Bästa foderautomat till katt 2024 » Bäst i test

Jämför och hitta den bästa foderautomaten till din katt! Vår artikel granskar allt från användarvänlighet till nödvändiga funktioner.

Bästa foderautomat katt

En foderautomat till katten säkerställer att den bästa kattmaten utfodras i rätt mängd och i rätt tid, även när du inte kan vara närvarande och kan ge din katt kattmat i den bästa kattmatskålen. Med chipavläsning kan en foderautomat dessutom skräddarsy utfodring för olika katter som har olika foderbehov eller särskilda medicinska behov. En foderautomat är inte bara användbar i hemmet, utan också på kattpensionat och katthem, där den kan göra utfodring enklare och mer effektiv för personalen.

I den här artikeln kommer vi utvärdera de 9 bästa foderautomater till katter så att du snabbt och enkelt kan hitta den foderautomat som passar just dig och din katt. Förutom att välja en foderautomat som passar ditt och din katts behov, kan det också vara en bra idé att titta på lösningar som håller din katt hydrerad. Om du är intresserad av det, kan du läsa vår artikel om bästa vattenfontän till katt.

1. Microchip Pet Feeder CONNECT Foderautomat – Bästa foderautomat till katt

Vårt Betyg:

 • Passar till torrfoder & blötmat.

Efter att ha undersökt en rad olika foderautomater kan jag konstatera att SureFeed Mikrochip Connect verkligen är toppklass och sannolikt den bästa foderautomaten för katter som finns på marknaden idag. Denna högteknologiska produkt är en sann välsignelse för hushåll med katter, inte minst för de som har katter med särskilda kostbehov.

Vad som imponerar mest är foderautomatenens förmåga att identifiera vilket djur som närmar sig skålen. Detta uppnås genom att automaten läser av det inbyggda mikrochipet i kattens nacke eller den medföljande RFID-taggen i kattens halsband. Detta är oerhört viktigt för att säkerställa att rätt katt får tillgång till sitt specifika foder, vilket i sin tur minimerar risken för korskontaminering av dieter.

App-funktionaliteten, som styrs via en separat SureFlap hub, tar det hela till en ny nivå. Att kunna övervaka din katts ätbeteende i realtid direkt på din smartphone är inte bara bekvämt utan också en säkerhetsåtgärd. Du får snabbt meddelanden om något ovanligt upptäcks, såsom förändringar i ätbeteende, som kan vara de första tecknen på en potentiell sjukdom.

Appen är användarvänlig och erbjuder en rad olika funktioner, inklusive möjligheten att anpassa måltidernas storlek och tid. Du får även notifikationer direkt till din telefon när maten är serverad eller när det är dags att fylla på mer foder i foderautomaten. Det gör det enkelt att hantera utfodringen, även på distans.

Den integrerade vågen med en noggrannhet på 1 gram och LED-displayen hjälper dig att dosera foder på ett mycket precist sätt. Det är särskilt värdefullt för katter som behöver specialfoder eller medicinering. Dessutom är den praktisk i design, med anti-halkfötter, uttagbar matta för lätt rengöring och skålar med gummitätning som håller fodret fräscht längre.

Men en av de mest imponerande aspekterna är ändå den generösa garantin på tre år, vilket understryker företagets förtroende för sin produkt. Sammanfattningsvis är SureFeed Mikrochip Connect foderautomat en omfattande och mycket genomtänkt lösning som erbjuder en kombination av säkerhet, bekvämlighet och hög teknologisk standard. Det är en investering i ditt djurs hälsa och välbefinnande som du inte kommer att ångra.

Fördelar:

 • Precis portionering.
 • Identifierar individuella djur.
 • App-övervakning i realtid.
 • Användarvänlig design.
 • Tre års garanti.

Nackdelar:

 • Kräver separat hub för appstyrning.
 • Relativt dyr.
 • Batterier ej inkluderade.

2. TX2 Foderautomat – Billig foderautomat

Vårt Betyg:

 • Passar till torrfoder & blötmat.

Om du är på jakt efter en pålitlig men budgetvänlig foderautomat för din katt, är TX2 Foderautomat ett utmärkt val och troligen den bästa billiga foderautomaten på marknaden. En av de mest attraktiva egenskaperna med denna automaten är dess enkelhet och användarvänlighet. Med två separata matskålar och individuella timrar upp till 48 timmar kan du enkelt planera två olika måltider för din katt.

TX2 är en relativt enkel foderautomat och programmeras manuellt med hjälp av mekaniska timrar. Du vrider helt enkelt på timern för att ställa in när varje fack ska öppnas. Det kräver ingen elektronisk programmering, vilket gör det enkelt men också lite mindre flexibelt jämfört med andra modeller.

En annan fördel är dess flexibilitet i foderstyper. Oavsett om din katt föredrar torrfoder eller blötfoder, hanterar TX2 båda typerna effektivt. Om du väljer att använda blötfoder, har TX2 en utmärkt lösning för att hålla maten fräsch: de medföljande ispaket som kan placeras under varje matskål. Detta garanterar att även känsligt foder hålls i optimalt skick tills det är dags för servering.

När det gäller rengöring är matskålarna enkla att ta ur och kan diskas i maskin, vilket minimerar underhållet och tidsåtgången. Foderautomaten är också halkfri tack vare gummifötterna, så du behöver inte oroa dig för att den skall röra sig och spilla mat.

Den är batteridriven och kräver endast ett AA-batteri, som dock inte ingår. Detta är en mindre nackdel, men övervägs lätt av dess andra fördelar och dess överkomliga pris.

Färgkombinationen i svart och granit ger en stilren och diskret utseende som lätt smälter in i de flesta hemmiljöer. Sammanfattningsvis är TX2 Foderautomat ett kostnadseffektivt, pålitligt och enkelt sätt att säkerställa att din katt får sina måltider på tiden, vilket gör den till ett utmärkt val för de som söker kvalitet till ett överkomligt pris.

Fördelar:

 • Budgetvänlig.
 • Två måltidsskålar.
 • Flera fodertyper.
 • Lätt att rengöra.
 • Halkfri design.

Nackdelar:

 • Batteri ej inkluderat.
 • Endast 2 måltider.
 • Ingen app-styrning.

3. Foderautomat TX9 SMART – Populär foderautomat

Vårt Betyg:

 • Passar till torrfoder.

Trixie TX9 Smart är den populäraste foderautomaten för katter på marknaden och har mer eller mindre allt du kan önska dig för att utfodra din katt på det mest anpassade och smidiga sättet, oavsett om du är på plats eller inte.

En av de mest framstående funktionerna i den här foderautomaten är dess förmåga att styras via en app som är kompatibel med både iOS och Android. Detta gör det enkelt att skräddarsy utfodringsschemat för din katt, upp till sex måltider per dag, med individuellt anpassade portionsstorlekar. Och ja, du behöver inte programmera om det varje dag; inställningarna sparas och upprepas automatiskt.

En annan unik aspekt är den inbyggda vidvinkelkameran med infraröd nattkamera och rörelsedetektorer. Detta ger inte bara ägaren en möjlighet att hålla ett öga på sin katt, men också möjligheten att interagera med det tack vare en inbyggd mikrofon och högtalare. Du kan prata med din katt och till och med spela in foto- och videomaterial.

När det gäller rengöring och underhåll är Trixie TX9 också mycket användarvänlig. Skålen och foderbehållaren kan enkelt tas bort för rengöring, och de är diskmaskinssäkra, vilket sparar tid och energi.

Kapaciteten på 2,8 liter och det faktum att den endast är anpassad för torrfoder kan vara en begränsning för vissa, men med tanke på den avancerade tekniken och användarvänligheten, är det tydligt att Trixie TX9 Smart foderautomat är en fulländad produkt för den som vill ha det allra bästa till sin katt.

Fördelar:

 • App-styrning.
 • Inbyggd kamera.
 • 6 måltider/dag.
 • Användarvänlig.
 • Mikrofon och högtalare.
 • Lätt att rengöra.

Nackdelar:

 • Endast torrfoder.
 • Ingen batteridrift.

4. EYENIMAL SMART liten foderautomat

Vårt Betyg:

 • Passar till torrfoder.

EYENIMAL SMART foderautomat är en högteknologisk lösning för dig som är ute efter en pålitlig och multifunktionell enhet för att mata dina katter. En av dess mest imponerande funktioner är möjligheten att förprogrammera upp till 12 portioner per dag. Detta ger ägaren full flexibilitet att anpassa foderschemat utifrån kattens behov, vilket är en riktig game-changer för de som har en hektisk livsstil och ofta är borta från hemmet.

Ett annat stort plus är den medföljande mobilappen som inte bara är lätt att använda och tillåter fjärrstyrning av utfodringen men också erbjuder live videoströmning via en inbyggd kamera. Detta lägger en extra dimension av interaktivitet och tillsyn, vilket är speciellt uppskattat om man vill hålla ett öga på sin katt när man inte är hemma. Ljudfunktionen är också en fin touch, eftersom den låter dig interagera med katten även på avstånd.

Foderautomaten är utrustad med en varningssignal som ljuder när kattmaten börjar ta slut, vilket är en användbar funktion för att undvika att din katt går hungrig. I fråga om rengöring har EYENIMAL SMART designats med en uttagbar foderbehållare och matskål som tål maskindisk, vilket gör underhållet smidigt och enkelt.

En mindre nackdel kan vara att den endast är konstruerad för torrfoder, vilket begränsar användningsspektrumet något. Dessutom är den tillverkad av ABS-plast, vilket kanske inte är det mest hållbara materialet på marknaden.

Totalt sett levererar EYENIMAL SMART foderautomat en imponerande paketlösning som kombinerar teknologisk innovation med praktisk användbarhet, vilket gör den till ett utmärkt val för den moderna kattägaren.

Fördelar:

 • Programmerbar utfodring.
 • Mobilapp-styrning.
 • Live-video.
 • Ljudfunktion.
 • Varnar när fodret börjar ta slut.
 • Lätt att rengöra.

Nackdelar:

 • Endast torrfoder.
 • ABS-plast material.
 • Ingen backup-strömförsörjning.

5. Foderautomat Cat Mate C3000

Vårt Betyg:

 • Passar till torrfoder.

Cat Mate C3000 foderautomat är ett genomtänkt och praktiskt hjälpmedel för dig som vill säkerställa regelbunden och exakt utfodring av din katt. En särskild styrka är den digitala LCD-displayen som gör det enkelt att programmera upp till tre portioner per dygn. För katter med specifika dietbehov, som exempelvis diabetes, erbjuder den också en ”Frequent Mode” som tillåter flera mindre måltider under dagen.

Programmeringen av Cat Mate C3000 görs via en digital LCD-display. Du ställer in tider och portionsstorlekar med knapparna bredvid displayen. Menyn är intuitiv och lätt att förstå, vilket gör programmeringen smidig. Med endast några få knapptryck kan du planera in upp till tre måltider per dag.

En av de mest imponerande funktionerna är det inbrottssäkra snäpplåslocket och det patenterade munstycket som förhindrar obehörig åtkomst till kattmaten. Detta är en utmärkt funktion för nyfikna eller matglada katter.

Behållaren kan rymma upp till 3 kg torrfoder, vilket minskar behovet av regelbunden påfyllning. Om du behöver ge en extra portion mat utöver de programmerade tiderna kan detta enkelt göras med ett enkelt knapptryck.

När det gäller rengöring har Cat Mate C3000 också mycket att erbjuda. De flesta delar som kommer i kontakt med foder, inklusive skålen, behållaren och locket, är maskindiskbara. Detta gör underhållet av foderautomaten oerhört enkelt och hygieniskt.

Den drivs av batterier, och även om dessa inte medföljer, varar de i 6-9 månader vid regelbunden användning. En batteriindikator på displayen hjälper dig hålla koll på när det är dags att byta batterier.

Cat Mate C3000 är en robust och användarvänlig foderautomat som erbjuder en rad användbara funktioner och inställningar. Den är idealisk för kattägare som söker en tillförlitlig lösning för att hantera sina husdjurs foderbehov. Med en 3-års garanti från tillverkaren kan du vara säker att den håller länge.

Fördelar:

 • Enkel programmering.
 • Generös kapacitet (3 kg).
 • Inbrottssäkert snäpplås.
 • Maskindiskbara delar.
 • Flexibel portionsstorlek.

Nackdelar:

 • Endast för torrfoder.
 • Batterier ej inkluderade.
 • Ingen fjärrstyrning.
 • Plastmaterial.

6. TX7 Foderautomat till katt

Vårt Betyg:

 • Passar till torrfoder.

Trixie TX7 foderautomat erbjuder en mängd funktioner som gör den till en lämplig och pålitlig utfodringslösning, särskilt för de som inte alltid är hemma för att mata sin katt. Med sin imponerande kapacitet på 5 liter kan automaten lagra tillräckligt med torrfoder för att hålla en katt mätt i flera veckor. En inbyggd spiral ser till att fodret inte fastnar, vilket minimerar risken för driftstopp och garanterar en jämn matdistribution.

Det som särskilt utmärker sig med denna modell är dess höga grad av programmerbarhet. Upp till 5 måltider per dag kan ställas in, och varje portion kan individuellt justeras mellan 25 ml och 500 ml. Detta gör det möjligt att anpassa fodermängden efter din katts specifika behov. Trixie TX7 har en LCD-skärm och det är enkelt att navigera genom menyn för att ställa in upp till 5 måltider per dag.

Ytterligare anpassning erbjuds genom möjligheten att lägga till ett personligt röstmeddelande som spelas upp vid utfodring, en finess som kan vara extra uppskattad av katter som associerar ägarens röst med matdags.

Skärmen är en LCD-panel, lättläst och användarvänlig, komplett med nyckellåsfunktion för att förhindra oavsiktliga ändringar. När det kommer till rengöring är matskålen diskmaskinssäker, vilket gör underhållet enkelt.

Strömförsörjning är också flexibel; du kan antingen använda USB-laddning eller batteridrift med 4xD Mono-batterier, även om det är viktigt att notera att dessa inte kan användas samtidigt. En USB-kabel ingår, men en adapter måste köpas separat.

Trixie TX7 är tillverkad i plast, vilket kan vara en nackdel för dem som föredrar mer robusta material. Men överlag erbjuder Trixie TX7 foderautomat en praktisk och pålitlig lösning för att hålla ditt husdjur mätt och nöjd.

Fördelar:

 • Stor kapacitet, 5 liter.
 • Hög programmerbarhet.
 • Individuella portioner.
 • Enkel rengöring.
 • USB eller batteridrift.

Nackdelar:

 • Endast för torrfoder.
 • Adapter säljs separat.
 • Inget samtidigt USB/batteri.
 • Batterier ingår ej.

7. Foderautomat Cat Mate C500

Vårt Betyg:

 • Passar till torrfoder & blötmat.

Cat Mate C500 är en mångsidig foderautomat som kan hantera upp till 5 måltider per dag, vilket gör den idealisk för kattägare som ofta är på språng eller har oregelbundna arbetstider. En av dess stora fördelar är dess kompatibilitet med både torr- och våtfoder, en sällsynt funktion i foderautomater. Den här flexibiliteten gör det möjligt att ta hand om din katts olika näringsbehov.

En annan fördel är de medföljande kylklamparna, vilket är ett smart tillägg för att hålla våtfodret fräscht längre. Varje fack har en kapacitet på cirka 330 gram, vilket räcker för att mata upp till två katter. Detta gör foderautomaten kostnadseffektiv om du har mer än en katt hemma.

Foderautomaten är mycket användarvänlig, med en digital display som gör det enkelt att programmera och se inställda tider. Dock krävs det tre AA-batterier för drift, och dessa ingår inte, vilket är en mindre nackdel.

För att programmera Cat Mate C500 använder du den inbyggda digitala displayen och några knappar. Varje måltid och tidpunkt visas klart på skärmen. Det går snabbt och smidigt att sätta upp schemat för upp till 5 måltider per dag, och du kan lätt göra ändringar om så önskas.

När det kommer till underhåll är Cat Mate C500 foderautomat också ganska praktisk. Alla delar som kommer i kontakt med maten kan tas bort och rengöras i diskmaskinen, vilket sparar tid och arbete. För de som är bekymrade över automaten som kan välta eller flyttas av ett nyfiket husdjur, erbjuder C500 även möjligheten att fästa den på en träplatta för extra stabilitet.

Sammanfattningsvis erbjuder foderautomaten Cat Mate C500 en god kombination av flexibilitet, användarvänlighet och funktionalitet. Det är ett väl övervägt val för de som söker en pålitlig lösning för att mata sina katter när de inte är hemma.

Fördelar:

 • Torr- och våtfoderkompatibel.
 • Användarvänlig display.
 • Diskmaskinsäkra delar.
 • Extra stabilitetsoption.
 • Medföljande kylklampar.

Nackdelar:

 • Batterier ingår ej.
 • Begränsad portionsstorlek.
 • Endast 5 måltider/dag.

8. Catit PIXI Smart Feeder Foderautomat

Vårt Betyg:

 • Passar till torrfoder.

Catit PIXI Smart Feeder Foderautomat är en intelligent och användarvänlig lösning för den upptagna kattägaren. Med en kapacitet på ca 1,2 kg torrfoder, passar denna foderautomat särskilt väl för de som jobbar heltid och har en katt som kräver flera måltider under dagen. Det är mycket praktiskt att kunna ladda ner en gratis app till telefonen, tillgänglig för både iPhone och Android, som möjliggör fjärrstyrning av utfodringen. Appen informerar dig om när din katt har ätit och påminner dig när det är dags att fylla på behållaren, vilket är särskilt användbart.

Behållaren är designad för att hålla torrfodret fräscht och knaprigt, vilket kan vara en stor fördel för katter som är känsliga för foderkvalitet. En annan fördel är att flera personer kan ladda ned appen och styra foderautomaten, vilket gör det enkelt för familjemedlemmar eller rumskamrater att dela på ansvaret för utfodringen.

Programmeringen av Catit PIXI är modern och bekväm tack vare den tillhörande mobilappen. Appen är användarvänlig och guidar dig genom processen att ställa in måltider och tider. Du får även meddelanden när det är dags att fylla på foder. En manuell knapp på enheten tillåter dig att enkelt servera en extra måltid utöver de förprogrammerade tiderna, vilket kan vara användbart om du önskar vara mer flexibel med matningstiderna.

Nackdelen kan vara att den kräver en strömsladd för primär kraftförsörjning, men den har också plats för 4 st C/LR14-batterier som backup. Detta ger dig en viss säkerhetsmarginal om strömmen skulle gå, men det hade varit mer praktiskt om enheten helt kunde drivas på batterier.

Fördelar:

 • Appstyrning tillgänglig.
 • Flervägsstyrning möjlig.
 • Bibehåller kattmatens fräschet.
 • Flexibel portionsstorlek.
 • Ström- och batteridrift.

Nackdelar:

 • Begränsad foderkapacitet.
 • Batterier ej inkluderade.

9. Moderna Sensiflo Foderautomat

Vårt Betyg:

 • Passar till torrfoder eller vatten.

Moderna Sensiflo en grundläggande, men effektiv foderautomat som gör precis vad den är avsedd att göra. Om du inte behöver alla de extra finesserna som kommer med dyrare modeller, men fortfarande vill ha en pålitlig lösning för att mata dina husdjur, då kan detta mycket väl vara produkten för dig.

Till skillnad från andra foderautomater som kommer med appstyrning och digitala displayer, är Moderna Sensiflo är en grundläggande foderautomat utan programmering. Det är en ”fyll och glöm”-lösning där du helt enkelt fyller behållarna med torrfoder eller vatten. Det finns inga komplicerade inställningar att bekymra sig över, vilket gör den mycket enkel att använda.

Med en kapacitet på 1,5 liter, både för mat och vatten, är denna automaten lämplig för hushåll med en eller två katter. En av dess styrkor är dess förmåga att hålla torrfoder fräscht i cirka 4 dagar, vilket är en betryggande tidsram om du är borta över en helg eller liknande.

Automaten är också ganska användarvänlig. Det finns inga komplicerade inställningar eller knappar; det är bokstavligen en ”sätt och glöm”-enhet. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för äldre personer eller de som inte är tekniskt kunniga och bara vill ha en maskin som gör sitt jobb utan krångel.

När det kommer till rengöring är enheten enkel att ta isär och tvätta, vilket sparar tid och energi. Den hållbara konstruktionen gör också att den står emot dagligt slitage bra.

Fördelar:

 • Enkel användning.
 • Lång hållbarhet för foder.
 • Lätt att rengöra.
 • Bra för flera katter.
 • Inga extra finesser.

Nackdelar:

 • Begränsad kapacitet.
 • Ingen appstyrning.
 • Enbart för torrfoder.

Vad du ska leta efter i en foderautomat för katter

Storlek

Det finns två huvudsakliga storleksaspekter när det gäller foderautomater för katter: kapacitet och mått. Den totala kapaciteten varierar mycket från foderautomat till foderautomat, vilket är en viktig faktor om du vill använda en foderautomat för att ge dina katter mat när du är på språng. Även om mängden torrfoder som katter äter kan bero på deras specifika diet och storlek, är en 0,4-0,7 dl per dag ganska standard. Många av våra rekommenderade val kan rymma 5 liter eller mer torrfoder, vilket kan mata en enskild katt i mer än en månad innan du behöver fylla på. Andra foderautomater har separata fack som du fyller på i förväg – dessa modeller har vanligtvis en mycket lägre total kapacitet.

Ett annat övervägande är hur mycket utrymme du vill avsätta för en foderautomat. Vårt bästa val är ganska stor och skulle vara svår att missa i ett kök. Andra rekommenderade foderautomater tar upp mindre golvyta.

Funktioner

Våra rekommenderade foderautomater sträcker sig från enkla modeller som erbjuder grundläggande alternativ för att schemalägga måltider i förväg till fullt utrustade enheter med telefonappar och Wi-Fi-anslutning. Våra favoritfunktioner att leta efter inkluderar: batteribackuper (om ditt hushåll förlorar strömmen medan du är borta), skålar i rostfritt stål (som tål diskmaskin och kan användas för katter med plastkänslighet), chipspecifika foderautomater och transparenta reservoarer som gör att du snabbt kan se hur mycket torrfoder som finns kvar. Andra funktioner var mindre viktiga för våra testare, eller kändes till och med som finesser, t.ex. möjligheten att spela in ett röstmeddelande. Enligt vår erfarenhet lär sig katter snabbt när de ska matas och behöver knappast någon vägledning.

Användarvänlighet

Eftersom användargränssnittet för att programmera ett utfodringsschema är helt olika från foderautomat till foderautomat, har vi försökt att ge en så bra bild som möjligt av hur lätt eller svårt det var att programmera varje foderautomat. Användarvänlighet kommer från en kombination av intuitivt gränssnitt och användbara informationsdisplayer. För de flesta foderautomater innebär detta programmeringsknappar och en liten LCD-skärm, men flera av våra val kan också programmeras via en telefonapp. Vi föredrog foderautomater som erbjöd båda alternativen.

Vanliga frågor om foderautomat för katter

Vad är en foderautomat?

En foderautomat är en elektronisk eller mekanisk enhet som automatiskt doserar mat till husdjur vid förinställda tider. De är utformade för att underlätta utfodring när ägaren inte är hemma eller för att reglera portionsstorlekar.

Hur fungerar en foderautomat?

En foderautomat fungerar genom att du fyller den med mat och sedan programmerar den att utfodra din katt vid specifika tider. Automaten använder antingen en timer eller en digital kontrollpanel för att frigöra förbestämda mängder mat.

Är foderautomater säkra för min katt att använda?

Generellt sett är foderautomater säkra för katter att använda, så länge de är ordentligt konstruerade och installerade. Vissa modeller har säkerhetsfunktioner som förhindrar övermatning eller obehörig åtkomst.

Hur mycket mat kan en foderautomat rymma?

Kapaciteten för en foderautomat varierar beroende på modell, men de kan vanligtvis rymma mellan 1-5 liter foder. Vissa större modeller kan rymma upp till 10 liter medans mindre modeller rymmer mindre än en liter.

Är det möjligt att programmera flera måltider per dag?

Ja, de flesta moderna foderautomater låter dig programmera flera måltider per dag. Vissa avancerade modeller tillåter också olika portionsstorlekar för varje måltid.

Kan jag använda både torrfoder och våtfoder i foderautomater?

Vissa foderautomater är designade för att endast använda torrfoder, medan andra kan hantera både torr- och våtfoder. Det är viktigt att läsa produktinformationen noggrant för att säkerställa att automaten passar ditt behov.

Hur rengör jag min foderautomat?

De flesta foderautomater har delar som kan tas isär och rengöras antingen för hand med en diskborste, men ofta även i diskmaskin. Det är viktigt att regelbundet rengöra foderautomaten för att undvika bakterietillväxt och odör.

Kan jag fjärrstyra foderautomaten via en app på min smartphone?

Vissa moderna foderautomater har en app som tillåter fjärrstyrning via en smartphone. Genom appen kan du ändra utfodringstider, portionsstorlekar och ibland även övervaka ditt husdjur.

Är det möjligt att ställa in olika portionsstorlekar för olika måltider?

Ja, många foderautomater tillåter dig att anpassa portionsstorleken för varje utfodringstillfälle. Detta är speciellt användbart för husdjur som har speciella kostbehov eller är på en diet.

Hur länge håller maten sig fräsch i foderautomaten?

De flesta foderautomater har helt förslutna behållare som håller kattmaten fräsch i flera veckor. Vissa modeller har inbyggda kylsystem för att hålla våtfoder fräscht i upp till en dag.

Kategorier: Katter, Matplats