Bästa vattenfontän till katt 2024 » Bäst i test

Utforska de bästa vattenfontänerna för katter i vår omfattande guide. Vi jämför och rangordnar de bästa alternativen för dig.

bästa vattenfontän katt

En vattenfontän till katten kombinerar det bästa av båda världar när det kommer till att främja optimal hydrering och välbefinnande. Denna innovativa lösning eliminerar behovet av frekvent påfyllning av vattenskålen, samtidigt som den uppmuntrar katten att dricka vatten för att undvika uttorkning som kan leda till slöhet, aptitlöshet och andra negativa effekter. Resultatet är inte bara en enklare vardag för dig som kattägare, men också en ständig tillgång till färskt och rent vatten för din katt, även när du inte är hemma.

Det är även känt att katter kan vara kräsna när det kommer till vatten, och forskning har visat att de ofta har starka individuella preferenser. Många katter föredrar rörligt vatten, vilket en vattenfontän kan erbjuda. Den ständiga cirkulationen simulerar en naturlig vattenkälla och syresätter vattnet, vilket kan förbättra smaken och hindra bakterietillväxt. Samtidigt för du katten närmare en optimal vätskebalans, även om den tidigare visat motvilja att dricka tillräckligt från en traditionell vattenskål.

I den här artikeln utvärderar vi de 9 bästa vattenfontän till katter så att du snabbt och enkelt kan hitta rätt vattenfontän till dig och din katt. Du får heller inte missa vår artikel där vi jämför och utvärderar bästa foderautomat till katt.

1. Catit PIXI Smart Fountain Vattenfontän – Bästa vattenfontän till katt

Vårt Betyg:

 • Volym: 2,5 liter

Den bästa vattenfontänen för katter är Catit PIXI Smart Fountain i rostfritt stål. Denna högkvalitativa fontän kombinerar intelligenta funktioner som UV-C sterilisering och app-styrning med en ergonomisk design och en tyst motor. Resultatet är en produkt som inte bara möter basbehoven utan också erbjuder modern komfort och teknik för både katt och ägare.

Den medföljande appen är både användarvänlig och intuitiv, och ger dig en enkel översikt över fontänens underhållsstatus. Med bara några snabba klick kan du se när det är dags att byta filter och rengöra pumpen. Appen inkluderar även en praktisk energisparfunktion som håller fontänen aktiv i fem minuter och sedan tar en 15-minuters paus. Du kan också ställa in en timer eller fjärrstyra fontänen för ytterligare anpassning efter dina behov.

Den mest framstående funktionen är dock den innovativa UV-C steriliseringen. Denna teknik eliminerar bakterier och mikroorganismer, och garanterar att vattnet alltid är rent och färskt. Med denna avancerade sterilisering kan du känna dig trygg, vetande att din katt alltid har tillgång till rent vatten. Denna funktion är dessutom lätt att aktivera direkt via appen, vilket lägger till en extra nivå av bekvämlighet och säkerhet.

Catit PIXI Smart Fountain har en generös vattenkapacitet på 2,5 liter, vilket innebär att din katt kommer att ha kontinuerlig tillgång till friskt vatten. Dess utformning tar också hänsyn till kattens komfort, med en bred dricksyta som gör att kattens morrhår inte nuddar vattnet, en detalj som säkert kommer att uppskattas av många katter. Den tysta motorn är en annan fördel, särskilt för kattägare som värdesätter en lugn hemmiljö.

Fontänen kommer med utbytbara filter som inte enbart rengör vattnet från smuts och obehaglig lukt, men också kan hjälpa till att minska nivåerna av magnesium och kalcium. Det är viktigt att notera att dessa filter bör bytas ut ungefär var 30:e dag och att de säljs separat.

Ytterligare en intressant funktion är fontänens smarta belysning. En inbyggd nattlampa ger ett lugnande, vitt sken, medan en röd indikator blinkar när det är dags att fylla på mer vatten. Du får också en notifikation i appen om vattnet tar slut, och som en extra säkerhetsåtgärd stänger fontänen av sig själv i det fallet. Detta gör Catit PIXI Smart Fountain till en heltäckande och pålitlig lösning för att se till att din katt alltid har tillgång till rent och friskt vatten.

Fördelar:

 • Tyst motor.
 • App-styrning.
 • Smarta funktioner.
 • Stor kapacitet.
 • Ergonomisk design.
 • Utbytbara filter.

Nackdelar:

 • Högt pris.

2. Petsafe Butterfly Vattenfontän – Bästa billig vattenfontän

Vårt Betyg:

 • Volym: 1,5 liter

När det kommer till att erbjuda en budgetvänlig, men ändå högkvalitativ vattenfontän för katter står Petsafe Butterfly vattenfontän på 1,5 liter oemotståndligt högst på listan. Petsafe Butterfly vattenfontän kombinerar både funktionalitet och charm på ett sätt som gör den till den bästa billiga vattenfontänen för katter på marknaden.

Det första som slår dig när du ser vattenfontänen är den söta fjärilen uppe på toppen. Den är inte bara dekorativ, utan har även en praktisk funktion: att fördela vattnet i flera strålar. Detta skapar ett spännande och lockande flöde som motiverar katter att dricka mer.

Fontänen rymmer 1,5 liter vatten och är gjord av BPA-fri plast, vilket gör den säker för din katt. Den är också utrustad med filter och skumfilter för att hålla vattnet fräscht längre, även om du stänger av vattenfontänen. Denna funktionalitet är särskilt värdefull för kattägare som kanske inte alltid kan vara hemma för att byta vatten regelbundet.

En annan fördel är att denna vattenfontän är lätt att rengöra, tack vare sin enkla design. Vattenfontänen kopplas dessutom enkelt in i vägguttaget, vilket gör installationen smidig.

Många kunder har rapporterat att deras katter dricker mer vatten än tidigare, vilket är en stor vinst särskilt för de katter som främst äter torrfoder. Vattnets rinnande ljud fungerar också som en extra attraktion för katten som inte vill ha stilla vatten.

Naturligtvis finns det några små nackdelar, som att den kanske inte är den mest estetiskt tilltalande och att den kan göra lite ljud när vatten nivån blir låg. Men med tanke på priset och den klara förbättringen i husdjurens hydrering, känns dessa som små kompromisser.

Fördelar:

 • Budgetvänlig.
 • Lätt att rengöra.
 • BPA-fri plast.
 • Enkel installation.
 • Spännande vattenflöde.

Nackdelar:

 • Låg vattenkapacitet.
 • Ljud vid låg vattennivå.
 • Passar bäst för mindre katter.

3. Petsafe Drinkwell Avalon Keramik – Bästa populära vattenfontän

Vårt Betyg:

 • Volym: 2 liter

När det gäller att hålla våra katter hydrerade står Petsafe Drinkwell Avalon vattenfontän i en klass för sig. Med sin eleganta keramiska design och dubbelvåningsfunktion är detta inte bara en praktisk lösning, utan även en som blendas in smakfullt i ditt hem. Det är inte förvånande att Petsafe Drinkwell Avalon är den populäraste vattenfontänen för katter på marknaden.

En av de största fördelarna med denna vattenfontän är dess keramiska konstruktion. Keramik är inte bara stilrent och snyggt, utan det är också hygieniskt. Ytan är lätt att rengöra och är diskmaskinssäker, vilket sparar tid och energi. Keramikens vikt ger dessutom vattenfontänen en stabil grund, så du behöver inte oroa dig för att din katt ska välta vattenfontänen.

Med en kapacitet på 2 liter och ett inbyggt kol- och skumfilter, levererar Avalon friskt och rent vatten till ditt husdjur. Kolfiltret förbättrar smaken medan skumfiltret fångar upp eventuell smuts och päls. Denna tvåstegsrening ser till att vattnet alltid är i toppskick och lockar din katt att dricka mer.

Vattenfontänen har två nivåer att dricka från, en mindre på toppen och en större på botten. Detta skapar en känsla av valfrihet för din katt och bidrar till ökat intresse för hydrering. Dessutom är vattenfontänen designad för att vara rund, vilket gör att din katt kan dricka från vilken vinkel som helst. Det vatten som porlar från den övre till den undre nivån skapar en uppfriskande atmosfär och avger ett ljud som många katter finner naturligt och lugnande.

Sammanfattningsvis är Petsafe Drinkwell Avalon Vattenfontän i Keramik mer än en vattenskål. Det är en genomtänkt, designad och funktionell produkt som håller din katt hydrerad och nyfiken, och som samtidigt är en estetisk tillägg till ditt hem. Det är absolut ett optimalt val för den kräsne kattägaren som vill ha det bästa till sin katt.

Fördelar:

 • Estetisk design.
 • Lätt att rengöra.
 • Stabil konstruktion.
 • Dubbelvåningsfunktion.
 • Inbyggda filter.
 • Diskmaskinssäker.

Nackdelar:

 • Högre pris.
 • Stor.

4. Petsafe Drinkwell 360 Vattenfontän – Bästa stora vattenfontän

Vårt Betyg:

 • Volym: 3,8 liter

Petsafe Drinkwell 360 vattenfontän utmärker sig som den bästa stora vattenfontänen för katter med en imponerande kapacitet på 3,8 liter. Denna egenskap gör den idealisk för hushåll med flera katter eller för de som inte vill påfylla vattenfontänen alltför ofta.

Den rostfria designen inte bara ger ett elegant utseende men också lovar hållbarhet och lätthanterlig rengöring. Vattenfontänens unika rundade utformning möjliggör att flera djur kan dricka samtidigt, vilket ökar dess praktiska användning i ett flerhusdjurshem. Med en justerbar övre del som erbjuder upp till fem olika vattenstrålmönster kan du enkelt anpassa vattenflödet för att passa dina katters preferenser.

En annan fördel med denna vattenfontän är dess dubbla filtreringssystem, bestående av kolfilter och skumfilter. Dessa arbetar tillsammans för att ta bort eventuella oönskade partiklar som hår och skräp, samtidigt som de förbättrar vattnets smak och lukt. Detta är särskilt viktigt för att uppmuntra katter, som kan vara särskilt känsliga för vattenkvaliteten, att dricka mer och därmed förbli väl hydrerade.

Slutligen, med tanke på underhållet, är Drinkwell 360 anmärkningsvärt användarvänlig. Delarna är diskmaskinssäkra, vilket gör rengöringsprocessen enkel och bekväm. Dessutom har vattenfontänen gummistöd på undersidan för att förhindra eventuell glidning på golvet.

Överlag är Petsafe Drinkwell 360 en genomtänkt och välkonstruerad vattenfontän som lyckas möta många av de krav som ställs på en sådan produkt. Med dess stora kapacitet och flera användarvänliga funktioner, är det en investering i ditt husdjurs hälsa som är väl värd det relativt låga priset.

Fördelar:

 • Stor kapacitet (3,8 liter).
 • Anpassningsbara vattenstrålar.
 • Dubbel filtrering.
 • Diskmaskinssäkra delar.
 • Väldigt tyst.

Nackdelar:

 • Kan vara för stor för ensamma katter.

5. Petlibro Capsule Vattenfontän

Vårt Betyg:

 • Volym: 2,1 liter

Petlibro Capsule Vattenfontän framstår som en elegant symbios av design och funktionalitet, perfekt för den moderna kattägaren som värdesätter både estetik och djurets välbefinnande. Med sin snygga utformning och högteknologiska filterprocess inte bara ser den bra ut, den utgör också ett effektivt verktyg för att främja din katts hälsa.

Ett av dess mest framstående egenskaper är dess komplexa filtersystem som innehåller fem olika filterstadier. Denna teknologi garanterar att vattnet är inte bara rent, utan också rikt på syre och fritt från bakterier. Detta är en vital faktor i upprätthållandet av din katts vätskebalans, som i sin tur har en rad hälsofördelar, inklusive optimering av njurfunktion och reglering av blodtryck.

Petlibro Capsule är gjord av BPA-fri ABS-plast och rostfritt stål, vilket garanterar både hållbarhet och säkerhet. De robusta materialen motstår erosion och minimerar risken för bakterietillväxt, vilket är ett vanligt problem med mindre genomtänkta vattenfontäner. Med en kapacitet på 2,1 liter minimeras behovet av konstant påfyllning, och den medföljande elkontakten (180 cm lång) säkerställer att du enkelt kan placera den var som helst i ditt hem.

Ett annat imponerande drag är vattenfontänens låga ljudnivå. Tillverkarna har lagt stor vikt vid att göra den så tyst som möjligt, vilket innebär att varken du eller din katt kommer att störas av onödigt ljud. Slutligen, det transparenta designelementet gör det enkelt att se när det är dags för en påfyllning, vilket ytterligare underlättar användningen.

Fördelar:

 • Estetiskt tilltalande.
 • Avancerat filtersystem.
 • Låg ljudnivå.
 • BPA-fritt material.

Nackdelar:

 • Filter byts ofta.

6. Pioneer Pet Vattenfontän

Vårt Betyg:

 • Volym: 1,8 liter

Pioneer Pet Raindrop vattenfontän i rostfritt stål är den optimala blandningen av funktionalitet och stil för ditt husdjur. Med en kapacitet på 1,8 liter, en motor som knappt gör något ljud och en eleganta design i högkvalitativ keramik, utgör den inte bara en vacker del av inredningen utan säkerställer även att din katt alltid har tillgång till friskt, cirkulerande vatten.

En av de mest attraktiva funktionerna hos denna vattenfontän är det utbytbara kolvattenfiltret, som hjälper till att hålla vattnet friskt och fritt från föroreningar. Eftersom filtret är utbytbart och även kan anpassas med separata material, ger det dig möjlighet att självständigt kontrollera och förbättra vattenkvaliteten efter din katts behov. Detta gör också att du kan spara pengar på lång sikt genom att fylla filterkassetten med egen filtertråd och aktivt kol istället för att köpa nya märkesfilter.

Lätt att rengöra är också ett stort plus. Eftersom vattenfontänen är tillverkad av rostfritt stål kan den enkelt diskas i diskmaskinen, vilket är en ovärderlig tidsbesparing för upptagna kattägare. Detta undanröjer en av de största nackdelarna som ofta förknippas med vattenfontäner: komplicerad och tidskrävande rengöring.

Om det finns en nackdel att nämna, är det att instruktionerna endast finns på engelska, vilket kan vara ett hinder för de som inte behärskar språket. Sammantaget, om du är ute efter en ljudlös, effektiv och stilfull vattenfontän till din katt är Pioneer Pet Raindrop en utmärkt investering.

Fördelar:

 • Tyst motor.
 • Elegant design.
 • Diskmaskinssäker.
 • Utbytbart filter.

Nackdelar:

 • Endast engelska instruktioner.
 • Måttlig kapacitet (1,8L).

7. Catit Vattenfontän Flower

Vårt Betyg:

 • Volym: 3 liter

Catit Vattenfontän Flower är en innovativ och förtjusande produkt som blandar funktion med estetik, vilket gör den till en verklig höjdpunkt i varje kattägares hem. Denna 3-liters vattenfontän är inte bara rymlig utan också praktisk, med sin diskmaskinssäkra, rostfria skål och en attraktiv blomformad sprutmunstycke som garanterar kontinuerligt rinnande, filtrerat vatten.

Funktionen med den övre rostfria skålen är särskilt bekväm. Den är lös, vilket innebär att den kan tas bort och diskas separat, vilket förenklar rengöringsprocessen. Detta är en funktion som särskilt uppskattas av de som prioriterar hygien och lättskött design.

Den finurliga blomdesignen erbjuder inte bara en estetisk lösning utan också funktionalitet; den har tre olika inställningar för hur vattnet ska flöda, vilket ger din katt valfrihet att dricka enligt egen preferens. Dessutom har vattenfontänen en inbyggd nattlampa och ett ”fönster” för att enkelt kunna se vattnets nivå, vilket är bekvämt för oss kattägare.

Filterteknologin i Catit Vattenfontän Flower är imponerande. Det medföljande filtret arbetar inte bara för att ta bort smuts och dålig lukt, utan det bidrar också till att sänka nivåerna av kalcium och magnesium i vattnet. Detta är särskilt viktigt för katter som kan vara känsliga för dessa mineraler.

Kundrecensionerna är överlag positiva, med användare som nämner den lätta rengöringen och den tysta motorn som höjdpunkter. Den enda större nackdelen som nämnts är kostnaden för de utbytbara filtren, men detta är en liten uppoffring för de många fördelarna som denna vattenfontän erbjuder.

Fördelar:

 • Estetiskt tilltalande.
 • Diskmaskinssäker skål.
 • Filterteknologi.
 • Inbyggd nattlampa.
 • Rymlig (3 liter).

Nackdelar:

 • Dyra utbytbara filter.
 • Inga flerspråkiga instruktioner.

8. Catit PIXI Katt Vattenfontän

Vårt Betyg:

 • Volym: 2,5 liter

Catit PIXI Vattenfontän sticker ut som en ergonomisk och kattvänlig vattenfontän med en kapacitet på 2,5 liter. Den är inte bara designad för att vara estetiskt tilltalande, men även för att tillgodose din katts behov för friskt, cirkulerande vatten. En denna vattenfontäns stora styrkor är den tystgående motorn, som gör den mindre störande i hemmet.

Vattenfontänen har två drickalternativ: en bred skål där kattens morrhår inte rör vid vattnet och en strömmande vattenstråle. Båda dessa alternativ är tänkta för att uppmuntra din katt att dricka mer, vilket är viktigt för att hålla urinvägarna hälsosamma. En annan positiv funktion är de utbytbara filtren som rensar vattnet från smuts och oönskade lukter. Dessa filter behöver bytas ut ungefär en gång i månaden och säljs separat.

I tillägg till dessa funktioner kan PIXI Vattenfontän även hjälpa till att sänka magnesium- och kalciumnivåerna i vattnet, vilket är en bonus för katters allmänna hälsa. Den ansluts enkelt till ett vanligt vägguttag och finns tillgänglig i olika färger, vilket gör den till ett komplement till de flesta inredningar.

Något att notera är att kundrecensioner indikerar att filtren kan bli igensatta snabbare än väntat, vilket kräver frekventare byte. Dessutom har vissa kunder rapporterat om tekniska problem med koppling till andra funktioner på vattenfontänen, som exempelvis en blinkande lampa. Men i stort sett får den positiv feedback för sin tysta drift och dess förmåga att uppmuntra katter att dricka mer vatten.

Fördelar:

 • Tyst motor.
 • Utbytbart filter.
 • Estetisk design.
 • 2 drickalternativ.

Nackdelar:

 • Filter täpps snabbt.
 • Fåtal tekniska problem rapporterade.

9. Trixie Bubble Stream Vattenfontän

Vårt Betyg:

 • Volym: 3 liter

Trixie Bubble Stream vattenfontän är en fantastisk investering för din katt, speciellt om du värdesätter fräscht och syrerikt vatten. Med en imponerande kapacitet på 3 liter och ett tyst vattenflöde kan denna vattenfontän vara den lösning du letat efter för att uppmuntra din katt att dricka mer vatten. Det mest anmärkningsvärda är att denna vattenfontän kommer med två utbytbara kolfilter, vilket säkerställer att vattnet inte bara är fritt från smuts, utan också från obehagliga smaker och lukter.

En av de stora fördelarna med denna vattenfontän är dess låga energiförbrukning. Det är en kostnadseffektiv lösning för dem som inte vill oroa sig för att lägga till en betydande belastning på sin elräkning. Dessutom är vattenfontänens design tillräckligt diskret för att passa in i de flesta hemmiljöer, vilket gör det till ett estetiskt tilltalande tillskott till din katts matplats.

Kundrecensioner visar att vattenfontänen är populär bland både katt- och hundägare. Många nämner den tysta driften som en betydande fördel, vilket är särskilt viktigt om vattenfontänen ska placeras i ett område där ljudnivån är en faktor. Det faktum att vattenfontänen är diskmaskinsäker gör den även praktisk ur ett underhållsperspektiv.

Dock finns det några mindre nackdelar att tänka på. En del recensioner nämner att sladden är för kort, vilket kan vara ett problem beroende på var du planerar att placera vattenfontänen. Även om de flesta användare tycker att strålen är tillräcklig, finns det några som känner att strålen kunde ha varit starkare.

Sammanfattningsvis är Trixie Bubble Stream en högkvalitativ vattenfontän för katter som erbjuder flera fördelar, inklusive låg energiförbrukning och tyst drift. De utbytbara filtren och den generösa vattenkapaciteten gör den till en utmärkt långsiktig lösning för att hålla din katt hydrerad.

Fördelar:

 • Låg energiförbrukning.
 • Tyst drift.
 • 3 liters kapacitet.
 • Utbytbara filter.

Nackdelar:

 • Kort sladd.
 • Svag stråle.

Vad du ska leta efter i en vattenfontän för katter

Variation

Forskning visar att katter har olika preferenser när det gäller deras vattenkällor.2 Våra favoritvattenfontäner för katter erbjuder flera olika sätt att dricka vatten på så att din katt hittar något som lockar den. Många katter vill till exempel inte att deras morrhår ska nudda kanten på en skål när de dricker och föredrar därför att ha tillgång till en stor vattenyta. Andra föredrar att dricka direkt från en mynning eller att slicka i sig porlande vatten från en slät yta.

En vattenfontän med många olika valmöjligheter hjälper dig att hitta din katts favoritsätt att dricka, så att du kan lära dig hur du ska se till att den får i sig tillräckligt med vätska.

Ljud

Även om många vattenfontäner för katter använder mycket snarlika elektriska pumpar, kan olika designval resultera i en mer högljudd eller tystare upplevelse. Vi fann att keramiska modeller var bäst på att isolera pumpen, så att vattenfontänens drift knappt hörs. Vattenfontäner i ”blom”-stil är relativt tysta men blir allt mer högljudda när vattennivån sänks.

Förutom från pumpmotorn kommer ljudet också från det porlande vattnet. Vissa upplever porlande vatten som behagligt, men om du misstänker att du störs av det konstanta ljudet bör du istället leta efter en modell där vattnet landar på en slät yta istället för att plaska mot vattnet.

Storlek och kapacitet

Vattenfontäner för katter kan vara förvånansvärt stora och tar ofta upp mycket mer utrymme än en vanlig vattenskål. Det är en bra idé att mäta utrymmet där du kan placera vattenfontänen i förväg, så att du inte blir överraskad när din nya vattenfontän anländer.

Storleken har också betydelse för vattenfontänens kapacitet, vilket vi har noterat för alla våra rekommendationer. Många av våra favoritfontäner rymmer cirka 2 liter vatten, vilket bör göra det möjligt för dig att lämna vattenfontänen i flera dagar utan påfyllning.

Men en funktion som du bör tänka på innan du köper en vattenfontän är vad som händer med vattnet om strömmen kopplas bort. Vissa vattenfontäner har en vattenbehållare som alltid är åtkomlig för katten som en vanlig vattenskål medans andra modeller endast ger din katt tillgång till det rinnande vattnet. De sistnämnda modellerna kan tillgodose din katts vätskebehov i normala fall men kan vara mindre lämpliga om eftersom din katt förlorar tillgången till vattnet om strömmen går.

Vanliga frågor om vattenfontän

Vad är en vattenfontän för katter?

En vattenfontän för katter är en apparat som kontinuerligt cirkulerar vatten för att hålla det fräscht och syresatt. Detta gör vattnet mer lockande för katten att dricka och kan främja bättre hydrering.

Varför undviker katten stillastående vatten?

Katter har en naturlig instinkt att undvika stillastående vatten eftersom det i det vilda ofta kan vara förorenat eller ha låg syrehalt. En rinnande vattenkälla ses generellt som fräschare och säkrare ur ett evolutionärt perspektiv.

Hur ofta behöver jag byta vatten i vattenfontänen?

Frekvensen för att byta vatten i en vattenfontän varierar beroende på modell och användning, men en allmän rekommendation är att byta vattnet minst en gång i veckan. Se till att följa tillverkarens anvisningar för specifika riktlinjer.

Hur ofta behöver jag rengöra vattenfontänen?

Rengöring av vattenfontänen bör ske minst en gång i veckan för att undvika uppsamling av bakterier och andra föroreningar. Vissa modeller har utbytbara filter som också bör bytas ut regelbundet enligt tillverkarens rekommendationer.

Kommer min katt att dricka mer vatten om jag använder en vattenfontän?

Det finns inga garantier, men många kattägare rapporterar att deras katter dricker mer vatten när de använder en vattenfontän. Den kontinuerliga cirkulationen och syresättningen av vattnet gör det ofta mer lockande för katter att dricka.

Kategorier: Matplats, Katter