Bästa midjebältet till hunden 2024 » Bäst i Test

Önskar du att du hade en extra hand ledig när du promenerar med din hund? Då måste du kolla in dessa 7 midjebälten till hundar!

Bästa Midjebälte Hund 2022

Midjebälte till hund är det perfekta tillbehöret för dig som önskar att du hade en extra hand när du promenerar med din hund.

Hundens koppel fästs i midjebältet som du bär runt din midja, så att du kan ha händerna fria att belöna din hund med godis, plocka upp hundbajs eller ta foton med din telefon.

Vi hat provat flera olika midjebälten och här är våra topp 7 bästa midjebälte till hunden som frigör dina händer och är optimala för olika aktiviteter.

Topp 7 midjebälten till hund

1. Non-stop Dogwear Trekking Midjebälte – Midjebälte Bäst i Test

Vårt Betyg:

 • Bäst i Test

Det bästa midjebältet är Non-stop Dogwear Trekking Midjebälte som är tillverkat av ett bekvämt och robust material.

Designen är väl genomtänkt – detta midjebälte är vadderat hela vägen runt vilket gör att det sitter bekvämt runt höften, och det är justerbart så att du kan hitta den perfekta passformen.

Midjebältet är perfekt att använda för alla typer av aktiviteter, oavsett om du ska ta en promenad, springa eller till och med vandra.

D-ringen gör det enkelt att fästa ett eller flera hundkoppel, och de reflekterande sömmarna ser till att du syns i svaga ljusförhållanden.

Midjebältet har flera öglor som gör det möjligt för dig att fästa hundens godispåse, behållare för bajspåsar eller andra saker du kan behöva fästa fast när du är ute på promenad.

Till skillnad från många andra midjebälten har detta midjebälte remmar runt båda dina ben, samt din midja, vilket gör det mycket stabilt även om du har två hundar som råkar dra i olika riktningar.

Non-stop Dogwear Trekking midjebälte är ett av de mest populära midjebälten på marknaden, och det är lätt att se varför med alla dess fantastiska funktioner.

På det hela taget är detta ett fantastiskt midjebälte som helt klart får högsta betyg och det kommer att göra dina promenader mycket lättare och roligare.

Fördelar:

 • Vadderad & komfortabel
 • Stabil konstruktion med extra spännen runt benen
 • Extra fästpunkter för bajspåsar, hundgodis, m.m
 • Passar till de flesta koppel
 • Har reflexer

Nackdelar:

 • Hade föredragit en karbinhake istället för den öppna kroken

2. Trixie Hands Free Midjebälte – Billigaste midjebältet

Vårt Betyg:

 • Prisvärt och billigt midjebälte

Trixie Hands Free midjebälte är ett annat bra alternativ för dem med en budget att hålla som letar efter ett midjebälte.

Detta midjebälte är tillverkat av ett hållbart och slitstarkt nylonmaterial som är justerbart så att du kan hitta den perfekta passformen.

Trixie Hands Free midjebälte har en främre karbinhake för att fästa din hunds koppel, och vad som är ännu bättre är att ett expanderkoppel ingår i bältet.

Det expanderbara kopplet är bra eftersom det gör att din hund kan dra utan att det rycker hårt i din midja.

De reflekterande detaljerna på midjebältet ser till att du syns i svaga ljusförhållanden, och det finns också fickor med för att förvara dina viktigaste saker som telefon, hundgodis, bajspåsar och en vattenflaska.

Det här midjebältet är perfekt för promenader, löprundor eller vandringar, och det kommer garanterat att göra dina promenader mycket roligare.

Detta midjebälte är också justerbart, vilket gör det perfekt för nästan alla hundägare.

Med tanke på det låga priset och vad du får när du köper det här midjebältet ger vi det högsta betyg, så det är inte konstigt att det är ett populärt midjebälte bland hundägare.

Fördelar:

 • Karbinhake för fastsättning av alla typer av koppel
 • Flera typer av förvaringsfickor ingår
 • Expanderkoppel ingår
 • Har reflexer

Nackdelar:

 • Väldigt små förvaringsfickor
 • Saknar ordentlig vaddering

3. Kurgo RSG Active Midjebälte – Populäraste midjebältet

Vårt Betyg:

 • Populärt val bland hundägare

Kurgo RSG Active midjebälte det mest populära midjebältet på marknaden.

Detta midjebälte är tillverkat av ett bekvämt och andningsbart material som är justerbart vilket gör att det passar de allra flesta hundägare.

Designen är enkel men effektiv, med en hake på vänster sida för att fästa hundens koppel.

Midjebältet har ett fäste för koppel och på andra sidan kan du fästa Kurgo-tillbehör, vilket gör det enkelt att ha händerna fria när du går eller springer.

Kurgo RSG Active midjebälte är ett av de snyggaste midjebälten med sin unika blå färg, och det är perfekt för dig som vill ha ett snyggt bälte som fungerar bra.

Du kan också tvätta detta midjebälte i tvättmaskin i 30°C, vilket gör det väldigt lätt att hålla rent.

När du tvättar det här midjebältet i maskin ska du undvika sköljmedel eftersom det förstör de reflekterande detaljerna på midjebältet.

Det bästa av allt är att Kurgo RSG Active midjebälte levereras med Kurgos livstidsgaranti mot tillverkningsfel, så du kan njuta av trygghet vid ditt köp.

Kurgo RSG Active midjebälte är ett fantastiskt allround midjebälte som är perfekt för promenader, löpning och vandringar, vilket gör det väl värt sitt pris.

Med tanke på alla viktiga aspekter som smidighet, komfort och hur praktiskt det är ger vi Kurgo RSG Active midjebälte högsta betyg möjligt.

Fördelar:

 • Hake som du kan fästa alla typer av koppel i
 • Vadderad
 • Möjlighet att fästa andra Kurgo tillbehör
 • Slitstarkt material
 • Har reflexer

Nackdelar:

 • En karbinhake som låser kopplet är att föredra

4. Baggen Softbelt Midjebälte – Bästa midjebältet för flera hundar

Vårt Betyg:

 • Perfekt för dig som har flera hundar

Baggen Softbelt midjebälte är bekväm, snygg och ett av deras enklaste midjebälten samtidigt som det också är ett av deras bästa midjebälten.

Designen är väldigt enkel men effektiv och snygg. Midjebältet är tillverkat i ett bekvämt och stötdämpande material, så det är skonsamt för din midja och hud om din hund skulle rycka.

Det här midjebältet är ett bra alternativ för dig som har flera hundar eller hundar som drar, eftersom det hjälper dig att hålla dig bekväm när du går på promenad samtidigt som det ger dig lite extra säkerhet.

Baggen Softbelt midjebälte finns i två olika varianter med olika styvhet på expandern som kopplet fästs vid, X1 som är lite mjukare och X2 som är lite styvare.

Om du har en liten hund som inte drar är det mjukare midjebältet (X1) ett bra alternativ och om du har en större hund eller en hund som drar är det styvare midjebältet (X2) det bättre alternativet.

Detta midjebälte är också justerbart så att det kan passa olika midjestorlekar samt att det har ett snabbfäste så att du enkelt kan av det när du behöver.

Sammantaget är detta ett riktigt bra midjebälte för promenader, vandringar eller när du springer med din hund och det är ett bra alternativ för dig som vill ha en enkel men effektiv design.

Utan tvekan får det här midjebältet högsta betyg av oss i vårt test med tanke på hur bekvämt det är att ha på sig.

Fördelar:

 • Vadderad och bekväm
 • Hållbart och högkvalitativt material
 • Två olika styvheter på expanderdelen
 • Har reflexer

Nackdelar:

 • Saknar en riktig karbinhake

5. Baggen Softbelt Race Midjebälte – Bästa midjebältet för hundsporter

Vårt Betyg:

 • Ett midjebälte väl lämpad för hundsporter

Det här specialdesignade midjebältet är perfekt för aktiviteter som skidåkning, jogging och andra snabba aktiviteter.

Race-modellen har en noggrant optimerad design som erbjuder samma praktiska funktioner som andra Softbelt midjebälten, men med en högre positionering som ger bättre stöd för nedre delen av ryggen.

Dessutom har den, precis som det vanliga Softbelt midjebälte, en inbyggd expander som fungerar som en dämpare och minskar kraftiga ryck, vilket gör det säkrare för både hund och förare.

Liksom det vanliga Softbelt midjebälte har detta midjebälte fått två versioner, en med en mjukare expander (X1) för små hundar och en med en styvare expander (X2) för större hundar.

Det finns också två extra remmar som fästs runt benen för ännu mer stöd, vilket gör detta till ett av de säkraste midjebälten på marknaden.

Detta midjebälte är tillverkat i ett bekvämt och stötdämpande material, så det är behagligt att bära när din hund drar dig framåt.

Det är lätt att sätta på och ta av och detta midjebälte är justerbart så att det kan passa en rad olika midjestorlekar.

Baggen Softbelt Race midjebälte är ett utmärkt val för dig som vill ha ett säkert och bekvämt midjebälte för löpning eller andra högintensiva aktiviteter med din hund.

Så oavsett om du ska åka skidor eller springa, se till att du och din hund är bekväm och säker med Baggen Softbelt Race midjebälte som även det får högsta betyg av oss.

Fördelar:

 • Vadderad och bekväm
 • Hållbart och högkvalitativt material
 • Två olika styvheter på expanderdelen
 • Extra fästen runt benen så midjebältet inte åker upp
 • Har reflexer

Nackdelar:

 • Saknar en riktig karbinhake

6. Kerbl Active Midjebälte – Bästa funktionella midjebältet

Vårt Betyg:

 • Multifunktionellt midjebälte med förvaringsmöjligheter

Kerbl Active är ett av de mest funktionella midjebälten på marknaden och det är perfekt för dig som vill ha ett billigt midjebälte som kan göra allt.

Midjebältet är tillverkat i ett bekvämt och andningsbart material som är skonsamt för hud och midja.

Till skillnad från de flesta midjebälten har Kerbl Active midjebälte fickor och remmar för att kunna få med ytterligare utrustning som din telefon, hundgodis, en vattenflaska eller bajspåsar.

Detta midjebälte är också reflekterande så det är perfekt för dem som vill vara synliga när de springer eller går i svaga ljusförhållanden.

Kerbl Active är ett bra allround midjebälte som är perfekt för promenader, löpningar, vandringar och till och med för att träna din hund.

Med sin praktiska design och sitt låga pris är detta midjebälte ett bra val för dem som vill ha ett funktionellt och prisvärt midjebälte som får 4,5 av 5 stjärnor i betyg av oss i vårt test.

Fördelar:

 • Flera fickor för förvaring
 • Saknar vaddering på ryggen
 • Väldigt billig
 • Slitstarkt material
 • Har reflexer

Nackdelar:

 • Saknar karbinhake för fastsättning av alla olika typer av koppel
 • Ganska små förvaringsfickor

7. Neewa Jogging Midjebälte – Bästa midjebältet för jogging och löpning

Vårt Betyg:

 • Toppval för dig som joggar eller löper med din hund

Neewa Jogging midjebälte är det bästa midjebältet för dig som letar efter ett funktionellt och snyggt midjebälte för löpning.

Om du är ett canicross-fan eller bara vill ha dina händer fria när du är ute och springer är Baggen Jogging midjebälte den perfekta lösningen.

Detta midjebälte är utformat för att vara bekvämt och andningsbart, och det är enkelt att fästa ett eller flera hundkoppel i O-ringen på framsidan.

Extra stabilitet ges genom de remmar som går runt benen och midjan, vilket gör det optimalt för löpning med en eller flera hundar.

Midjebältet är justerbart vid 4 olika punkter så att du kan hitta den perfekta passformen för din kropp.

De reflekterande remsorna på midjebältet håller dig synlig i svaga ljusförhållanden, och det andningsbara nätet gör att du slipper svettas runt midjan när du löper med hunden.

På baksidan av midjebältet finns en ficka där du kan förvara dina värdesaker, t.ex. din telefon eller bajspåsar.

Neewa Jogging midjebälte finns i gult och svart utförande, och det är ett måste för alla hundägare som älskar att springa.

När du vill ta med din hund på en löprunda är Neewa Jogging midjebälte den perfekta lösningen.

Det här midjebältet får nästan högsta betyg, 4,5 av 5 stjärnor, det som drar ner betyget är att det inte är helt vadderat runt om.

Fördelar:

 • Slitstarkt material
 • Lätt att använda
 • Ficka för mindre föremål
 • Har reflexer
 • Väldigt andningsbart material

Nackdelar:

 • Saknar karbinhake för fastsättning av alla olika typer av koppel

Köpguide för midjebälte hund

Med dessa midjebälten kan du ha din hund nära till hands och samtidigt ha händerna fria för att göra andra saker.

Men innan du köper ett midjebälte finns det några saker du bör tänka på.

Anpassningsförmåga

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du väljer ett midjebälte för hundar är hur anpassningsbart det är.

Du vill försäkra dig om att midjebältet kan justeras så att det passar en mängd olika midjestorlekar.

På så sätt kan du använda det oavsett vilken midjestorlek du har.

Vaddering & dämpning

En annan viktig faktor att ta hänsyn till är komfort.

Du kommer trots allt att bära detta midjebälte ofta och under långa perioder.

Se till att midjebältet är väl vadderat så att det inte skaver mot din hud och midja.

Koppelfästen

Alla midjebälten är inte likadana, och kopplet fästs antingen på midjebältets framsida eller på sidan av midjebältet. Avgör var du föredrar att fästa hundkopplet innan du gör ditt köp.

Vissa midjebälten har en karbinhake som gör att du kan fästa vilket hundkoppel som helst som har ett vanligt handtag, medan vissa midjebälten har en O- eller D-ring som bara fäster specifika hundkoppel.

Förvaring

Vissa midjebälten har fickor eller fack för förvaring, och vissa midjebälten tillåter dig att fästa egna förvaringsfickor. Detta kan vara praktiskt om du vill ta med dig godis eller andra saker till din hund.

När du springer vill du inte ha en massa saker i fickan, så en ficka för förvaring i midjebältet kan vara praktisk när du vill ha med dig din telefon eller hundgodis.

Reflexer

Om du ska använda ditt midjebälte i svagt ljus bör du välja ett midjebälte med reflektorer. Det gör dig mer synlig för trafik i mörkret.

Användarvänlighet

Du vill också se till att ditt framtida midjebälte är lätt att använda. Leta efter ett midjebälte som har ett lättanvänt spänne, och gärna en karbinhake. På så sätt kan du sätta på och ta av både midjebältet och hundens koppel enkelt.

Hur fungerar ett midjebälte?

Ett midjebälte är ett bra sätt för att hålla hunden nära dig och samtidigt frigöra dina händer. Men hur fungerar det?

Enkelt uttryckt bär du midjebältet runt din midja och fäster hundens koppel i det. På så sätt är din hund bunden till dig samtidigt som du har friheten att använda dina händer.

Midjebälten är ett utmärkt alternativ för löpare, vandrare och alla som vill ha sin hund nära utan att hålla i kopplet.

Fördelar med ett midjebälte för hundar

Det finns några fördelar med att använda ett midjebälte kontra att hålla ett koppel.

Här är de viktigaste punkterna som vi anser gör midjebälten till ett utmärkt verktyg när du är ute på promenad eller en löprunda med din hund.

Fria händer

Det frigör framför allt händerna. Det är bra om du vill ta ett foto, dricka vatten eller knyta skorna.

Det är också lättare att belöna din hund med godis när du har händerna fria tack vare midjebältet.

Förvaringsfickor

Vissa midjebälten har fickor eller fack för förvaring. Det kan vara praktiskt om du vill ta med dig godis eller andra saker till din hund som nämnt ovan.

Under varma sommardagar är det troligt att du inte har så praktiska fickor på dina byxor eller shorts, så förvaringsfickan på midjebältet kommer väl till hands när du vill ta med dig din telefon eller en vattenflaska.

Vanliga frågor om midjebälte hund

Vilken längd på kopplet till midjebälte?

Det finns inget definitivt svar, eftersom det beror på vad du ska göra med din hund. En bra tumregel är dock att använda ett koppel som inte är längre än 200 cm för vardagliga promenader och jogging när du använder ett midjebälte.

Kan jag ha flera hundar i ett midjebälte?

Ja, du kan fästa mer än ett koppel på ett midjebälte. Vi rekommenderar dock att du endast gör detta om du har erfarenhet av att hantera flera hundar samtidigt.

Kan midjebälte användas för cykling?

Ja, men det är inte optimalt. Om du använder ett midjebälte för cykling rekommenderar vi att du fäster ett kortare koppel på det. På så sätt undviker du att kopplet trasslar in sig i hjulen.

Kategorier: Recensioner hund, Hundar