10 Bruna hundraser (med bilder och information)

Letar du efter bruna hundraser? Här är våra 10 bruna hundraser som du kommer att älska!

bruna hundraser

Bruna hundraser kan vara svårta att hitta, även om många hundraser på ett eller annat sätt har en nyans eller en blandning av bruna toner. Att hitta de bruna hundraser som har den mest äkta bruna pälsen kan vara en utmaning.

Vare sig du bara är nyfiken eller vill adoptera en ny brunfärgad hund så har vi listat de bruna hundraser som vi älskar mest, alla med detaljer och bilder som referens.

Här är våra topp 10 bruna hundraser som du kommer att älska!

Topp 10 bruna hundraser

1. Labrador retriever

bruna hundraser - labrador retriever

Brun labrador retriever är lätt en av de vanligaste och sötaste bruna hundraserna på vår lista och är en kärleksfull familjehund som är social, tillgiven och alltid ivrig att uppleva världen runt omkring den.

Även om labrador retrievern är en enastående sällskapshund är den fortfarande en energirik och sportig hundras.

Labradorer har en känd tendens till övervikt, så regelbunden motion är ett måste.

Förutom dagliga promenader och lekar bör du överväga att involvera din labrador retriever i hundsporter som agility, spår eller apport i vatten. Rasen är trots allt en ras som älskar att simma!

2. Chihuahua

bruna hundraser - chihuahua

Den här stökiga terrierliknande hunden är en av de minsta raserna i världen. Både lång- och korthåriga chihuahuor är ganska vanliga sällskapshundar och ofta får en eller flera ur kullen en slående brun päls.

De kommer att vara de första som låter dig veta när ett hot närmar sig då dem älskar att varna och alarmera.

Detta är ett resultat av deras alerta och modiga personligheter – chihuahuas är instinktivt beskyddare.

Med lämplig träning kan de vara utmärkta husdjur för familjer och kan trivas i både lägenheter och hus eftersom de behöver mycket lite utrymme för att få tillräcklig motion.

3. Cavalier king charles spaniel

bruna hundraser - cavalier king charles spaniel

Cavalier king charles spaniel är utan tvekan den mest populära av spanielraserna.

Med sina vågiga, ljuvliga lockar, vanligen brun och vit, sina slappa öron och sitt sötaste uttryck, representerar de sann elegans.

Dessa spanielhundar är idealiska för dem som älskar en elegant knähund och som inte har något emot lite skällande.

Förutom sin tillitsfulla natur är denna sportiga ras väl sällskaplig och lättsam.

Ivrig på att leka och generellt sett ganska foglig skulle cavalier king charles spaniel vara en bra medlem i vilken familj som helst.

4. Irländsk vattenspaniel

bruna hundraser - irländsk vattenspaniel

Bland spanielraserna är irländsk vattenspaniel en av de största och de har en stor personlighet som matchar kroppen, dessutom är färgen på deras päls brun.

Som namnet antyder utmärker sig den här hunden i simning och andra vattensporter.

Medan huvudet och kroppen är täckta av tät, krullig och mörkbrun päls, verkar svansen praktiskt taget hårlös och liknar en råttas svans.

Irländsk vattenspaniel är en hårt arbetande ras som kräver en aktiv livsstil för att hålla sig frisk och nöjd.

Om rasens behov av motion försummas kan det resultera i en trotsig och destruktiv hund.

Denna hundras är den perfekta följeslagaren för flitiga löpare, vandrare och cyklister. Dessutom är irländsk vattenspaniel mycket mottaglig för lydnadsträning.

5. Korthårig vorsteh

bruna hundraser - korthårig vorsteh

Korthårig vorsteh är en anpassningsbar jakthund som är både otroligt atletisk och tillgiven.

Samtidigt som de är den perfekta jakthunden är de också en fantastisk mysig följeslagare i hemmet.

Med några olika färgtyper, bland annat enskilt brun och brun med vita tecken, är korthårig vorsteh utan tvekan en av de vackraste hundarna på vår lista.

Den här rasens energiförråd kan verka oändlig, så regelbunden motion och aktivering är ett måste.

Även om korthårig vorsteh ursprungligen avlades för att jaga hela dagarna så tycker rasen också om att springa, simma, vandra och delta i en rad olika hundsporter.

Tack och lov är den här hunden anmärkningsvärt träningsbar trots sin gränslösa energi.

6. Newfoundlandshund

bruna hundraser - newfoundlandshund

Även om newfoundlandshund kan ha några olika färger på pälsen är brun en av de vanligaste färgerna på den här hundrasen.

Denna stora och kraftfulla hundras har ett otroligt mjukt temperament och en förkärlek till vatten. Faktum är att newfoundlandshundar ofta är sjöräddningshundar i delar av Nordamerika.

I motsats till vad du kanske tror är denna stora hund ökänd för sitt goda humör och stora tålamod när det gäller små barn, och de skulle passa som en underbar familjehund.

Trots att den är varm och otroligt kärleksfull kommer det utan tvekan att ha sina utmaningar att äga en hund som kanske väger mer än dig, så konsekvent, varsam träning och tidig socialisering är absolut nödvändigt och kan bidra till att din newfoundlandshund växer upp och blir ett enastående sällskap.

7. Grand danois

bruna hundraser - grand danois

På sin höjd väger grand danois otroliga 90 kg och reser sig ofta över sina ägare när de står på bakbenen.

Pälsen hos grand danois kan ha några olika solida bruna nyanser, förutom ett antal andra färger.

För att vara en så massiv och kraftfull ras behöver de lagom motion per dag.

Du ska dock inte låta dig luras av deras storlek eftersom denna ras har fallit under det mest passande smeknamnet – de snälla jättarna.

Några av deras mest älskvärda egenskaper är det tålamod de har med barn, deras iver att behaga sina ägare och naturligtvis en beundransvärd förmåga att ganska lätt få vänner.

8. Tax

bruna hundraser - tax

Tax är en kraftig, kortbent ras med söta ögon, lång kropp och en modig personlighet.

Som lämplig medlem av gruppen jakthundar har taxen också en tendens att visa upp en stark jaktlust och en egensinnig inställning.

Denna ras finns i en rad olika pälsstrukturer och färger, men bruna nyanser är vanligast.

Trots sin storlek kan taxen vara orädd till en stor del. Den är en utmärkt vakthund som varnar sina ägare och inkräktare med ett skällande som låter som om det tillhör en mycket större hund.

Även om rasens personlighet är kaxig och ständigt alert kräver den endast måttlig motion. Dagliga promenader och löpning runt huset håller den genomsnittliga taxen glad och frisk.

9. Cane corso

bruna hundraser - cane corso

Det finns ingen anledning att låta sig skrämmas av cane corsos intensiva utseende, eftersom denna ras kan vara en utmärkt hund för barnfamiljer och andra hushållsdjur.

Tidig socialisering och lydnadsträning kommer att vara skillnaden i deras personlighet när de växer upp.

Deras utseende anses vara ett av deras försvar och används för att avskräcka inkräktare eller potentiella hot.

Deras korta slanka päls kan bara brunlik med olika tecken. Om du är på jakt efter en vakthund till familjen kan detta vara rasen för dig.

10. Leonberger

bruna hundraser - leonberger

Leonberger verkar vara en magisk kombination av lejon och hund. Deras långa manar och breda kroppshållning påminner om en djungelkatt. Till och med deras färger är ganska jämförbara!

Även om deras utseende får dem att se lite vilda ut har de en av de sötaste temperamenten en hund kan ha. Så mycket att leonberger anses vara en utmärkt terapihund till följd av deras skötsamma och följsamma personlighet.

Som med de flesta stora raser kommer tidig socialisering och träning att se till att din leonberger mognar till en hängiven hund som älskar barn och andra husdjur.

Kategorier: Hundar, Artiklar