Bästa cykelkorgen för hundar 2024 » Bäst i Test

Söker du en cykelkorg till din hund? Vi hjälper dig hitta den bästa cykelkorg för hundar tillsammans med vad du ska tänka på inför köpet!

Bästa Cykelkorg hund - Bäst i Test

En cykelkorg för hund är ett utmärkt tillbehör till din cykel om du ofta är ute på cykelturer. När du ska cykla med din hund är det allt som oftast lättare att placera hunden i en cykelkorg istället för att låta hunden springa på sidan med koppel när du cyklar.

Det är även en bra idé att ha en cykelkorg för hunden eftersom det är olämpligt att låta din hundvalp springa bredvid när du cyklar eftersom hundvalpar som överanstränger sig löper större risk för skelettrubbningar som höftledsdysplasi. Det kan också vara en bra idé att införskaffa en cykelkorg för hundar om du har en äldre hund, eller en hundras som inte lämpar sig för mycket motion.

I den här artikeln har provat och recenserat de 5 bästa cykelkorg för hundar så att du enkelt kan hitta rätt alternativ för just dig, din hund och din cykel – längre ner hittar du en köpguide med vad du ska tänka på samt en steg-för-steg guide hur du lär din hund att vara trygg i cykelkorgen.

Topp 5 Cykelkorg Hund

1. Trixie cykelkorg för hund med nät – Bäst i Test

Vårt Betyg:

 • Bäst i Test
 • Lastvikt upp till 6 kg
 • Koppel & nät håller hunden i cykelkorgen

Denna cykelkorg för hundar är den perfekta hundkorgen om du antingen saknar en pakethållare eller helt enkelt vill ha uppsyn över din lilla vovve under cykelturen då du enkelt fäster hundkorgen på cykelstyret.

Det finns även ett handtag på ovansidan av cykelkorgen som gör att du kan bära med din hund sittandes i cykelkorgen när du har cyklat till din destination.

Med det smidiga medföljande snabblåset som fästs på cykelns styre kommer du enkelt att kunna fästa på och av den här cykelkorgen så att du enkelt och bekymmersfritt kan ta med din hund på alla cykelturer du tar.

Det tunna nätet som omfamnar cykelkorgen säkrar din hund från att hoppa eller falla ur korgen under cykelfärden plus att det som extra säkerhetsåtgärd finns ett kort hundkoppel i cykelkorgen som tar säkerheten till en ny nivå.

Nätet på cykelkorgen är inte väderbeständigt och din hund kommer att få uppleva samma friska vindar som dig när du cyklar. Det finns även ett regnskydd du kan använda istället för nätet vilket är den solklara anledningen till att denna cykelkorg för hund får det högsta betyget och utnämnandet Bäst i Test.

Den här cykelkorgen för hundar klarar av en last på 6 kg och lämpar sig därför inte för mer än en liten hund, eller möjligtvis två små hundvalpar.

Snabblåset som medföljer denna cykelkorg för hundar är enkel att montera på cykelstyret och det kan fästas på cykelstyren med en diameter mellan 2 – 4 cm.

Fördelar:

 • Inkluderar ett regnskydd
 • Smidigt snabbfäste medföljer som gör det lätt att montera av och på cykelkorgen
 • Medel lastvikt på 6 kg
 • Kort hundkoppel på insidan av cykelkorgen för ökad säkerhet
 • Nättak som hindrar hunden att ta sig ur cykelkorgen under färd

Nackdelar:

 • Ganska dyr

2. Trixie cykelkorg hund för pakethållare – Utmanaren

Vårt Betyg:

 • Lastvikt upp till 8 kg
 • Koppel & nät håller hunden i cykelkorgen

Trixies cykelkorg för hundar som fästs på pakethållaren är en mycket praktisk cykelkorg som du snabbt och enkelt fäster på pakethållaren med hjälp av starka och slittåliga kardborreband.

De smidiga kardborrebanden som håller cykelkorgen på plats gör det väldigt enkelt att både fästa fast cykelkorgen när du ska ut på en cykeltur samt att det är lätt att plocka bort den från pakethållaren när du har cyklat klart eller nått din destination.

Det kan vara till många fördelar att ha en cykelkorg för hundar på pakethållaren istället för på cykelstyret. Dels blir det lättare för dig att manövrera din cykel vilket bidrar till en högre säkerhet både för dig och din hund, samt att den klarar av en högre last på hela 8 kg då botten av cykelkorgen får stöd från pakethållaren.

Denna cykelkorg för hundar från den populära tillverkaren Trixie är förstärkt med en robust metallram vilket för cykelkorgen stabil och säker för din hund. Även i den här cykelkorgen finns det ett kort hundkoppel samt att det sitter ett finmaskigt nät som du kan dra över cykelkorgen så att du kan vara helt säker att din hund inte kan hoppa eller ramla ur cykelkorgen under färd.

Trixies cykelkorg för hundar som fästs på pakethållaren klarar av en maxlast på 8 kg och passar cyklar med pakethållare med en bredd på 118 – 160 mm.

Fördelar:

 • Cykelkorgen har en hög lastkapacitet på 8 kg
 • Väldigt lätt att fästa och ta av från cykeln
 • Kort hundkoppel på insidan av cykelkorgen som håller hunden från att falla ur under färd
 • Nättak som extra säkerhetsåtgärd

Nackdelar:

 • Du får sämre uppsyn över din hund

3. Aumüller cykelkorg med skyddsgaller för hund – Stilren

Vårt Betyg:

 • Lastvikt upp till 12 kg
 • Skyddande galler

Aumüller cykelkorg för hundar är den cykelkorg vi tycker är en av de snyggaste på marknaden samt att den har en hög lastvikt. Trots att det här är något av en designercykelkorg så har den inga bristfälliga säkerhetssynpunkter.

Denna cykelkorg för hundar från Aumüller är en väldigt säker cykelkorg för din hund eftersom även den här cykelkorgen har ett galler som håller hunden på plats. Det cykelkorgen däremot saknar är ett kort hundkoppel som hunden kan fästas i, men med det starka gallret skall det inte behövas.

Cykelkorgen fästs enkelt och snabbt på cykelns ram nedanför cykelstyret med hjälp av ett medföljande snabbfäste som permanent eller temporärt kan sitta fast på cykeln så att du aldrig behöver tänka på att spänna fast den varje gång.

Den handflätade rottningen som cykelkorgen består av ger varje cykelkorg ett unikt intryck och den är även förstärkt med metallram för ökad stabilitet och säkerhet.

En stor fördel med den här cykelkorgen för hundar är att du kan höja eller sänka gallret så att cykelkorgen bättre anpassas efter just din hund för utökad säkerhet.

Denna cykelkorg för hundar är mycket robustare än vad den ser ut, och den här cykelkorgen är den hundkorg med mest lastkapacitet utav alla cykelkorgar vi listar.

Cykelkorgen kan bära hundar upp till hela 12 kg men det är rekommenderat att man inte lastar i mer än 8 kg för att inte påverka cykelns stabilitet med för mycket tyngd framtill vilket riskerar både din och din hunds säkerhet.

Cykelkorgen från Aumüller passar cykelramar med en diameter från 38 mm upp till 46 mm.

Fördelar:

 • Lätt att fästa och ta av från cykeln
 • Maximal lastvikt på hela 12 kg
 • Robust galler som hindrar hunden från att falla ur cykelkorgen under färd

Nackdelar:

 • Saknar ett kort hundkoppel på insidan av cykelkorgen för ökad säkerhet

4. Trixie cykelkorg för hundar med galler – Premium

Vårt Betyg:

 • Lastvikt upp till 5 kg
 • Skyddande galler

Även fjärdeplatsen är en cykelkorg för hundar från tillverkaren Trixie som fästs på cykelstyret. Denna cykelkorg för hund är den absolut snyggaste och stilrenaste cykelkorgen för hundar på marknaden, och inte nog med det så är den väldigt säker med sitt galler som omfamnar cykelkorgen vilket hindrar hunden från att hoppa eller falla ur cykelkorgen under färd.

En nackdel med den här cykelkorgen är att det inte finns något litet hundkoppel på insidan av cykelkorgen som din hund fästs i, men det tåliga gallret som omfamnar cykelkorgen håller din hund säker då hunden jämfört med andra cykelkorgar inte kan krafsa sönder skyddsgallret med sina klor.

Denna cykelkorg för hundar fästs enkelt på cykelstyret med hjälp av ett säkert spänne som håller korgen på plats i alla situationer.

Det ingår även en kudde som ger din hund ett mjukt underlag i cykelkorgen när ni är ute på färd. Kudden är omsluten av ett pluschöverdrag av polyester som enkelt kan torkas av om det hamnar smuts eller leriga tassar i cykelkorgen.

Denna cykelkorg för hundar är lämplig för mindre hundar upp till 5 kg, och det är inte rekommenderat att man överstiger cykelkorgens maximala kapacitet för att bibehålla maximal säkerhet för dig och din hund.

Fördelar:

 • Kraftfullt galler som håller hunden på plats i cykelkorgen
 • Den perfekta cykelkorgen för mindre hundar
 • Lätt att fästa och ta av från cykeln

Nackdelar:

 • Saknar ett mindre hundkoppel på insidan av cykelkorgen att fästa din hund i
 • Ganska låg lastkapacitet

5. Trixie retrocykelkorg med skyddsgaller för hundar – Budget

Vårt Betyg:

 • Lastvikt upp till 8 kg
 • Skyddande galler

Denna cykelkorg för hundar är ett riktigt bra budgetval för dig som inte vill spendera för mycket pengar på en hundkorg till din cykel. Trots sitt billiga pris är den här cykelkorgen ett utmärkt val för din hund då den är både billig och har en hög lastkapacitet på 8 kg.

Cykelkorgen som är anpassad för hundar saknar ett kort hundkoppel på insidan som håller din hund på plats men det starka skyddsgallret som omfamnar hundkorgen kommer att se till att din hund inte kan ramla eller hoppa ur cykelkorgen under färd.

Du hänger enkelt cykelkorgen på ditt cykelstyre och spänner fast det med ett läderbälte så att det är helt säkrat under färd. Cykelkorgens läderbälte har ett spänne likt ett vanligt skärp du använder till dina byxor, så det är väldigt smidigt att fästa på cykelkorgen när du ska ut och cykla samt att det är lätt att ta av cykelkorgen när du har cyklat klart.

Eftersom du enkelt spänner fast denna cykelkorg för hundar på cykelstyret behöver du alltså inte skruva dit något extra fäste på cykelns ram eller styre.

Trots att den här cykelkorgen är ett budget val så är det en helt utmärkt cykelkorg att tranportera din hund i då den klarar av hundar som väger upp till 8 kg.

Fördelar:

 • Hög lastvikt på upp till 8 kg
 • Väldigt billig cykelkorg för hundar
 • Lätt att fästa och ta av från cykeln
 • Robust galler som hindrar hunden från att falla ur cykelkorgen under färd

Nackdelar:

 • Något liten i omkrets
 • Saknar hundkoppel i cykelkorgen för extra säkerhet

Köpguide för cykelkorg hund

En cykelkorg till din hund låter dig ta med din hund på alla utflykter du åker på, oavsett terräng och hundens fysiska tillstånd. Det finns dock flera faktorer du måste fundera över när du ska köpa en cykelkorg till din hund, här är alla viktiga punkter du måste beakta.

Säker montering

Att montera cykelkorg för hund på ett säkert sätt är nog den viktigaste aspekten som inte får bli fel. Cykelkorgen måste fixeras på din cykel på ett väldigt säkert sätt så att den inte faller av under cykelturen vilket kan skada din hund rejält.

En cykelkorg för hund ska inte sitta snett, vara vacklande eller se ut som att den kommer ramla av.

Viktklassificering

Bland det viktigaste du kan tänka på när du ska köpa en cykelkorg till din hund är maxvikten som cykelkorgen klarar av. De flesta cykelkorgar har en maxvikt på cirka 6-8 kg men det finns vissa cykelkorgar för hundar som klarar av en maxlast på upp till 12 kg.

En cykelkorg för hundar klarar alltså inte av för mycket vikt, och har du en mellanstor hundras så är en cykelkorg för hundar inte ett alternativ för dig.

Möjlighet att spänna fast hunden

De flesta cykelkorgar för hundar har möjlighet att spänna fast din hund med ett kort tillhörande hundkoppel som fästs mellan hundkorgen och hunden. Kopplet fungerar som en extra säkerhetsåtgärd i de fall där hunden av någon anledning lyckas krafsa sönder nätet och kan lyckas ta sig ur cykelkorgen.

Cykelkorg hund

Det är däremot inte alla cykelkorgar för hundar som har ett tillhörande koppel man kan fästa hunden i. Vanligast är det att dessa hundkoppel medföljer cykelkorgar med nättak som kan vara sköra mot vassa klor.

Cykelkorgar med skyddsgaller är i stort sett omöjliga för hunden att ta sönder och det är därför vanligt att den funktionen saknas på dessa cykelkorgar.

Skyddsnät eller skyddsgaller

Ett skyddsnät eller skyddsgaller är ett måste på en cykelkorg för hund. Även om hunden sitter fastspänd i ett kort hundkoppel som är ansluten till cykelkorgen så finns alltid möjligheten att hunden lyckas hoppa över kanten och förblir hängandes över kanten i obekväma och obehagliga positioner.

Vi har därför vart noggranna med att endast välja ut cykelkorg för hund med skyddsnät eller skyddsgaller.

Komfort

På långa cykelturer där hunden sitter i en cykelkorg för hund så är det viktigt att det finns en bra och mjuk botten som hunden kan sitta eller ligga på eftersom inte alla hundar uppskattar att sitta på ett hårt och ojämnt hunderlag som flätade cykelkorgar ofta har.

Denna aspekt är framförallt viktigt om du tar med din hund i en cykelkorg när du åker på ojämna väglag där det kan vara guppigt. För hundens komfort – se till att det finns en mjuk kudde i botten av cykelkorgen.

Regnskydd

Väldigt få cykelkorgar har ett regnskydd, men om du ofta är ute på tur med din cykel och hunden följer med så är det här nästan ett måste för din hund.

Om hunden endast sitter still i cykelkorgen så kan den lätt bli nedkyld av det kalla regnet då den inte kan röra på sig för att bygga upp kroppsvärme.

Fickor

När du har din hund i en cykelkorg så är all plats upptagen då hunden inte bör dela plats med gods du har med dig. Vissa cykelkorgar har fickor där du kan placera nödvändigheter som hundkoppel, bajspåsar och hundgodis.

Positionering

Det finns två typer av cykelkorg för hund som placeras på olika delar av din cykel.

Vanligast är det att man har en cykelkorg som hunden kan sitta i som monteras fram på cykelstyret eller på ramen under cykelstyret vilket är mest praktiskt då du får både uppsyn över din hund samt att du har en ledig pakethållare där du kan placera övrigt gods.

Det andra alternativet är en cykelkorg för hundar som placeras på pakethållaren. Detta kan vara väldigt lämpligt om har en lite större hund så att cykelkorgen får extra stöd från pakethållaren. Det kan också vara en bra idé att införskaffa denna typ av cykelkorg för hundar om du redan har tillbehör som är monterade framtill på din cykel, som exempelvis en cykellampa.

Om du ofta cyklar i mörkret så är det nödvändigt att ha en cykellampa och då är en cykelkorg för hundar som placeras på pakethållaren ett riktigt bra alternativ.

Multianvändning

När du inte har hunden med dig i din cykelkorg så kan du använda cykelkorgen för transport av gods, till exempel matvaror efter att du har handlat.

Om du placerar varor av olika slag i din cykelkorg som är anpassad för hund så måste du vara noggrann med att inte överstiga cykelkorgens maxvik.

Lär din hund att vara trygg i cykelkorg – steg-för-steg

Även om många hundar älskar att följa med på en cykeltur i sin cykelkorg för hundar så finns det många individer som måste lära sig att vara lugna och bli trygga med cykelkorgen för att kunna hänga med.

 1. Placera cykelkorgen på marken

  Börja med att placera din nyinköpta cykelkorg för hundar på marken där hunden har tillgång till att nosa och bekanta sig med den. Placera sedan några riktigt goda godisar i cykelkorgen så att hunden associerar cykelkorgen för hundar med en positiv upplevelse när den nosar över kanten.

  Relaterat: Positiv Förstärkning – Så gör du! (9 Enkla steg)

  Fortsätt att lägga några godisar i cykelkorgen och när hunden sedan lyckas hoppa in i korgen berömmer du den rikligt med både verbal belöning och ännu mer godis – det ska vara riktigt kul för hunden att vara i korgen och att sitta i en cykelkorg ska associeras med väldigt positiva känslor.

 2. Fäst cykelkorgen på cykeln

  Du kan nu montera din cykelkorg för hundar på din cykel. Lyft upp din hund och fortsätt att belöna verbalt medans du placerar din hund i cykelkorgen.

  Om din hund inte tycker om att bli uppburen i cykelkorgen går du tillbaka till steg ett. Tvinga aldrig din hund att sitta i cykelkorgen för att inte skapa negativa känslor kring den.

  Det kan vara till stor fördel om ni är två stycken som lär din hund att sitta tryggt i en cykelkorg eftersom cyklar inte är särskilt stabila när dem är stillastående. En bra idé är att en håller i cykeln och den andra belönar din hund som sitter i sin cykelkorg.

  När din hund väl är lugn med att sitta i sin cykelkorg för hundar kan du försiktigt börja gå med din cykel samtidigt som du belönar din hund verbalt och med godis just för att skapa den positiva känslan vi är ute efter så att din hund förblir lugn och trygg med att sitta i sin cykelkorg i framtiden.

 3. Börja långsamt cykla

  När du upplever att din hund är lugn och bekväm med att sitta i sin cykelkorg kan du försiktigt hoppa upp på cykeln och sakta cykla lite.

  Börja med kortare turer på ett par minuter med din hund i cykelkorgen och belöna rikligt medans du cyklar samt när du avslutar cykelturen.

 4. Börja avancera för riktiga cykelturer

  När du har kommit så här långt och hunden är trygg med att sitta i sin cykelkorg kan du sakta öka ”svårigheten” genom att cykla längre turer med din hund i cykelkorgen.

  När du kommer till farthinder, trottoarkanter och andra lite större hinder bör du till en början kliva av cykeln och försiktigt gå över så att hunden vänjer sig med att det kan bli lite guppigt.

  Glöm inte att fortsätta belöna din hund som sitter i sin cykelkorg vid alla moment samt efter alla cykelturer.

Vanliga frågor om cykelkorg hund

Kan man ha flera hundar i en cykelkorg?

Det går bra att ha fler än en hund i en cykelkorg så länge du inte överskrider maxkapaciteten viktmässigt samt att hundarna har gott om plats och inte sitter/ligger på varandra.

Kan alla hundar åka i en cykelkorg?

Tyvärr lämpar sig inte alla hundar att åka med i en cykelkorg. Den viktigaste aspekten är att hunden inte får överskrida cykelkorgens maximala viktkapacitet. Det är heller inte lämpligt att ta med din hund i en cykelkorg om hunden blir stressad eller rädd utav den.

Kan jag använda cykelkorg för hund att ha varor i?

Det går bra att lasta cykelkorgen för hundar med olika typer av varor – så länge hunden inte sitter i cykelkorgen samtidigt. Du bör också tänka på att inte överskrida maximala viktkapaciteten för den cykelkorg du har köpt.

Vi hoppas att den här artikeln har vart till hjälp när du ska välja en cykelkorg för hund och lära din hund sitta lugnt och tryggt i cykelkorgen. Dela gärna dina tankar i kommentarerna, och framförallt önskar vi att höra hur det går att cykla med din lilla vovve!

Kategorier: Recensioner hund, Hundar