt bra som familjehundar och som rolig lekkamrat. Boxern är en mycket intelligent och smidig hund, så vad gör lite underbett och intryckt nos? Det kan man stå ut med. 

2. Engelsk Bulldogg – en rolig charmör med kraftigt underbett

Fula Hundar - Engelsk Bulldogg

Vill du ha en riktigt komisk hund med sinne för humor ska du köpa en Engelsk Bulldogg. En del av deras humoristiska framtoning är också dess utseende. Rasen räknas till fula hundar då den har väldigt stor skalle för sin kropp. Men kroppen är också ganska robust. Ansiktet har intryckt nos, hängande ögon och kraftigt underbett, vilket kanske på papper inte är de vackraste dragen.

Men bulldoggen väger upp allt med sin charmiga personlighet! De passar utmärkt som roliga familjehundar, men inte till vakt då de är lite för loja och snälla för det.

3. Fransk Bulldogg – den levnadsglada “fladdermusen”

Fula Hundar - Fransk Bulldogg

Fransk Bulldogg, eller “frallan” som de ofta kallas, är mindre än den vanliga bulldoggen och känns igen på de karakteristiska öronen som är ganska stora (i förhållande till det lilla huvudet), runda och påminner om en fladdermus. Ansiktet är tillplattat och kanske inte den vackraste siluetten bland hundar.

Faktum är att vissa andra hundar kan ha svårt för frallans utseende då de inte riktigt kan läsa av ansiktet som på andra hundar och därför blir de sura istället. Fransk Bulldogg är en perfekt familjehund som älskar livet och sin familj.

4. Schnauzer – den egensinniga farbrorn med skägg

Fula Hundar - Schnauzer

Ja, nu vet vi ju att hundar kan vara både hanar och tikar, men Schnauzern, och Dvärgschnauzer, ser lite ut som en gammal farbror, oavsett kön. Det beror på att den har en mycket tydlig mustasch/skägg och tydliga ögonbryn. Därför hamnar den på vår lista över fula hundar.

Vissa hundägare trimmar hela Schnauzern med jämna mellanrum så att de ser mer “städade” ut. Rasen är inte helt lätt att uppfostra och de kan bli ganska revirkänsliga och inte komma överens med andra hundar. De är också väldigt aktiva, envisa och vaktar hemmet lojalt. Mycket social träning är viktigt för att få en stabil schnauzer.

5. Chinese Crested Dog – en hårlös lojal vän

Fula Hundar - Chinese Crested Dog

Chinese Crested Dog, den populära nakenhunden vi svenskar ofta refererar till, tillhör också kategorin fula hundar enligt många. Just för att den inte har någon päls på större delen av kroppen. De delar som har päls är svanstippen, huvudet och benen.

Nakenhunden är dock en väldigt glad och trevlig hund som gärna är med sin ägare mest hela tiden och gärna liggandes i knät. De vill inte vara ensamma någon längre stund. Många anser dock tvärtemot, att den här rasen är vacker. Vilket är en smaksak. En sak är säker och det är att du får en lätthanterlig lojal hund om du köper en Chinese Crested Dog.

Kategorier: Artiklar, Hundar