Bästa transportburen till katten 2024 » Bäst i Test

En transportbur till katten är nödvändig utrustning för alla kattägare. Den används inte bara för att transportera din katt till och från veterinären, utan den kan också vara en säker och bekväm plats för din katt att resa i när du åker på semester.

Bästa Transportbur Katt

Om du är kattägare är det troligt att du någon gång har varit tvungen att ta med din katt på en biltur. Oavsett om det är en resa till veterinären eller en resa tvärs över landet klarar sig katter i allmänhet inte särskilt bra i fordon.

Det är där en bra transportbur kommer in i bilden. En transportbur förvarar din katt tryggt och säkert när du är i farten med din katt. Men när det finns så många olika transportburar på marknaden, hur väljer man den rätta?

I den här artikeln tar vi en titt på 10 bästa transportburarna på marknaden för katter och hjälper dig att hitta den som är bäst lämpad för din katt följt av en köpguide. Så oavsett om du ska göra en bilresa eller bara är på väg till veterinären, läs vidare för att få tips om hur du väljer en perfekt transportbur till din katt!

Topp 10 transportbur till katt

1. Catit Cabrio Transportbur – Bästa transportburen

Vårt Betyg:

 • För katter upp till 11,3 kg
 • God ventilation
 • Praktisk design

Catit Cabrio är enligt vårt test den bästa transportburen för din katt då den har god ventilation och säkerhet, en smart design och ett rimligt pris.

Den här genomtänkta transportburen är tillverkad av hård plast för hög säkerhet och den har väldigt god ventilation tack vare ventilationsgaller som finns på transportburens alla fyra sidor.

Catit Cabrio transportbur är unik i designen då den övre delen går att öppna i 180° utan att helt ta loss själva taket, vilket är helt perfekt för de katter som tycker det är jobbigt att kliva in själva genom luckan som finns på kortsidan.

Vid behov kan du också ta loss den övre delen helt, och även dörren till transportburen är helt transparent och löstagbar vid de tillfällen även det behövs.

Det är lätt att bära med den här transportburen till bilen när du väl ska ta med katten på äventyr eller till veterinären med antingen det stabila och robusta handtaget som sitter på taket eller den justerbara bärremmen som medföljer.

På insidan av dörren finns två skålar som lätt kan fyllas på och hanteras genom att öppna den lilla foderluckan som sitter på dörren, vilket är helt perfekt om du ska flyga eller resa en längre sträcka med din katt.

Transportburen väger 4,2 kg när den är tom och dess mått är 33 x 51 x 35 cm och har en lastkapacitet på 11,3 kg vilket innebär att den här transportburen klarar av att bära de allra flesta katter.

I det stora hela är transportburen Catit Cabrio den bästa transportburen för katter där man har tänkt på alla olika aspekter och scenarion, och det är ingen tvekan på att vi ger denna transportbur 5 av 5 stjärnor och titeln Bäst i Test.

Fördelar:

 • Foderlucka för vatten & matskål
 • Upphöjd botten
 • Halksäker bottenmaterial
 • Överdelen kan öppnas 180°
 • Avtagbar överdel

Nackdelar:

 • Finns endast i en storlek

2. Trixie Capri 2 Transportbur – Billig transportbur för katter

Vårt Betyg:

 • För katter upp till 8 kg
 • Välventilerad
 • Billig transportbur för katt

Trixie Capri 2 transportbur är en utmärkt transportbur för dig som söker något lite billigare som ändå håller väldigt hög kvalité och säkerhet.

Denna transportbur är tillverkad av hård och slitstark plast för högsta möjliga säkerhet, och den är dessutom försedd med fäste för bilbälte så att din och din katts resor blir så säkra som möjligt.

På båda långsidor av transportburen finns det streckformade ventilationshål som förser din katt med väldigt god ventilation, och dörren i nätmönster hjälper att se till att din katt aldrig blir utan cirkulerande luft.

Dörren öppnas med vred som sitter i alla fyra hörn, och vid behov kan alla fyra vred öppnas för att helt ta bort den nätformade plastdörren.

På transportburens tak finns en mindre lucka för extra ventilation samt ett fack för förvaring av småsaker du kan behöva ha med när du är på resande fot med din katt.

Handtaget på ovansidan gör det lätt för dig att bära med transportburen. Vid behov kan du också ta bort hela den övre takdelen genom att öppna transportburens spännen som sitter på långsidorna.

Måtten på transportburen är 55 x 37 x 34 cm och den har en lastkapacitet på 8 kg, vilket är tillräckligt mycket för de flesta katter.

Sammantaget är Trixie Capri 2 transportbur en väl genomtänkt och praktisk transportbur till din katt, som får 5 av 5 stjärnor med både priset och den praktiska designen i åtanke – det här är helt klart en av de billigare transportburarna som utklassar många dyra transportburar.

Fördelar:

 • Förvaringsfack
 • Anpassad för bilsäkerhetsbälte
 • Genomtänkt överdel
 • Bra pris

Nackdelar:

 • Passar ej för flygresor

3. Sherpa Deluxe Transportbur – Bästa canvasburen

Vårt Betyg:

 • För katter upp till 10 kg
 • Väldigt bra ventilation
 • Mjukt underlag

Sherpa Deluxe är en transportbur för katter som lämpar sig både som en transportbur för inrikesresor samt flygresor när du vill ta med din katt på semester.

Tillverkad i slitstarkt polyester och en stomme av metall är det här en väldigt robust transportbur som är bekväm att bära.

Denna transportbur har en väldigt praktisk design med öppningsbara sidodörrar som öppnas och stängs med dragkedja.

Det finns även en lucka på toppen där du kan lasta i din katt om den blir stressad av att gå in genom sidan, även den öppnas med dragkedja.

Runt hela väskan sitter polyestenät som ger din katt både en fin utsikt runt om samt god ventilation och luftcirkulation.

Handtaget är runt och ergonomiskt vilket gör den här transportburen bekväm att bära med en hand även längre sträckor.

När transportburen inte används går det att vika ihop den så att den tar minimalt med plats, och lika enkelt som det är att vika ner den är det att vika upp den.

Transportburen finns i tre storlekar, small, medium och large, där den största har måtten 48.2 x 29.8 x 29.2 cm med en lastkapacitet på hela 10 kg, perfekt för även de större katterna.

Sammantaget är denna transportbur ett utmärkt val för dig med större katter, det som saknas är förvaringsfickor, men trots det landar betyget på 5 av 5 stjärnor.

Fördelar:

 • Öppningsbart tak
 • God ventilation
 • Mjuk botten
 • Kan bära upp till 10 kg
 • Flera storlekar

Nackdelar:

 • Saknar förvaringsfickor

4. Transportbur Trixie Shiva Ryggsäck – Bästa ryggsäcken för katter

Vårt Betyg:

 • För katter upp till 8 kg
 • Kan bäras som en ryggsäck
 • God ventilation

Trixie Shiva Backpack – den perfekta transportburen för din katt när du är på språng och vill ha händerna fria.

Den här ryggsäcken är tillverkad av slitstarkt nylontyg och nylonnät, vilket garanterar hög ventilation för din katt med ventilationsfönster på alla tre sidor.

Framfickan är reflekterande och är perfekt för att förvara din katts tillbehör när den sitter i transportburen.

Denna transportbur i form av en ryggsäck har stora öppningar på båda sidor och en liten flik i toppen, samt justerbara och vadderade axelremmar vilket gör det här till ett bekvämt sätt att bära din katt på.

Det finns också ett kort säkerhetskoppel inuti transportburen som du kan fästa på kattens sele eller halsband för att minska flyktrisken.

När transportburen är hopfälld är den nästan helt platt, vilket innebär att förvaringen blir en fröjd.

Transportväskan är 41 x 30 x 21 cm och klarar av att bära katter som väger upp till 8 kg.

Och det bästa av allt? Ryggsäcken är stabil att bära på ryggen, det enda negativa med den här ryggsäcken är att det nätmönstrade ventilationsfönstret inte är särskilt hållbart mot katter som klöser men får trots det 5 av 5 stjärnor på grund utav sin praktiska design.

Fördelar:

 • Praktisk kattryggsäck
 • Bra ventilation
 • Vattenavvisande
 • Hoppfällbar
 • Säkerhetskoppel

Nackdelar:

 • Ventilationsnät kan gå sönder om katten klöser

5. Easy Go Vikbar Transportbur – Smidig transportbur

Vårt Betyg:

 • För katter upp till 6 kg
 • Praktisk & hopfällbar design
 • Stilren

Easy Go är ännu en väldesignad transportbur i canvas som är både lätt, smidig och säker att använda när du ska transportera din katt.

Denna transportbur har en stomme av metall och den är tillverkad helt av slitstark polyester som tål de mest klösande katterna.

Dörren öppnas med en dragkedja och vid behov går den att rulla upp så att katten har tillgång till att gå in och ut själv, och på båda långsidor sitter det två täckta nätfönster där överdraget kan rullas upp för extra ventilation eller utsikt.

Handtaget på transportburens ovansida är väldigt ergonomisk och bekväm att bära, och när transportburen inte används går det utmärkt att vika ihop den så att den tar minimalt med plats i ditt hem.

Medans vissa canvasburar kan vara något svåra att vika ihop är den här bland de lättaste på marknaden att både vika ihop och vika upp för snabb och enkel hantering när du väl ska använda denna transportbur.

Inuti denna transportbur finns en bekväm fleecebädd som gör det både bekvämt och mysigt för din katt att ligga ner utan att känna obehag.

Easy Go transportbur finns i tre olika storlekar, small, medium och large, så du har väldigt goda möjligheter att ge din katt ett stort hem att bo i, men för de flesta katter räcker det med den minsta modellen då de större är mer lämpade för hundar.

Storlek small har ett mått på 41 x 48 x 41 cm och klarar absolut de allra flesta katter, dessutom väger den endast 1,4 kg vilket gör det väldigt lätt att bära med din katt även om du ska gå en längre sträcka.

Det framgår dock inte hur hög lastkapacitet den lilla transportburen har men den klarade vårt test med en vikt på 6 kg utan problem.

Det här är den bästa canvasburen för katter som får 5 av 5 stjärnor i vårt test, och vi kan starkt rekommendera den till dig som inte vill ha en transportbur av hårdplast.

Fördelar:

 • Fleecefodrat golv
 • Flera olika storlekar
 • Vattenavvisande
 • Väger lite
 • Ergonomiskt bärhandtag
 • Vändigt modern och stilig

Nackdelar:

 • Maxvikt för katten framgår ej

6. Cykelkorg och transportbur 2-i-1 – Transportbur för cykel

Vårt Betyg:

 • För katter upp till 6 kg
 • Funktionell 2-i-1 design
 • Bäst transportbur för cyklister

Är du mer av en cykelmänniska? Detta är det ultimata tillbehöret för den kattälskande cyklisten – en cykelkorg och transportbur i ett och samma paket!

Den här innovativa designen fästs på din cykels pakethållare och låter dig ta med dig din katt på alla dina äventyr på ett helt säkert sätt.

Stommen består av metall och transportburen i sig består av hållbart och slitstarkt polyester, och den övre delen består av ett tåligt polyesternät för maximal utsikt och ventilation.

Dessutom kan transportväskan vara helt stängd eller nedfälld på sidorna, beroende på hur din katt föredrar det – vi rekommenderar dock att du cyklar med stängd transportbur.

Insidan består av en mjuk dyna som katten sitter på samt att det finns ett koppel som fästs på din katts sele eller halsband för att vara helt försäkrad att den stannar i transportburen.

När du kommer fram till din destination kan väskan lossas från pakethållaren och användas som en helt vanlig transportbur.

Så oavsett om du ska ta en lugn tur runt kvarteret eller cykla till veterinären så är denna kombination av cykelkorg och transportbur det perfekta sättet att ta med dig din katt på en cykel!

Den är 29 × 42 × 48 cm stor och den maximal lastkapaciteten är dock bara 6 kg, så för större katter är detta tyvärr inte ett alternativ.

Den innovativa designen och användbarheten ger denna transportbur full pott, det som däremot drar ner betyget är att den endast klarar av en lastkapacitet på 6 kg och därav får denna transportbur 4 av 5 stjärnor.

Fördelar:

 • Passar på cykelns pakethållare
 • God ventilation
 • Lätt att använda
 • Säkerhetskoppel
 • Mjuk botten

Nackdelar:

 • Klarar endast av att lastas med 6 kg

7. Transportbur Dogman Bärväska

Vårt Betyg:

 • För katter upp till 7 kg
 • Med axelrem
 • Hopfällbar

Dogman transportbur är en bekväm transportbur för katter som är både robust samtidigt som den är bekväm att bära och skön för din katt att vistas i under transporten.

Den justerbara axelremmen med vaddering gör det bekvämt för dig att bära transportburen på axeln för att hålla händerna fria, samt att du kan använda det mjuka handtaget på transportburens ovansida om du hellre bär transportburen då det ofta ger ökad stabilitet för din katt.

Canvasburen från dogman är tillverkad av slitstark polyester och stommen är tillverkad av hår men lätt metall för bästa formhållning.

Transportburens dörr är tillverkad av ett nätformat polyester tyg, och lika så finns det nätfönster på båda långsidor för god ventilation.

När transportburen inte används går det enkelt att vika ihop den för att ta minimalt med plats i ditt förråd, och lika enkelt som det är att vika ner den kan du vika upp den när du ska transportera din katt.

Med en storlek på 46 x 26 x 27 cm och en lastkapacitet på upp till 7 kg är den här transportväskan lämplig för de flesta katter.

Betyget vi ger Dogmans transportbur landar på 4 av 5 stjärnor, det som drog ner betyget från fullt poäng är att nätfönstren inte är tillräckligt hållbara för stressade katter som klöser.

Fördelar:

 • Kan bäras med axelrem
 • Hopfällbar
 • Bekväm att bära
 • Slittålig
 • Välventilerad

Nackdelar:

 • Nätfönster kan gå sönder av katter som klöser

8. Connor Ryggsäck Transportbur

Vårt Betyg:

 • För katter upp till 8 kg
 • Kan användas som ryggsäck
 • Praktisk

Connor transportbur är ännu en smidig transportryggsäck för din katt som är tålig och väl ventilerad.

Transportburen är tillverkad av polyester som är både starkt och slittåligt, lika så är de nätformade luckorna som sitter på båda kortsidor samt ovansidan som förser din katt med god ventilation.

De vadderade axelremmarna är ergonomiska och justerbara för maximal komfort för dig som bär, och det finns även kortare bärremmar så att du kan bära din katt likt en vanlig transportbur i plast om så önskas.

Båda kortsidorna är dörrar som öppnas med en dragkedja och på ovansidan finns en till mindre lucka så att din katt kan njuta av att kika ut när ni är på språng.

Ett säkerhetskoppel finns fastsatt i transportburen så att du kan koppla din katt i halsband eller kattsele när du har öppen taklucka.

På transportburens framsida finns en större ficka som rymmer kattbehör du behöver ha med dig, till exempel ett kattkoppel och kattgodis eller en leksak.

Connor transportbur är rymlig med ett mått på 42 × 29 × 21 cm och en lastkapacitet om 8 kg.

Det här är helt klart en smidig och stabil transportbur för din katt som definitivt hamnar på vår topp 10 lista. Betyget den får av oss är 4 av 5 stjärnor.

Fördelar:

 • Kan användas som ryggsäck eller bärväska
 • Vattenavvisande
 • Praktisk design
 • Förvaringsficka

Nackdelar:


9. Transportbur Pet Nation Canvas

Bästa transportbur till katt: Pet Nation Transportbur Canvas

Vårt Betyg:

 • För katter upp till 6 kg
 • Vattenavvisande
 • Praktisk & hopfällbar

Transportburen Canvas från Pet Nation är en bekväm och tålig transportbur till din katt. Oavsett om du ska ta med din katt till veterinären eller på semester så är den här lättviktsburen ett utmärkt val.

Den här canvasburen är tillverkad av slitstarkt polyester med nätinsats som ger din katt väldigt god luftcirkulation. Stommen består av en metallkonstruktion som gör transportburen väldigt stabil och pålitlig.

Designen är väldigt praktisk då du kan öppna både ena kortsidan eller taket av transportburen för enkel hantering, och vid behov kan du rulla upp dörrarna som fästs i kardborreband så att de förblir öppna.

På båda sidor av denna transportbur finns det små kardborrestängda fickor som gör det enkelt för dig att få med små tillbehör till din katt som kan vara nödvändigt på resan.

Inte nog med att transportburen är praktisk för din katt, den är också praktisk för dig som inte vill att din transportbur ska ta massa plats i förrådet. Den exemplariska designen gör det lätt att både fälla ihop och vika upp buren igen – perfekt för dig som inte vill ha den framme hela tiden.

Handtaget på transportburens ovansida gör det lätt att bära med din katt oavsett vart ni ska.

Transportburen Canvas finns i tre olika storlekar, small, medium och large, för att kunna passa alla typer av katter.

Pet Nation Canvas transportbur är utan tvekan en av de bästa transportburarna med sin praktiska och genomtänkta design som därför får 4 av 5 stjärnor av oss.

Fördelar:

 • Hopfällbar
 • Vattenavvisande material
 • Öppningsbart tak
 • Finns i flera storlekar
 • Praktiska förvaringsfickor

Nackdelar:

 • Maxvikt för katt är otillgänglig

10. Transportbur Trixie Tinos

Vårt Betyg:

 • För katter upp till 6 kg
 • Budget transportbur
 • Välventilerad

På sista plats hittar vi Trixie Tinos transportbur som är ett utmärkt val för dig som vill komma undan billigt när du köper en transportbur.

Denna transportbur är tillverkad i hård plast och är trots sitt pris en praktisk och säker transportbur för din katt.

På kortsidan finns en dörr som vid behov är helt avtagbar, och den övre halvan av transportburen är också avtagbar.

Runt hela transportburen, samt på dörren, finns det droppformade ventilationshål som ger din katt utmärkt luftcirkulation.

Transportburen väger endast 1,1 kg och är därför lätt att bära, och det ergonomiskt formade hantaget på ovansidan gör denna transportbur väldigt bekväm att ta med sig.

Måtten på Trixie Tinos transportbur är 50 x 35 x 32 cm, så den är väldigt rymlig. Nackdelen är att den endast har en lastkapacitet på 6 kg vilket drar ner transportburens helhetsbetyg.

Allt som allt är det här en väldigt praktisk transportbur med ett väldigt rimligt pris som får 4 av 5 stjärnor av oss, men det är tyvärr inte rätt transportbur för dig om din katt väger över 6 kg.

Fördelar:

 • Billig
 • God ventilation
 • Avtagbar överdel

Nackdelar:

 • Tål endast katter på max 6 kg

Köpguide för transportbur till katt

Här är en snabb köpguide som hjälper dig att välja den bästa transportburen för din katt:

Storlek

När du väljer en transportbur är det viktigt att se till att den inte är för liten eller för stor för din katt.

En för liten transportbur blir trång och obekväm för din katt, medan en för stor transportbur kan skada din katt om den far runt i buren.

Underhåll

Du vill också välja en transportbur som är lätt att rengöra om olyckor skulle inträffa.

Canvas och mjuka transportburar kan rengöras fläckvis, men transportburar i hårdplast är vanligtvis lättast att rengöra – det är bara att ta bort överdelen och torka med en fuktig trasa.

Maxvikt

Var uppmärksam på viktgränsen för den transportbur du överväger – du vill inte välja en som är för klen för din katt.

Säkerhet

Slutligen, om du ska ta med din katt i bilen ska du alltid till att din katts transportbur går att säkra i bilen innan du ger dig iväg på någon resa.

En osäkrad transportbur kan bli en projektil i händelse av en olycka, vilket kan utsätta både dig och din katt för fara.

Olika typer av transportburar

När du nu vet lite mer om vad du ska tänka på när du väljer en transportbur är det viktigt att du ser över vilken typ av transportbur du behöver till din katt.

Generellt finns det dessa tre typer av transportburar att välja mellan:

Canvas

Dessa transportburar är vanligtvis tillverkade av slitstarkt nylontyg och har ett starkt nättyg tillverkad av nylon för ventilation.

De är ett bra alternativ för katter som blir oroliga när de reser, eftersom de ger lite mer trygghet än transportburar av hårdplast eller transportryggsäckar.

De är ofta väldigt praktiska då de kan vikas platta när de inte används. De kan dock vara svåra att rengöra om din katt råkar ut för en olycka under resan.

Transportburar av hårdplast

Transportburar tillverkade av hårdplast är idealiska för katter som gillar att riva eller klösa på sin omgivning.

De är också lätta att rengöra – det är bara att torka av dem med en fuktig trasa – och vissa modeller har till och med avtagbara överdelar för enkel rengöring.

De kan dock vara mindre bekväma för din katt och ger i vissa fall inte lika god ventilation som canvasburar.

Ryggsäck

Transportburar i form av ryggsäckar är perfekta för ägare som vill ha händerna fria när de reser med sin katt.

De erbjuder god ventilation och vissa modeller kan till och med vikas ihop för att ta minimalt med plats när den inte används.

Det är dock inte alla katter som känner sig trygga i ryggsäckar, så det är viktigt att välja en som har gott om stoppning och är tillräckligt lätt för att inte belasta din rygg.

Vanliga frågor om transportbur till katt

Hur stor ska en transportbur vara för en katt?

När du transporterar din katt ska transportburen vara tillräckligt stor för din katt, men inte för stor. Din transportbur ska erbjuda 0,15 kvadratmeter per katt du transporterar.

Vilken kattbur är bäst?

Den bästa transportburen för katter är Catit Cabrio Transportbur. Den erbjuder god ventilation, har en lastkapacitet på 11,3 kg och den inkluderar även två skålar så katten kan få både mat och vatten under transporten. Catit Cabrio Transportbur är bäst i test.

Slutsats

När du väljer en transportbur spelar storleken roll – du vill ha något som är tillräckligt stort för att din katt ska kunna röra sig i det, men inte så stor att katten far omkring i den eller att det är otympligt att bära den – och ventilationen är viktig.

Leta efter en transportbur med ventilationshål på alla sidor så att luften kan cirkulera fritt genom transportburens inre.

Slutligen bör du tänka på materialet. Transportburar av tyg kan vara dyrare, men de brukar vara bekvämare för din katt än transportburar av hårdplast.

Ha dessa saker i åtanke så kommer du inte att ha några problem med att hitta den perfekta transportburen till din katt!

Kategorier: Transport, Katter