Bästa hundbädden 2024 » Bäst i Test

En recension av dom bästa hundbäddarna på marknaden!

Bästa Hundbädden 2022 » Bäst i Test

Att sova i en hundbädd är inte nödvändigtvis ett måste för de flesta hundar. Men om du bäddtränar din hund så har din hund en egen plats att sova på och du får mer utrymme i sängen, det är ju inte så dumt – så länge din hund har den bästa hundbädden!

Här är dem bästa hundbäddarna för alla typer av hundar. Vi valde dessa hundbäddar eftersom de är från märken som vi känner till och litar på, har unika egenskaper eller fått utmärkta recensioner från många nöjda kunder (och deras hundar håller med). Dessutom är alla våra val antingen helt tvättbara i maskinen eller har ett avtagbart skydd för att tvätta separat!

Top 6 Bästa Hundbäddarna

1. Danish Design ECO-Well Feather Hundbädd

För stora hundar och äldre hundar

Vårt Betyg:

En stor hund behöver tillräckligt med utrymme för att verkligen kunna sträcka på sig och få en god vila. Denna hundbädd är extra stor och är hela 138 cm lång och  87cm bred, för att passa även den största hunden. Hundbädden är gjord av minneskum med hög densitet och är perfekt för äldre och större hundar eftersom den ger stöd vid deras tryckpunkter. 


2. Lounge Scandinavia Hundbädd

För valpar och mindre hundar

Vårt Betyg:

Mindre korthåriga eller hårlösa hundar kan frysa eftersom det är svårare för dem att hålla sig varma med en kropp i så liten storlek. Denna runda mysiga hundbädd håller din hund varm med sina höga kanter och skapar en mysig plats för din valp sova i. Om din hund också älskar att sova på kuddar eller på täcket, så är denna hundbädd ett bekvämare alternativ.

Hundbädden är lätt att hålla ren vilket är ett stort plus i mina ögon, eftersom det bara är att slänga in den i tvättmaskin på 30 grader. Använd inte för mycket tvätt- eller sköljmedel eftersom många hundar är känsliga för det.


3. Danish Design Slumber Deluxe Vintage Hundbädd

Mysigaste hundbädden

Vårt Betyg:

Den här hundbädden är ett riktigt mysigt val! Den är supermjuk och har höga kanter som min hund älskar att luta mot. Den skapar en riktig trygghetskänsla för hunden när den vilar.

Den är snygg i rummet med lite av den vintagestil. Den tillverkas endast i grå färg vilket är lite tråkigt, men det passar ändå in i de flesta hemmen.

Hela bädden kan maskintvättas i 30 grader, men det är också möjligt att bara ta ur den mjuka bottendynan.


4. Lounge Scandinavia Pet Lounger

Hållbarast

Vårt Betyg:

Har du en hund som tuggar sönder sina hundbäddar? Den här hundbädden är både slitstark och lätt att rengöra med en varm trasa. Den kan även maskintvättas i 30 grader.

Med en dragkedja som sitter på undersidan kan du enkelt ta av det slitstarka vinylöverdraget och antingen tvätta det eller hundbädden separat.

Hundbädden finns endast i svart utförande och finns i följande mått:

 • Liten: 60×70 cm 
 • Medium: 70×85 cm
 • Stor: 80×100 cm

5. Danish Design Boot Bed

För att skydda bilen

Vårt Betyg:

Den här snygga hundbädden är perfekt att ha i bilen. Den passar de flesta bilar och den går att använda var som helst när den inte används i bilen. Det här är den perfekta hundbädden om hunden ofta följer med i bilen.

Hundbädden fästs enkelt med kardborre och det har ett praktiskt skydd som man fäller ut innan din hund hoppar ur bilen – detta för att undvika skador på din bil. Den skyddar också din bils inredning mot hundhår och slitskador från klor.

Den är mjuk och tillverkad av ett vattentåligt material, så du behöver endast torka med en fuktig trasa för att få rent hundbädden.


6. M-Pets Falster Hundbädd

Lättskött

Vårt Betyg:

Den här snygga mörkgråa hundbädden är mjuk och bekväm för hunden. Den är vattentålig och är därför extra lätt att hålla ren om du har en valp som kissar inne.

Oftast räcker det med att torka av hundbädden med en varm fuktig trasa, men det går också att ta av överdraget och maskintvätta det i 30 grader.

Hundbädden finns i mörkgrå färg och i följande storlekar:

 • Liten: 80×60 cm
 • Medium: 100×75 cm
 • Stor: 120×90 cm
 • X-Stor 140×105 cm

Köpguide för bästa hundbädden

Sover din hund regelbundet i din säng?

Att köpa rätt hundbädd kan för vissa verka svårt medans vissa tycker att det inte spelar någon roll. Eftersom hundar (och katter) sover mycket mer än vad vi gör så kan det vara mycket viktigt att ge dem en bra hundbädd för att förbättra deras livskvalitet. Att spendera för mycket tid sovandes på hårda eller grova ytor kan leda till trycksår ​​på armbågar, knän och tassar.

Det finns några viktiga grundläggande punkter du bör ha i åtanke när du är på jakt efter en hundbädd:

 1. Storleken på din hund
 2. Hur gammal hunden är
 3. Hur många andra hundar hen eventuellt kommer att dela hundbädden med

Trots allt är det ingen som är mer bekant med din hund än du. Husdjursföräldrar känner till sina hundar bäst och kan experimentera med olika alternativ för att se vad de föredrar.

Hur väljer jag den bästa hundbädden?

 • Mät din hund. Hundbädden ska vara något större än din hund för att rymma de många positioner som hundar gillar att sova i. Glöm inte att små hundar behöver en låg hundbädd.
 • Se över exakt hur din hund sover. Om hen sprider ut sig i soffan så kan en rektangulär hundbädd som ger dem utrymme att sträcka på sig vara bäst. Men om hen vill trampa i cirklar en och en halv miljon gånger för att skapa en liten grop, kanske det är bäst med en rund hundbädd.
 • Kontrollera hundbäddens material. Om din hund älskar att tugga rekommenderar jag att leta efter ”tunga” bäddar. Vissa har till och med pengarna tillbaka-garantier, om din hund sliter sönder den.
 • Tänk på din hunds ålder. När din valp åldras kommer hen troligen att behöva en mer stödjande hundbädd som inte lägger ytterligare tryck på lederna. Kontrollera med din veterinär för att se till att hundbädden du vill köpa passar din äldre hunds behov.
 • Tänk på komfort. Förhöjda mönster kan öka luftflödet på alla sidor av hundbädden och hjälpa till att hålla ditt husdjur svalt. Om du planerar att använda hundbädden ute är ett förhöjt val också perfekt eftersom det inte blir så smutsigt. Men för inomhusbruk eller när det är kallt är en hundbädd med plysch mer mysig och bekväm än förhöjda alternativ.
 • Se till att den kan tvättas! Kontrollera alltid skötseletiketten eller förpackningen för att se till att hundbädden kan tvättas i maskin eftersom det är viktigt att hålla den ren och hygienisk.

Var ska jag placera hundbädden?

Även om hundar inte kan berätta för oss vilka typer av material och underlag de föredrar, så kan vi kolla efter tecken på vad din hund uppskattar. Kolla vart hunden ligger, vad hunden ligger på, i vilken riktning och om hen lutar sig mot något. Är det svalt eller varmt i rummet? Är det skuggigt eller ligger din hund i direkt solljus?

Till exempel kan du placera flera olika typer av hundbäddar runtom i huset på olika platser eller rotera hundbädden i olika riktningar för att se hur hunden lägger sig.

Kom ihåg att hundar tillbringar upp till 14 till 18 timmar av dagen med att sova, så se till att de har en bra plats att sova på.

Men håll ett öppet sinne och tvinga inte hunden att sova på en och samma plats: Hundar kanske föredrar att sova i svalare delar av huset under dagen men kan också vilja sova i ditt sovrum för trygghet under natten. Det kan också vara så att din hund föredrar att sova i en lugn och avskild del av huset om det finns andra djur och barn som livar upp stämningen.

Det är viktigt att komma ihåg att även om de gillar sin hundbädd kan de fortfarande sova på andra ställen, som på golvet eller i din säng, beroende på vissa faktorer som päls, temperatur och tillstånd som kan få dem att föredra varmare eller kallare temperaturer när de sover. 

Om din hund helt enkelt inte gillar hundbädden alls kommer hen inte att sova på den, oavsett vart den är placerad.

Kategorier: Recensioner hund, Hundar