Bästa tikskyddet 2024 » Bäst i Test

Är det dags för löp och din tik behöver ett tikskydd som skyddar mot flytningar som lätt hamnar på soffa, säng och matta? Här är de 6 bästa tikskydden enligt vårt test!

Bästa Tikskyddet

Tikskydd är ett måste för dig som äger en okastrerad tik. Okastrerade tikar löper i allmänhet två gånger om året, och likt oss människor får dem blodiga flytningar som rinner ur deras vulva.

Även om de flesta tikar är väldigt duktiga på att ta reda på de blodiga flytningarna själva, så är tikskydd ett utmärkt skydd mot soffan eller sängen när tiken sover.

Vi har testat över 10 olika tikskydd, och här är de 6 bästa tikskydden på marknaden som håller soffa, säng, mattor och golv fria från löptikens flytningar.

Topp 6 bästa tikskydd

1. Tikskydd Pet´s Creation Valentino – Bäst i Test

Bästa tikskyddet: Pet´s Creation Valentino

Vårt Betyg:

 • Tikskydd Bäst i Test

Det bästa tikskyddet som får högsta betyg som är bäst i test är Pet´s Creation Valentino som har perfekt passform för de flesta hundar.

Detta tikskydd är lätt att sätta på hunden genom att endast stoppa in hundens ben i benöppningarna för att sedan spänna det elastiska kardborrebandet runt midjan.

Du behöver inte heller krångla med att föra hundens hundens svans genom ett litet hål då den stora V-formade klykan är öppen tills du spänner fast tikskyddet runt midjan.

En sanitetsbinda placeras innanför de två stretchbanden som håller bindan på plats, och det är lätt att byta sanitetsbinda vid behov.

Tikskyddet kan maskintvättas men sköljmedel ska inte användas då det förstör materialets elastiska funktion.

Pet´s Creation Valentino tikskydd finns i två färger, svart och rosa, och i en mängd olika storlekar för att passa alla typer av hundar.

Sanitetsbindor ingår inte, och det smarta valet är att köpa vanliga sanitetsbindor för kvinnor på någon livsmedelsbutik då dem fungerar utmärkt och passar bra till det här tikskyddet samt är billigare än sanitetsbindor för hundar.

Det här tikskyddet får 5 av 5 stjärnor efter att vi har tagit alla aspekter i beaktande, samt att det får toppbetyg av kunder. Pet´s Creation Valentino tikskydd är helt klart det bästa tikskyddet.

Fördelar:

 • Bra passform
 • Lätt att använda
 • Läcker inte
 • Sitter bekvämt utan att skava
 • Tål att maskintvättas
 • Kardborreband som kan justeras

Nackdelar:


2. Hurtta Breezy Tikskydd – Populärt Tikskydd

Vårt Betyg:

 • Ett av de populäraste tikskydden

Hurtta Breezy tikskydd är ett av det populäraste tikskydden som hamnar på plats nummer två i vårt test av tikskydd.

Tikskyddet från Hurtta är lätt att använda och få på hunden och likt testvinnaren stoppar du in hundens ben i tikskyddets benhål och spänner fast det runt hundens midja.

Även här hittar du en V-formad klyka för svansen så att du snabbt och enkelt kan sätta på och ta av tikskyddet från hunden vid behov.

Sanitetsbindor fäster du på insidan av tikskyddet som effektivt hålls kvar tills det är dags att byta den.

Att tvätta tikskyddet i tvättmaskin är inga problem, men sköljmedel ska inte användas då det försämrar den elastiska funktionen.

Hurtta Breezy tikskydd finns i 7 storlekar, och det elastiska midjebandet är justerbart så att tikskyddet sitter ordentligt och bekvämt på alla hundar.

Det går att använda tikskyddet utan sanitetsbindor och tvätta den efter varje användning, men det rekommenderas starkt att sanitetsbindor används då plagget slits av för många tvättar.

Tack vare sin enkla och bekväma design ger vi tikskyddet 5 av 5 stjärnor och kan stolt plscera det på andra plats i vårt test.

Fördelar:

 • Flexibelt tikskydd
 • Bra passform
 • Tål att maskintvättas
 • Lätt att sätta på hunden
 • Justerbart resårband

Nackdelar:


3. Trixie Tikskydd – Billigaste tikskyddet

Vårt Betyg:

 • Billigt tikskydd för dig med budget

Trixie tikskydd är ett mycket billigt och effektivt tikskydd som har fått toppbetyg i vårt stora test av tikskydd.

Tikskyddet fästs enkelt på hunden med hjälp av ett snap-clip och ett hål som svansen träs igenom, och meshtyget som tikskyddet är gjort av har bra ventilation och skaver inte.

Midjebandet är justerbart och tikskyddet är elastiskt för bästa passform och sitter därför väldigt bra på de hundar vi har testat tikskyddet på.

Tre stycken sanitetsbindor medföljer vid köp av det här tikskyddet och de sitter väldigt bra på sin plats.

Om det mot förmodan skulle spillas utanför sanitetsbindorna går det utmärkt att maskintvätta tikskyddet, dock utan sköljmedel då det elastiska tyget och midjebandet tar skada av det.

Tack vare sin utmärkta funtion, passform och pris får Trixie tikskydd 5 av 5 stjärnor och hämnar där av på tredjeplats i vårt test av tikskydd.

Fördelar:

 • Väldigt prisvärd
 • Sitter bra på hunden
 • Tål att tvättas i tvättmaskin
 • Elastiskt midjeband
 • Ficka för trosskydd

Nackdelar:

 • Ingen vaddering på midjebanden
 • Enligt vissa användare kan det här tikskyddet sitta lite dåligt på hundar med vissa specifika kroppsformer.

4. Pritax Tikskydd – Bästa tikskyddet för små hundar

Vårt Betyg:

 • Perfekta tikskyddet för små hundar

Pritax tikskydd är det bästa tikskyddet för små hundar som dessutom är väldigt sött med sin rosett.

Med det elastiska kardborrbandet som sitter under rosetten är detta tikskydd väldigt lätt att använda och spänna åt enligt behov så att den sitter korrekt på hunden.

Tikskyddet från Pritax sitter väldigt stabilt och bekvämt även på de minsta hundarna, och kardborrebandet som sitter upptill gör det svårt för hunden att få av sig det.

Tikskyddet ska användas med sanitetsbindor och vid behov går det utmärkt att maskintvätta det utan sköljmedel som är skadligt för elastiska material.

Letar du efter ett väldigt sött och väl passande tikskydd till din lilla hund är det här ett väldigt bra val, dessutom finns det i både svart eller rosa färg med prickar.

Fördelar:

 • Karborreband som kan justeras
 • Flexibel så att den inte skaver
 • Bra passform
 • Tål att maskintvättas

Nackdelar:

 • Kan sitta mindre bra på stora hundar

5. Luxus Tikskydd – Bästa tikskyddet för stora hundar

Vårt Betyg:

 • Ett utmärkt tikskydd för stora hundar

Luxus tikskydd är ett utmärkt tikskydd som är väldigt bekvämt för stora hundar att använda då det är tillverkat av bomull.

Det elastiska midjebandet med ett snabbspänne på sidan gör det enkelt för dig att få på den på din hund, och ta av det vid behov eller innan promenaden.

Sanitetsbindorna sätts i fickan som är i tikskyddet vilket gör att sanitetsbindorna inte går att dra ut, oavsett hur mycket hunden försöker.

Om olyckan är framme eller om det mod förmodan skulle komma lite av hundens kroppsvätskor på tikskyddet är det inga problem att maskintvätta det i 30°, var dock noggrann med att inte använda sköljmedel då likt de andra tikskydden klarar de elastiska funktionerna inte av det.

För dig som har en stor hund som behöver ett bekvämt och välsittande tikskydd är Luxus tikskydd det solklara valet som även det får 5 av 5 stjärnor.

Fördelar:

 • Mjukt tikskydd av bomull
 • Elastisk runt midjan
 • Ficka för trosskydd
 • Bra passform
 • Tål maskintvätt

Nackdelar:

 • Kan sitta mindre bra på små hundar

6. FinNero Ballerina Tikskydd – Snyggaste tikskyddet

Vårt Betyg:

 • Tikskydd för dig som har stil

Ballerina tikskyddet från FinNero är helt klart det finaste tikskyddet som klär din tik väldigt fint med sitt rosa ballerina-liknande utseende.

Det här snygga och effektiva tikskyddet är lätt att sätta på och ta av hunden med sitt elastiska midjeband som kan öppnas från båda sidor.

Det här tikskyddet har fått väldigt goda recensioner och är ett av de bäst sittande tikskydden oavsett vad hunden hittar på för tok för att försöka bli av med det.

Vid behov går det utmärkt att maskintvätta tikskyddet i 30°, däremot får sköljmedel inte användas då elastiska material inte klarar av det.

Använd tikskyddet med sanitetsbindor som köps separat. Sanitetsbindorna sitter väl på sin plats i tikskyddet och det finns ingen risk att dem faller ur eller hamnar snett.

Det snygga tikskyddet i form av en rosa ballerinakjol sitter utmärkt på hundar och har fått väldigt goda recensioner, därav ger vi det högsta betyg.

Fördelar:

 • Lätt att justera
 • Bra passform
 • Väldigt fin
 • Nätficka för trosskyddet
 • Kan maskintvättas

Nackdelar:


Köpguide för tikskydd

Det ska vara enkelt att välja det bästa tikskyddet till din hund, men det kan vara lite svårare än vad man tror eftersom det finns väldigt många alternativ på marknaden.

Här är några saker som du bör hålla utkik efter.

Användning

Om du planerar att använda tikskydd under lång tid bör du välja ett tikskydd som återanvändningsbart som är säker att tvätta i tvättmaskin.

Du som letar efter något att använda då och då kan helt enkelt köpa engångsblöjor till din hund som tenderar att vara billigare kortsiktigt.

Material

Materialet avgör hur länge tikskyddem håller, och om dem är tvättbara i tvättmaskin. Typiskt sett kommer tikskydden att vara tillverkade av bomull eller nylon.

Tikskydd tillverkade av bomull gör det lättare att tvätta dem upprepade gånger utan att de går sönder.

Tikskydd för engångsbruk är å andra sidan superabsorberande. De är utformade för att hålla kvar så mycket vätska som möjligt innan de slängs senare under dagen.

Storlek

Oavsett syfte måste tikskyddet ha rätt passform för att det ska fungera.

Köp inte ett tikskydd bara för sakens skull.

Ta dig tid och mät din hunds midjemått innan du köper ett tikskydd, så att det verkligen passar.

Var även noggrann med att se till att tikskyddet har elastiska midjeband vilket gör dem anpassningbara för de flesta hundar.

Trots det elastiska midjebandet kanske det inte håller tätt vid benen om tikskyddet är för stort.

Hur väljer man ett passande tikskydd?

För att hitta det perfekta tikskyddet som sitter tätt och bekvämt på din hund ska du mäta hundens omkrets på midjan.

Tikskydd som ska användas av din hund måste ha rätt storlek.

Dessutom kommer tikskydd som är för stora att läcka och skapa oreda i hela ditt hem.

Små tikskydd kommer å andra sidan att hålla kvar vätskorna men hunden kommer att känna sig alltför obekväm och i värsta fall få skavsår.

Därför är passformen väldigt viktigt för din hund, dina mattor och din soffa.

Göra eget tikskydd – så gör du

I vissa fall behöver man provisoriskt göra ett eget tikskydd med hjälp av det man har hemma.

Så här gör du ett eget tikskydd:

 1. Välj ett par boxershorts, boxertrosor eller bomullstrosor

  Välj ett par underkläder som du inte är rädd att offra då du kommer behöva klippa hål i dem.

 2. Klipp ett svanshål baktill på plagget

  Klipp hål baktill på ovansidan, i den höjd svansen är när hunen har på sig underklädesplagget.

 3. Placera en sanitetsbinda i trosan eller kalsonen

  I trosan, eller kalsongen, placerar du en sanitetsbinda som är i området av hundens vulva.

 4. Sätt på tikskyddet på hunden

  Sätt på ditt hemgjorda tikskydd på hunden, och trä hundens svans genom hålet du klippt till.

 5. Ta ett bälte och spänn lagom runt hundens midja

  Välj nu ett bälte som du kan använda, vanligtvis ett bälte som går två varv runt hundens midja och spänn fast det – men inte för hårt.

 6. Vik in trosan runt bältet hela vägen

  Vik in tikskyddet runt bältet två varv så att det sitter ordentligt utan att vecklas ut så att det ramlar av.

Vanliga frågor om tikskydd

Måste man ha Tikskydd?

Tikskydd är inget måste men en stark rekommendation om du har en tik som löper. Även om de flesta tikar klarar av att ta hand om de blodiga flytningarna själva så är det omöjligt för hunden att göra det när den sover. Tikskydd hjälper till att hindra blod och flytningar från att hamna på soffa, säng, golv och mattor.

Hur länge blöder en tik som löper?

I hårda drag löper en tik 7 – 14 dagar, men hur länge olika individer blöder är väldigt individuellt. I regel säger man att tiken blöder en till två veckor.

Hur fungerar Tikskydd?

Ett tikskydd är ett hundtillbehör som är till för att hindra blod och flytningar som sker när tiken löper från att hamna på golv, soffa, säng och annat som kan ta skada av det. Ett tikskydd är en hundtrosa där man kan stoppa in en sanitetsbinda som suger upp hundens kroppsvätskor.

Hur många gånger löper en tik?

Tikar löper i regel två gånger per år, med 5 – 7 månaders mellanrum. Det finns individer som löper mer ofta eller sällan, och olikt oss människor som går in i klimakteriet gör tikar aldrig det – dem löper livet ut.

Kategorier: Recensioner hund, Hundar