Bästa fästingplockaren för hund 2024 » Bäst i test

Vilken fästingplockare är överlägsen alla andra? Följ med oss ​​på en djupdykning för att avslöja det bästa valet för dig och ditt husdjur.

Bästa Fästingplockaren

Fästingplockare är ett verktyg som kan vara skillnaden mellan en trygg sommar och en sommarsemester präglad av oro, även om du använder fästingmedel eller fästinghalsband på dina hundar. Fästingar kan bära på allvarliga sjukdomar som borrelia och TBE, vilket gör det viktigt att snabbt plocka bort dem på rätt sätt. Ett felaktigt förfarande kan leda till att delar av fästingen blir kvar och riskerar att orsaka komplikationer. Därför är det viktigt att ha en tillförlitlig och effektiv fästingplockare till hands.

För att göra valet enklare för dig har vi sammanställt de 5 bästa fästingplockarna på marknaden. Vi har även en saparat guide om hur du tar bort fästingar från din hund.

1. Trixie fästingplockare – Bäst i test

Vårt Betyg:

 • Bästa fästingplockaren.

Trixie fästingplockare är den bästa fästingplockaren på marknaden. Med en kombination av överkomligt pris och enastående effektivitet står den högt över konkurrenterna. Vad som gör den särskilt imponerande är dess förmåga att effektivt tjäna både människor och våra fyrbenta vänner.

Dess intuitiva design underlättar borttagningen av fästingar på ett behändigt sätt, och den kompakta storleken innebär att den enkelt kan hängas på nyckelringen. Du behöver aldrig mer bekymra dig för att vara oförberedd när naturen kallar.

När man går igenom responsen från användare är det klart att Trixie fästingplockare uppskattas för dess pålitlighet. En användare nämnde hur verktyget var ovärderligt under vandringsturer, medan en annan framhöll dess oslagbara enkelhet.

Sammanfattningsvis är Trixie fästingplockare inte bara ett prisvärt alternativ, utan också det bästa valet. Oavsett om du är en hundälskare eller bara älskar att spendera tid utomhus, kommer denna lilla hjälte att bli din mest värdefulla följeslagare. Utrustad med en metallfjäder och en ögla, kommer den i en mängd färger. Med en längd på 8 cm, är den perfekt för alla situationer.

Fördelar:

 • Prisvärd.
 • Kan fästas på nyckelknippan.
 • Effektiv för alla.
 • Användarvänlig design.
 • Kompakt storlek.
 • Pålitlig.

Nackdelar:

 • Osoterade färger.
 • Kan enkelt tappas bort.

2. O´tom Fästingplockare Kofot – Populär fästingplockare

Bästa fästingplockaren: O´tom Fästingplockare Kofot

Vårt Betyg:

 • Mest populära fästingplockaren.

O’Tom Fästingplockare imponerade verkligen på mig, det är troligen en av de bästa fästingplockarna jag testat. Dess kofotsformade ände säkerställer att du fångar fästingen effektivt, och med ett enda drag lossas den utan att lämna rester i huden. Särskilt uppskattar jag att det medföljer två storlekar av plockaren, vilket garanterar flexibilitet beroende på fästingens storlek.

Själv bar jag med mig den lilla versionen under min senaste campingresa, och den var en livräddare! Eftersom jag plockade fästingarna strax efter dom satt sig var jag säker på att den lilla skulle räcka. Kvaliteten för priset är oslagbar, vilket verkligen får O’Tom att sticka ut på marknaden.

En mindre invändning jag hade var att den kan kännas aningen klumpig i handen jämfört med andra plockare. Men med tanke på effektiviteten och priset är detta en detalj jag lätt kan leva med.

Kort sagt: om du söker en prisvärd och effektiv fästingplockare för både människor och djur, leta inte längre än O’Tom. Den levererar utan tvekan!

Fördelar:

 • Effektiv kofotsform.
 • Två storlekar medföljer.
 • Prisvärd.
 • Lätt att rengöra.

Nackdelar:

 • Kan vara svår att använda.

3. Trixie Fästingpenna – Effektiv fästingplockare

Vårt Betyg:

 • Den mest effektiva fästingplockaren.

Mitt möte med Trixie Fästingpenna var en upplevelse som förändrade min syn på fästingborttagning. Först och främst måste jag lyfta fram dess överkomliga pris – den är en av de billigaste fästingplockarna jag stött på. Denna fästingpenna har inte bara en snygg och funktionell design men är också mycket effektiv för fästingar av alla storlekar.

Funktionaliteten är verkligen på topp. När jag testade den uppskattade jag särskilt hur den skonsamt, utan att rycka i pälsen eller nypa huden, såg till att hela fästingen togs bort. Den är lätt att hantera på både människor och husdjur, vilket ger extra poäng i min bok.

Storleken är en annan bonus. Den är så pass smidig att jag lätt kan ha den i fickan under mina vandringar, redo att tas fram när behovet uppstår. Men, även om jag älskar designen, önskar jag att greppet var lite mer anpassat till handen för optimal användning.

Sammanfattningsvis är Trixie Fästingpenna en game-changer inom fästingborttagning, och jag skulle varmt rekommendera den till alla som söker en effektiv, billig och pålitlig lösning.

Fördelar:

 • Överkomligt pris.
 • Effektiv för alla storlekar.
 • Skonsam borttagning.
 • Smidig storlek.

Nackdelar:

 • Mindre ergonomiskt grepp.
 • Kan vara klurigt att greppa fästingen.

4. Trixie fästingplockare med LED – Mångsidig fästingplockare

Vårt Betyg:

 • Mångsidig fästingplockare med LED-ljus.

Mitt första intryck av Trixie fästingkrok med LED var definitivt att den representerade en ny generation av fästingplockare. Ljusfunktionen är otroligt innovativ och mycket användbar, särskilt i mörkare belysning eller när man hanterar husdjur med tjock eller mörk päls. Att ha en sådan funktion inbyggd kan verkligen göra skillnad i dessa situationer.

Ergonomin på denna fästingkrok är också beundransvärd. Den profilerade greppyta ger ett fast och stabilt grepp, vilket kan vara avgörande när man försöker avlägsna en fästing från ett oroligt djur. Medan funktionen att avlägsna fästingar fungerar exemplariskt på större fästingar, fann jag det lite utmanande med de minsta fästingarna, precis som några av kundrecensionerna nämnde.

Trots detta är Trixie fästingkrok med LED ett imponerande verktyg. Det är inte bara funktionaliteten som gör det utmärkt, utan även dess kompakta design som gör det enkelt att bära med sig. Jag rekommenderar det särskilt till de som ofta befinner sig utomhus med sina husdjur och behöver en tillförlitlig fästingplockare till hands.

Fördelar:

 • Innovativ LED-funktion.
 • Ergonomisk design.
 • Bekväm greppyta.
 • Inkluderar batterier.

Nackdelar:

 • Svår med små fästingar.
 • Av/på-knapp bristande kvalitet.

5. Trixie Fästingbortagare Kofot – Billig fästingplockare

Vårt Betyg:

 • Billig och portabel fästingplockare.

När jag först fick syn på Trixie Fästingbortagare Kofot, blev jag genast lockad av dess enkelhet och smidiga design. Dess utformning likt en kofot kombinerat med dess lättanvända funktion gjorde det till ett självklart val för mig, särskilt med tanke på dess otroligt överkomliga pris.

Den inbyggda nyckelringen är en verkligt innovativ detalj, vilket gör den oerhört portabel. Att kunna fästa den vid min nyckelknippa innebär att jag alltid har den till hands när jag är ute och vandrar med mina husdjur. För de oväntade stunderna när en fästing överraskar, känns det bra att vara förberedd.

Men, som många andra konsumenter har påpekat, verkar fästingplockaren ha sina begränsningar. Under testning märkte jag att vissa fästingar helt enkelt smet igenom verktyget, vilket gjorde processen något frustrerande.

Sammanfattningsvis är Trixie Fästingbortagare Kofot ett intressant verktyg med tanke på dess pris och portabilitet. Men det är viktigt att förstå dess begränsningar, särskilt med normalstora fästingar. Som alltid rekommenderar jag att läsa kundrecensioner och testa själv innan du tar ett slutgiltigt beslut.

Fördelar:

 • Överkomligt pris.
 • Portabel design.
 • Inbyggd nyckelring.

Nackdelar:

 • Svårt med normalstora fästingar.
 • Vissa fästingar glider igenom.
 • Kan kräva flera försök.

Köpguide för fästingplockare

När fästingarna börjar visa sig under vissa årstider, är det viktigt att vara väl förberedd. Fästingplockare, som finns i flera olika former, är en nödvändighet för både husdjurägare och naturentusiaster. I denna guide går vi igenom allt du behöver veta om att välja och använda rätt fästingplockare för dina behov.

1. Välja rätt typ av fästingplockare

Att leta efter den perfekta fästingplockaren kan kännas överväldigande med tanke på det breda utbudet. Men det behöver inte vara så komplicerat! Här är en översikt över de tre huvudtyperna:

 • Fästinglasso: Denna variant är populär eftersom den är effektiv för att säkerställa att fästingens huvud och mun inte bryts av. Att välja rätt storlek på lassot och ett greppvänligt handtag är avgörande. Dessutom bör den vara enkel att rengöra, vilket minskar risken för infektion.
 • Fästingkrok: Känd för sin enkla design, fästingkrokar är ett bra verktyg för snabbt och effektivt att ta bort fästingar. Med olika storlekar tillgängliga, är det idealiskt att ha en uppsättning krokar. Använd dem dock med försiktighet, då felaktig användning kan skada huden.
 • Fästingpincett: Ett traditionellt verktyg som kräver noggrannhet vid användning. En av hög kvalitet, företrädesvis i rostfritt stål, rekommenderas för bästa precision.

2. Materialval: Plast eller metall?

Valet av material spelar en viktig roll i hållbarheten och effektiviteten av din fästingplockare. Plastalternativ är ofta lättare på plånboken, men kan kännas skröpliga och vara mindre hållbara. Metallfästingplockare, å andra sidan, erbjuder robusthet och hållbarhet men kan vara tyngre och lite dyrare. Ditt val bör baseras på dina personliga preferenser och hur ofta du förväntar dig att använda verktyget.

3. Instruktioner och användarvänlighet

Att ha klara och tydliga instruktioner är avgörande. Det garanterar att du kan använda fästingplockaren korrekt, vilket minskar risken för skador eller felaktig användning. För dem som är osäkra kan instruktionsvideor på nätet vara ytterligare en hjälp. Det bästa rådet? Läs igenom bruksanvisningen noggrant och öva tekniken innan du ställs inför en riktig fästing.

4. Hur man upptäcker fästingar på hunden

Medan vissa fästingar är stora nog att vara synliga för blotta ögat, finns det andra som kan vara svåra att upptäcka. Genom att regelbundet köra händerna över ditt husdjurs kropp eller använda en kam kan du känna oregelbundenheter som kan indikera en fästing. Kom ihåg att uppmärksamma områden som är mörka och fuktiga, till exempel under halsbandet eller mellan tårna.

5. Vikten av att använda fästingplockare

Det kan vara frestande att bara använda fingrarna för att plocka bort en fästing, men detta rekommenderas inte. Fästingplockare är utformade för att effektivt och säkert avlägsna fästingen utan att klämma på den, vilket kan orsaka att den kräks upp sitt innehåll i värdens blodström och ökar risken för överföring av sjukdomar.

6. Steg för att korrekt använda en fästingplockare

 • Använd alltid engångshandskar för att förhindra direktkontakt.
 • Använd ett förstoringsglas vid behov.
 • Identifiera fästingens position och förbered verktyget.
 • Följ anvisningarna noggrant och var försiktig så att du inte bryter av fästingens huvud.
 • Efter att fästingen har avlägsnats, tvätta området noga och desinficera verktyget.

Vanliga frågor om fästingplockare

Hur tar man bort en fästing utan fästingplockare?

Om du inte har en fästingplockare till hands, kan du försiktigt använda en pincett för att greppa fästingen så nära huden som möjligt och dra ut den med en jämn, långsam rörelse. Efter borttagning bör du desinficera området och tvätta händerna noggrant.

Kan man ta bort fästing med pincett på hund?

Ja, man kan använda en pincett för att ta bort en fästing från en hund, men det är viktigt att greppa fästingen nära hundens hud och dra ut den försiktigt för att undvika att lämna någon del av fästingen kvar. Efteråt bör du se till att rengöra såret och övervaka det för eventuella tecken på infektion.

Avslutningsvis är det viktigt att komma ihåg att fästingar inte bara är obehagliga, utan också potentiella bärare av sjukdomar. Genom att vara väl förberedd med rätt verktyg och kunskap kan du effektivt och säkert hantera dessa små parasiter. Hoppas att denna omfattande guide har gett dig all information du behöver för att göra ett informerat beslut om vilken fästingplockare som är bäst för dig!

Kategorier: Recensioner hund, Hundar