Bästa automatiska bollkastaren för hundar 2024 » Bäst i Test

Letar du efter en automatisk bollkastare till din hund? Vi hjälper dig ta reda på det du behöver veta innan du köper en.

Bästa Automatisk Bollkastare

En hundleksak som kastar en boll kan vara en av de bästa köpen du någonsin gjort som hundägare. En automatisk bollkastare kan bespara dig besväret med att ständigt behöva kasta bollen, eller hjälpa dig att övervinna de fysiska begränsningar som hindrar dig från att spendera kvalitetstid med din hund. Här är våra favoriter bland dem bästa automatiska bollkastare som du kan skaffa idag.

3 Bästa Automatiska Bollkastare för Hundar

1. iFetch Automatisk Bollkastare – Bäst i Test

Vårt Betyg:

Läs kundomdömen på Amazon

 • 3 Kastavstånd
 • Batteridriven

Den här automatiska bollkastaren för hundar från iFetch är en av de mest populära bollkastarna på marknaden idag med tusentals nöjda hundar och ägare. Den här automatiska bollkastaren för hundar har en mycket enkel men ändå otroligt futuristisk design, men det finns mycket mer till dess popularitet än ett attraktivt utseende. Den kommer med tre vanliga tennisbollar, och om/när dem tar försvinner eller går sönder kan du enkelt använda valfria bollar av samma storlek.

En av de häftigaste sakerna med den här automatiska bollkastaren för hundar är att den inte bara kommer med tre kastavstånd som du kan välja mellan – 3, 7,5 och 12 meter – utan också har en slumpmässig inställning som undviker att din valp vänjer sig vid ett och samma avstånd. Den levereras också med ett uppladdningsbart batteri, så se bara till att du laddar den i god tid innan det är tänkt att ha kul med din hund.


2. Petsafe Automatisk Bollkastare – Prisvärd

Vårt Betyg:

 • 9 Kastavstånd
 • Batteri- eller nätansluten

Om du letar efter en automatisk bollkastare som kan användas både inomhus och utomhus bör du överväga PetSafe automatiska bollkastare för hundar. Den kan kasta bollar på ett avstånd som sträcker sig från 2.5 till 9 meter, har 9 avståndsinställningar och 6 vinkelinställningar, så att du alltid kan hålla din hund sysselsatt oavsett var du befinner dig. Den här automatiska bollkastaren är utrustad med en sensor som känner av om människor eller andra husdjur befinner sig framför inom ett avstånd på 2 meter – vilket hjälper till att förhindra eventuella olyckor.

Om du har för avsikt att lämna din hund ensam att leka med bollkastaren så bör du veta att PetSafe automatiska bollkastare kommer med ett 15-minuters arbetstidsintervall följt av 15 minuters vila, så att hunden inte blir helt utmattad. Bollkastaren kan drivas av batterier eller ett eluttag, beroende på om du leker inomhus eller utomhus.


3. All For Paws Automatisk Bollkastare – Bäst för små hundar

Vårt Betyg:

Läs kundomdömen på Amazon

 • 3 Kastavstånd
 • Batteri- eller nätansluten

All For Paws automatiska bollkastare är det perfekta alternativet för små hundar, som fransk bulldogg eller chihuahua. Den här bollkastaren är utformad för hundar som väger 15 kg eller mindre, och det kan vara ett bra sätt att hålla dem i form utan att de måste känna sig ansträngda. Den kan användas med 6 uppladdningsbara batterier eller med en strömadapter, så du kan antingen stanna hemma eller ta med apparaten ut utan att förlora någon av den värdefulla lektiden.

AFP automatiska bollkastare för hundar fungerar med 5 cm tennisbollar och levereras med 3 kompatibla bollar, men du kan alltid skaffa fler om det behövs. Det finns tre avståndsinställningar tillgängliga, vilket hjälper dig att snabbt hitta den som passar din hunds aktivitetsnivå och den miljö du befinner dig i. Det finns ingen slumpmässig inställning, så om du vill låta din valp gissa var nästa boll kommer att hamna kan du byta avstånd manuellt.


Köpguide för Automatisk Bollkastare

Fördelar med att köpa en tennisbollslansare till din hund

Även om vi ofta ser hundar som ett husdjur så är dem faktiskt djur som oftast är avlade för att arbeta aktivt.

Apportering är en av de starkaste instinkterna hos de flesta hundraser, och vissa raser som labrador retriever avlas specifikt för att apportera saker till sina ägare. Att kasta iväg en leksak och apportera den är en av de första lekarna du och din hund lär er.

Tyvärr är det inte alla som har lyxen att kunna spendera timmar med sina hundar och leka med lite apportering. En automatisk bollkastare för hundar är en av de bästa hundleksakerna på marknaden inom hundprodukter. Den har ett antal fördelar jämfört med vanliga lekar:

 • När du introducerar bollkastaren till din hund skapar du en ny händelse i hundens liv, samtidigt som du ökar hundens självförtroende när den lär sig att hantera leksaken bättre.
 • En automatisk bollkastare för hundar är ett enkelt sätt att hålla din hund sysselsatt, både fysiskt och mentalt.
 • Om din hund ofta är ensam när du jobbar eller åker och handlar så kan en automatisk bollkastare hjälpa till att sysselsätta din hund och hålla den fysiskt aktiv även om du inte är hemma.
 • Om du är en äldre hundägare eller om du har fysiska hinder som gör att du inte kan apportera med din hund så kan en automatisk bollkastare för hundar vara det bästa sättet att leka med din hund.
 • En automatisk bollkastare kan inte bara förbättra din hunds fysiska hälsa, utan även utveckla hundens mentala och hålla hjärnan ständigt stimulerad. Att låta din hund leka med bollkastaren i 30 minuter om dagen kommer att göra stor skillnad för dig och din hund.

Faktorer att tänka på

Hundens storlek

De flesta automatiska bollkastare för hundar använder bollar i tennisbollsstorlek, vilket borde vara tillräckligt för de flesta medelstora och stora hundraser. Om du har en mindre hund, som en dvärgpudel, kan du överväga att köpa en automatisk bollkastare som är speciellt utformad för små raser som är utrustad med små tennisbollar.

Inomhus eller utomhus

Om du planerar att använda bollkastaren inomhus, leta efter en enhet med en kort skjutsträcka eller med inställningar så att du kan ändra sträckan. Om du kommer att använda bollkastaren utomhus vill du ha en som kan skjuta lite längre.

Avståndsinställningar

De mest avancerade automatiska bollkastare för hundar har flera avståndsinställningar, vilket är en mer användbar funktion än du kanske tror. Det gör att du kan använda samma bollkastare för hundar och ändra kastavståndet så att du förhindrar att din hund blir uttråkad av repetitiva bollkast.

Pris

De automatiska bollkastarna för hundar är betydligt dyrare än deras manuella motsvarigheter. Om du har en budget bör du tänka på vilka funktioner du klarar dig utan. Vanligtvis kostar dem upp till 2000kr, och vi rekommenderar inte att du köper en automatisk bollkastare som kostar under 1000kr på grund av bristande kvalité.

Så lär du hunden att använda bollkastaren

Väldigt få hundar kommer förstå hur man använder en automatisk bollkastare direkt, och även om vissa hundar snabbt lär sig att använda bollkastaren så behöver andra hundar lite träning innan dem vänjer sig vid den nya bollkastaren. Här är några tips som hjälper dig lära din hund att använda den automatiska bollkastaren för hundar:

 • Börja med korta pass som varar upp till 10 minuter och börja inte med mer än tre gånger om dagen för att undvika att din hund tröttnar, sluta på topp så kommer hunden vilja göra om det nästa gång.
 • Den effektivaste metoden för att få din hund att vänja sig med den automatiska bollkastaren är att förstärka alla beteenden vid bollkastaren med bus och godis, inte bara att låta hunden apportera. Om din hund är rädd för att ens gå fram till bollkastaren så kommer din hund snart att bli mer bekväm med den.
 • Den viktigaste delen av inlärningen är att lära din hund att släppa bollen i bollkastaren. Det kommer troligen inte att ske över en natt, en bra idé är att belöna alla bollsläpp som sker i närheten av bollkastaren.
 • Allteftersom din hund blir mer bekväm med bollkastaren kommer hen så småningom att lära sig att släppa bollen där den ska hamna, och belöningen blir att springa efter bollen. Tvinga inte fram någonting om du inte vill att din hund ska bli frustrerad – endast positiv förstärkning med godis och beröm fungerar som en långsiktig lösning.

Vanliga frågor om Automatisk Bollkastare

Vad är en automatisk bollkastare?

En automatisk bollkastare är en apparat som skjuter ut hundbollar, vanligtvis i tennisbollsstorlek, på ett avstånd på mellan 3 och 10 meter. En automatisk bollkastare är ett utmärkt sätt att hålla din hund fysiskt aktiv och sysselsatt, och hjälpa din hund att hålla sig sysselsatt när du är på jobbet.

Kategorier: Recensioner hund, Hundar