Bästa Flytvästen För Hundar 2021 » Bäst i Test

Bästa Flytvästen För Hundar 2021 » Bäst i Test

Älskar din hund också öppet vatten? Vissa hundar älskar att åka på båtäventyr eller hänga på stranden med sina ägare, det är väl ändå ganska förståeligt.

Hundar som ska vistas nära vattnet bör vara utrustade med rätt utrustning för att hålla dem säkra. Och precis som vuxna och barn som åker båt behöver flytvästar, så behöver hundar det också.

Men det är inte bara på en båt det kan vara bra med en flytväst – vissa hundar kan behöva det vid simning, rehabilitering, vattenräddning, båtliv och även jakt.

Snabbval: Bästa flytvästen för hundar 2021

Fler hundflytvästar och fördjupade recensioner hittar du längre ner.

#1 Flytväst Hurtta Outdoors

hurtta life savior vaumlst orange 82
Bäst i Test

Passar bäst för:
Liten, Medium
Stor, Extra Stor

Vårt betyg:
4.9/5

#2 Flytväst K9 Pursuit

k9pursuit
Bästa flytvästen för priset

Passar bäst för:
Liten, Medium
Stor

Vårt betyg:
4.7/5

#3 Flytväst Ezydog

ezydog flytvast gul xs e9 1
En värdig tredjeplats

Passar bäst för:
Liten, Medium,
Stor

Vårt betyg:
4.6/5

 •  Hurtta Outdoors Flytväst [Bäst i Test]Fantastisk kvalitet från Hurtta, en flytväst som kommer att hålla många somrar – perfekt för hundar som ofta behöver en flytväst för segling eller mycket vattenaktivitet. Erbjuder hållbart lyfthandtag, magflytplatta, reflekterande detaljer och flera justerbara alternativ för en anpassad passform.
 • K9 Pursuit Flytväst [mest prisvärda]Fantastisk kombination av kvalitet och prisvärdhet från ett välkänt varumärke. Erbjuder också en front-float-funktion som hjälper till att hålla hundens huvud över vatten.
 • Ezydog Flytväst [Ultra-Buoyancy-skumgummi]Flytvästen är tillverkad av högkvalitativt material och har ett unikt Ultra-Buoyancy-skumgummi som är strategiskt placerat runt omkring västen för att hunden hela tiden ska kunna röra sig naturligt.

Nedan kommer vi att förklara djupgående varför hundar behöver flytvästar och vad som gör en flytväst kvalitativ, men om du bara vill ha en snabb produktrekommendation, kolla in våra snabbval ovan!

Varför behöver hundar flytväst? Kan dom inte simma?

De flesta hundar är fantastiska simmare, men även de bästa atletsimmarna kan inte simma hur länge som helst. Om en olycklig katastrof inträffar när du är ute till sjöss skulle din hund inte ha en större chans att simma till säkerhet än vad du skulle.

Även vattenälskande hundar bör vara utrustade med flytvästar som är anpassade för dom. Det är ännu viktigare för hundar med låg mängd kroppsfett som vinthundar, äldre hundar, trubbnosiga raser och hundar med hälso- eller rörelseproblem.

Är hundflytvästar bara för båtturer?

Båtäventyr är inte de enda tillfällena som en hund behöver en flytväst. Hundar kan bli trötta och drunkna precis som människor gör. Det förekommer faktiskt tusentals hunddödsfall varje år på grund av att hundar faller i simbassänger och sjöar där dom inte kan ta sig upp.

hund behöver flytväst

Flytvästar för hundar är också en bra idé för vattenaktiviteter runt sjöar. Din hund vill vara vid din sida hela tiden, dom flesta skulle till och med sätta sig själva i fara för att få vara nära dig.

Om du ska åka vattenskidor, paddla kajak, vindsurfa eller delta i någon annan typ av vattenaktivitet där du kommer att vara synlig för din hund så är det bäst att sätta en flytväst på din hund för att förhindra utmattning ifall hen skulle komma simmandes mot dig.

Flytvästar för hundar kan också vara ett praktiskt hjälpmedel när du först introducerar din hund till vatten, eftersom den flytande egenskapen i flytvästen kommer att ge din hund en känsla av trygghet och säkerhet.

Vad du ska leta efter i en hundflytväst

Det finns massor av flytvästar för hundar på marknaden, så det kan ibland vara överväldigande att gå igenom dem alla. Försök bara se till att du väljer en modell som har följande egenskaper:

 • Flytförmåga. Naturligtvis vill du ha en hundflytväst med tillräckligt bra flytförmåga för att hålla din hund flytande i vattnet. Flytvästar av högsta kvalitet har flytkuddar under magen, runt ryggen och sidorna. Och de allra bästa västarna har också flytkuddar runt nacken för att hålla hundens huvud över vattnet.
 • Ljus färg.  Färgglada västar hjälper din hund att hålla sig synlig i vattnet och förhindra kollisioner med båtförare och vattenskoter. Många västar har också reflekterande material för ännu mer synlighet.
 • Handtag . Om du behöver dra din hund ur vattnet vill du ha starka handtag på hundens flytväst. Det kan också vara bra för osäkra hundar så du kan vara med att stötta den genom att hålla i handtaget.
 • Storlek och passform. Se till att du köper en flytväst som är rätt storlek för din hund. Se till att din hund förblir bekväm när hen bär flytvästen, kan sitta och ligga lätt och inte ha problem med att tvätta sig själv. För bästa passform, se till att mäta din hunds rygglängd, bröstvidd och omkrets runt halsen, och välj en matchande storlek.

Bäst flytväst för hundar 2021

Av alla flytvästar på marknaden har vi identifierat de som beskrivs nedan som några av de bästa. Någon av följande flytvästar kommer passa din hund, och hålla hen säker medan du njuter av vattnet – var noga med att välja en som passar bäst för dig och din hund.

1. Flytväst Hurtta Outdoors

VI REKOMMENDERAR – Helt klart den bästa flytvästen på marknaden

Högst rankad flytväst

Den här avancerade flytvästen för hundar är gjord av tåligt material och består av delvis reflekterande material, flytkudde under magen och ett topphandtag för att lyfta din hund upp ur vattnet när det behövs. Se pris på VetZoo.

Hurtta Outdoors Flytväst är en av de högst rankade flytvästar för hundar på marknaden, tack vare sin extrema kvalitet och tillförlitlighet. Även om det tillkommer en större prislapp, så har den definitivt förtjänat det, eftersom denna flytväst är av högsta kvalitet.

Denna väst levereras med strategiskt placerade skumpaneler med slutna celler, som inte hindrar din hund från att röra sig naturligt. Något jag ansåg som väldigt viktigt är att flytvästen är anpassningsbar vid bröst och hals, vilket möjliggör naturliga och bekväma rörelser för din hund.

Den här flytvästen kommer med en flytkudde under din hunds mage för att säkerställa att hen håller sig flytande, vilket inte alla flytvästar gör. Det finns inte heller några exponerade remmar eller spännen som riskerar att fastna eller trassla. Slutligen älskar jag att den här västen har reflekterande material – detta gör att du enkelt kan se din hund i vattnet, även i skymningen eller när vågorna blir lite högre.

Flytvästens färger och storlekar

Hurtta Outdoors Flytväst finns i flera storlekar och passar därför alla hundar.

StorlekHalsomfångBröstomfång
0-5 kg23-31 cm31-39 cm
5-10 kg33-43 cm49-61 cm
10-20 kg41-49 cm63-76 cm
20-40 kg47-58 cm80-103 cm
40-80 kg57-76 cm93-113 cm 

Flytvästen finns i ett antal roliga färger:

 • Gul
 • Orange Camo
 • Lupin (Lila)

FÖRDELAR

Jag, och andra hundägare jag träffat, är alla imponerade av materialets kvalitet och den extra flytkudden under hundens mage för att säkerställa att hunden håller sig flytande. Jag är också nöjd över att denna flytväst är designad för att inte ha några exponerade remmar eller spännen.

NACKDELAR

Den här flytvästen har ett högre pris än de flesta andra – men den har gjort sig väl förtjänt av det och det drar inte ner betyget någonting.

2. Flytväst K9 Pursuit

k9pursuitval

Komplett med två lyfthandtag och D-ring, denna flytväst ger en fantastisk kombination av funktioner och kvalitet, och en rimlig prislapp på under 300kr på amazon.

K9 Pursuit Flytväst finns i flera olika storlekar och bör därför passa de flesta hundar. Den är gjord utav kvalitativt material och känns väldigt robust. Västen har en bra flytförmåga men rekommenderas utav användare att inte använda den i stormigare vatten.

Det jag älskar med K9 Pursuit är att den har en välanpassad passform och att den är proppad med reflexer. Den har justerbara remmar och stabila snabbklämmor. Flytvästen har också två topphandtag för att dra din hund upp ur vattnet, hjälpa eller styra din hund.

Det är också enkelt att byta ifall den inte passar, så du behöver inte stressa för mycket om du beställer fel storlek.

Flytvästens färger och storlekar

K9 Pursuit flytväst finns i flera storlekar, från x-small till x-large.

StorlekBröstomfångVikt
XS28-38 cm2-7kg
S38-51 cm7-15kg
M51-68 cm14-25kg
L68-81 cm25-39kg
XL81-101 cm39-45kg

På Amazon finns endast orange exemplar.

FÖRDELAR

Kunder gillar att den här flytvästen är lätt, enkel att ta av och på och lätt att rengöra. Det är hög kvalitet till ett rimligt pris.

NACKDELAR

Medan många kunder känner sig mycket nöjda med produkten har några nämnt att remmarna slits med större, tyngre hundar.

3. Flytväst Ezydog

ezydog flytvast gul xs e9 2

Ezydog Flytväst kommer i en snygg gul färg – så att du enkelt ska kunna se din hund i vattnet. Se på Amazon.se!

Ezydog är en hög-kvalitativ flytväst som är strategiskt färgad gul. Det ergonomiska handtaget och den superstarka D-ringen i nylon gör det lätt att transportera och sätta fast hunden om det skulle behövas. Vi rekommenderar att flytvästen inte används som en säkerhetsanordning till biltransporter då den inte är anpassad för krockar.

Flytvästen är tillverkad av förstklassigt material. Ett unikt Ultra-Buoyancy-skumgummi är strategiskt placerat runt omkring västen för att hunden hela tiden ska kunna röra sig naturligt. Två magremmar och ett bröstband (som alla har ett snabbklämma) håller västen snyggt fast runt din hund. Västen saknar dock reflexer men den tydligt gula färgen gör att hunden är lätt att se.

XXS och XXXS-modellerna har handtag medan XS, M, och L modellerna saknar handtag på ryggen.

En D-ring är placerad på främre delen av ryggen för att ge dig en plats att fästa koppel på. Flytvästen finns i sex olika storlekar:

Flytvästens färger och storlekar

Ezydog Flytväst finns i flera storlekar från xx-small till x-large.

STORLEKVIKTOMKRETSLÄNGD
XXS (Mikro)under 7 kg26-35
XS7-11 kg48-8125-33
S9-20 kg 53-8933-41
M18-27 kg64-9938-50
L27-41 kg69-11243-61
XL41+ kg76-12251-66

FÖRDELAR

Ezydog Flytväst är ett utmärkt alternativ för många hundar, eftersom den finns i ett stort antal olika storlekar. De flesta ägare tycker att den var mycket välgjord, mycket flytande och gav mycket för pengarna.

NACKDELAR

Den har inga uppenbara brister, men några ägare upplevde storleksproblem. Det är förmodligen en bra idé att köpa en storlek större, då de flesta tyckte att den var för liten.

4. Flytväst Rukka Safety

rukka safety flytvast orange c5

Rukka Safety har ett bekvämt band i neopren, helt justerbara bröst- och nackband och ett topphandtag för att lyfta din hund tillbaka i båten. Se pris på Granngården.

Snabbspännena gör att västen är lätt att ta på och ta av, plus den här västen också har en främre flottörfunktion för att hjälpa din hund att hålla huvudet över vattnet.

Det är också värt att notera att modellen som visas här är en nyare modell med förbättrad kvalitet, så några äldre recensioner som du hittar av Rukka Safety Flytväst kommer inte att vara korrekta.

Super nöjd!

Köpte den till min 7 månaders västgötaspets. Den funkade jätte bra. Hade den när vi var på kanot tur i 1 vecka. Handtaget var jätte smidigt och han kunde röra sig jätte bra. Jätte bra att dem också går på kg vilket gör att den kommer passa när han är äldre också då maxvikten på den jag köpte är 15 kg.

Akku

Köpte en Rukka Safety flytväst och känner mig mycket nöjd med den. Jag och min hund är ute till havs en hel del så den har kommit väl till användning och hunden är nöjd och glad. Bra med handtag uppe på ryggen om jag skulle behöva lyfta upp honom ur vattnet om han ramlar i.

Bosse

Flytvästens färger och storlekar

Rukka Safety Flytväst finns i orange färg och tillverkas i flera olika storlekar från x-small till x-large.

StorlekRygglängd cmNacke cmBröstomfång cmVikt kg
XS2030-4035-550-5
S25,540-5040-605-10
M3350-6050-7010-20
L4060-7560-8520-40
XL47,570-8570-10040-80

FÖRDELAR

Med tanke på det enorma antalet nöjda kunder och extremt överkomligt pris kan vi definitivt rekommendera Rukka Safety Flytväst som ett smart val till din hund.

NACKDELAR

Vissa köpare har tyckt att passformen är felaktig, vilket kräver att olika storlekar returneras och återköps i större storlek.

5. Flytväst Kurgo Surf n Turf

q? encoding=UTF8&ASIN=B003NSC4KK&Format= SL250 &ID=AsinImage&MarketPlace=US&ServiceVersion=20070822&WS=1&tag=k9ofmine 20&language=en US

Kurgo Flytväst har ett avtagbart flytande lager, och kan på så vis användas dagligen som en regnjacka. Den har två handtag för att kunna lyfta eller styra din hund och två D-ringar av metall för kopplingsanslutningar. Titta in den på amazon!

Kurgo Flytväst är en allt-i-ett väst som fungerar som en flytväst under badsäsongen eller som regnjacka dom tre övriga säsongerna. Flotationslagret kan tas bort så att flytvästen kan användas som en regnjacka för din hund. Det stämmer, den här flytvästen kan också fungera som regnjacka eller lätt höstjacka!

Västen har reflekterande detaljer för ökad synlighet. Detta är en fantastisk funktion för ägare som tänker ta bort flotationslagret och använda den som en jacka under kalla och blöta promenader.

Det är också värt att nämna att alla Kurgo-produkter har en livstidsgaranti på tillverkarfel, så att du kan säkerställa att den här västen håller en livstid. Den här flytvästen är endast lämplig för grunt vatten.

Flytvästens färger och storlekar

Kurgo Surf n ’Turf flytväst finns i flera storlekar från x-small till large.

StorlekNackomfångBröstomfångRygglängd*
XS23-33 cm35-50 cm23 cm
S30-58 cm46-63 cm31 cm
M46-69 cm61-81 cm43 cm
L61-79 cm76-94 cm47 cm
XL71-91 cm89-114 cm52 cm

*Det är viktigare att du mäter nack- och bröstomfång.

Denna flytväst finns endast i en färg (röd).

FÖRDELAR

Jag älskar hur många funktioner denna flytväst kommer med, inklusive handtag, reflekterande detaljer och dubbla D-ringar. De flesta ägare som provade västen tyckte att den fungerade som de hade hoppats, passade bra och var hållbar.

NACKDELAR

Ett litet antal ägare tyckte att denna flytväst var för liten. Vi skulle också vilja om det fanns i flera färger, men det viktigaste är att färgen inte är mörk.

7. Flytväst Basic

basic flytvast

Basic Flytväst är förmodligen den billigaste på marknaden och har fått recensioner därefter.

Basic Flytväst är en helt okej flytväst med tanke på priset. Den här flytvästen är bäst lämpad för mindre hundar. Flera köpare som köpte en storlek större upplevde ändå att flytvästen var för liten.

Den här flytvästen har tre remmar (en som går runt bröstet och två som sveper runt din hunds mage), och alla har en snabbspännare som gör det enkelt att sätta på eller ta av. Tack vare flytvästens starka färg samt reflexdetaljer gör den sig synlig i vattnet.

Det finns ett stort handtag på ryggen, vilket gör det enkelt att hjälpa din hund att komma i eller ut ur vattnet, och den har också en D-ring på framsidan, så att du kan fästa hundens koppel i flytvästen. Det finns reflexdetaljer på flytvästen för att göra din hund mer synlig i svagt ljus.

Flytvästens ärger och storlekar

Basic Flytväst finns i flera storlekar från x-small till x-large.

StorlekXSSMLXL
Flytvästens rygglängd26 cm36 cm44 cm54 cm65 cm
Omkrets midja30-50 cm42-66 cm45-72 cm50-80 cm60-96 cm
Vikt0-12 kg12-20 kg20-30 kg30-36 kg36-45 kg

Basic Flytväst finns endast i en färg (röd).

FÖRDELAR

Det är ett bra val för dig med budget men det rekommenderas inte att du använder den här västen i havsmiljö. Det medföljande priset, handtaget och D-ringen är alla bra fördelar.

NACKDELAR

Vissa ägare klagade på att både handtaget och D-ringen skulle gå sönder om för mycket kraft applicerades på dem, så den här är flytvästen är förmodligen inte bra för tunga hundar eller de som drar i koppel. Många köpare nämnde också att passformen var dålig på den här flytvästen.

Har du svårt att bestämma dig? Satsa på en av våran favorit flytväst för hundar 2021!

Jag förstår dig om du känner dig överväldigad just nu – många av dessa flytvästarna fick fantastiska recensioner. Dom säkraste flytvästarna jag kan rekommendera är dock Hurtta Outdoors och K9 Pursuit.

Båda dessa flytvästarna har fått ett mycket stort antal recensioner och presterade väl upprepade gånger i externa tester, vilket gjorde oss mer säkra på utvärderingen.

Hur man mäter sin hund för en flytväst

Olika tillverkare använder olika mått för att bestämma rätt flytväststorlek, men de flesta går efter en kombination av fyra olika mått.

Hitta rätt mått på flytvästen genom att mäta följande (du behöver ett måttband):

 • Bröstets omkrets. Mät din hund runt hundens bröstkorg för att få bröstmåttet. Var noga med att mäta vid den största delen av hundens revben – vanligtvis strax bakom frambenen.
 • Halsomkrets. Normalt vilar flytvästar runt korsningen mellan din hunds hals och kropp. Dra bara måttbandet runt den nedre delen av nacken, ner nära axlarna.
 • Rygglängd. De flesta tillverkare av flytvästar rekommenderar att du mäter din hunds rygglängd från den punkt där nacken möter axlarna/ryggen till svansroten, du får eventuellt ta bort ca. 10 centimeter.
 • Vikt. Vissa tillverkare har också en viktriktlinje som hjälper till att säkerställa att flytvästen ger tillräcklig flytkraft för att hålla din hund ovanför ytan. Så var noga med att välja en väst som matchar din hunds vikt om sådan information tillhandahålls. Tänk på att lägga på några extra kilon om hunden är långhårig, då den blir tyngre när den är blöt.

Säkerhetstips för flytvästar

Att utrusta din hund med en flytväst hjälper till att hålla hunden säker, men bara för att din hund har en flytväst kan den inte simma för evigt – du måste fortfarande använda dig av sunt förnuft för att minska risken för olyckor eller skador och se till att alla går hem glada, trötta och med ett leende.

Och detta innebär att du gör följande:

1. Betinga flytvästen med en positiv upplevelse

Det kommer att bli mycket lättare att sätta flytvästen på din hund om du hjälper till att införa en positiv upplevelse från början när du ska lära din hund att bära flytvästen. Detta kommer också att hjälpa din hund att känna sig mer bekväm att bära den, vilket säkerställer att hunden fortfarande har en fantastisk tid när hen simmar runt.

För att uppnå detta måste du börja långsamt – långt innan du tänker använda den i praktiken.

Helst skulle du börja introducera flytvästen flera dagar innan du åker till stranden eller sjön. Ta ur västen ur förpackningen ett par dagar innan du ska åka iväg, på en lugn och trygg plats för din hund (som ditt vardagsrum) och låt din hund försiktigt nosa på den i sin takt.

Belöna din hund med godis när hen interagerar med flytvästen. – vi vill att din hund ska inse att flytvästen är en supercool och fantastisk sak som leder till gott godis och en rolig upplevelse!

När din hund verkar känna sig bekväm med flytvästen, lägg den försiktigt på din hund – och belöna massor. Om din hund inte tycks gilla den, gå tillbaka ett steg. Få din hund att gilla upplevelsen med bus, tjo och godis.

Först trär du på flytvästen lite löst på din hund, ger lite godis och tar sedan bort västen efter några sekunder. Öka långsamt tiden som västen är på. När din hund verkar ganska bekväm med den löst sittande västen, ansluter du remmarna och sätter ihop dem så att de sitter bra. 

Följ samma mönster som tidigare genom att lämna västen på 10 sekunder eller så (med godsaker som belöning), sedan ta bort, sedan sätta på i 30 sekunder, en minut och så vidare.

Därefter vill du låta din hund springa runt lite medan hen bär västen innan du tar av den och ger din hund mycket beröm och godis.

Upprepa processen igen om några timmar eller nästa dag. Gör detta så ofta som nödvändigt (och ge alltid mycket positiv förstärkningtills hen blir bekväm med flytvästen och inte har något emot att ta på sig den. Det är nu din hund är redo för vattnet.

När din hund börjar anpassa sig till att simma med en flytväst, överväg också att använda hundvattenleksaker för att göra vattnet till en riktigt rolig plats att vara!

2. Se alltid till att flytvästens remmar är korrekt justerade och säkrade

Innan du låter din hund hoppa i vattnet, se till att remmarna är ordentligt åtdragna.

Om remmarna är för lösa kan din hunds kropp flyttas i flytvästen, vilket kan göra det svårt för din hund att simma med en naturlig rörelse. Det kommer också att öka oddsen för att din hund av misstag hamnar upp och ner i vattnet, vilket uppenbarligen är en väldigt farlig situation.

Om remmarna är för tight spända kan det också orsaka att din hund rör sig med onaturliga rörelser, vilket kan försvåra simning samt att din hund kan få svårt att andas.

Sikta på att remmarna ska vara tillräckligt täta så att du knappt kan stoppa två fingrar mellan remmen och din hunds kropp.

Det är också en bra idé att ge alla remmar en sista överblick, för att se till att fästena är ordentligt anslutna.

3. Matcha flytvästen till den avsedda aktiviteten

Olika flytvästar är utformade för olika aktiviteter. Vissa fungerar som en verklig livskyddsanordning, så de är tillverkade av mycket högkvalitativa material.

Dessa typer av västar är gjorda för användning på djupt vatten, ger gott om flytkraft och har vanligtvis ganska enkelt utseende (även om de kan komma i olika färger, kommer de i allmänhet att inte finnas med hajfenor och andra roliga utsmyckningar).

Å andra sidan är vissa flytvästar utformade för att hjälpa din hund att hålla sig flytande, men de är inte riktigt avsedda som en riktig säkerhetsanordning. Många sådana västar har söta eller roliga bilagor, såsom hajfenor eller sjöjungfrustjärtar, och de är vanligtvis väldigt bedårande.

Dessa flytvästar är inte direkt lämpade för djupvatten; de används bäst runt poolen, där din hund kan simma med stil.

Det är också värt att påpeka att du ofta betalar mer för den förstnämnda typen.

4. Var försiktig när du ansluter ett koppel till flytvästen

De flesta flytvästar är utrustade med en D-ring som du kan fästa ett koppel eller långlina i. Detta kan göra det lättare att hålla din hund säker när du går till poolen eller sjön.

Vi har testat D-ringens styrka (lika så sömmarna som ansluter D-ringen), för att se till att det håller om din hund drar mot något eller någon. De medföljande D-ringarna är vanligtvis avsedda för lätt användning, så även fast dessa flytvästar klarar vårat stresstest så var dom svagare än fästningarna på halsband eller sele.

Dessa fästen kommer också att göra det lättare för dig att hålla din hund från att simma för långt ut i vattnet om du använder ett koppel eller långlina när ni ska simma.

Detta är också en perfekt för hundar som slutar lyssna när de börjar simma – ibland har de så kul när de simmar att de blir ganska olydiga. Men med ett koppel kan du bara dra dem (försiktigt) tillbaka till stranden.

Var noga med att vara försiktig när du fäster ett koppel på din hund som ska ner i vattnet. Om kopplet fastnar runt hundens ben eller nacke kan han bli oförmögen att simma eller andas, och eventuellt drabbas av någon annan typ av skada. Att använda ett koppel på en badande hund kräver ständig uppmärksamhet från ägaren.

Vissa hundägare tycker det är lättare att ha koppel på sin simmande hund om dom fäster något flytande en meter ut på kopplet. Detta gör att det slaka kopplet inte kommer hamna under ytan vid din hunds ben, och istället flyta. Men det är inte en idiotsäker teknik – håll din hund under uppsikt.

5. Låt aldrig din hund bada utan tillsyn

Även om du köper den bästa flytvästen pengar kan köpa, så behöver din hund fortfarande tillsyn under simturen. Flytvästar minskar drastiskt risken för drunkningsolyckor, men de är inte perfekta, och hundar kan fortfarande få lite problem när de simmar runt med dom.

Du måste se till att din hund inte driver iväg till potentiellt farliga områden. Farliga områden kan vara strömmar, båttrafik eller mot andra djur.

labrador simmar utan flytväst

Det är också en bra idé att bada din hund på öppna platser, där din hund är omgiven av ingenting annat än vatten och strand. Detta minskar chanserna att hen stöter på något eller fastnar någonstans.

Och medan pooler i allmänhet är säkrare än sjöar, floder eller hav, är de inte helt säkra. Följaktligen vill du fortfarande övervaka din hund när hen går ut för ett dopp i trädgården.

Till exempel har hundar ofta problem med att komma ut ur poolen. De kan också fastna i vattenintagen till rengöringsanläggningen.

Vanliga frågor om Flytväst till hund

Fungerar flytväst till hundar?

Medan du aldrig helt kan eliminera risken för drunkning, fungerar väldesignade flytvästar för hundar bra och kommer att hålla din hund mycket säkrare när ni badar eller hänger runt vattnet än om din hund inte har någon flytväst.

Kan man göra en egen flytväst till sin hund?

Även om du älskar att pyssla ihop saker själv, och med tanke på att flytvästar är livvästar så är det förmodligen klokare att bara köpa en testad modell snarare än att försöka göra en själv.

Behöver hundar ha flytväst på båtar?

Ja! Även de bästa atletsimmarna där ute kan snabbt bli trötta och drunkna – särskilt på djupt och kallt vatten. Sätt alltid på din hund en flytväst om ni ska ut med båten.

Behöver hundar flytväst när de simmar i en pool?

Det är inte obligatoriskt att ha flytväst på din hund så fort ni är nära vatten. Men de är alltid en bra idé – speciellt för dåliga simmare, som bulldoggar, mopsar och trubbnosiga raser.

Hur ska en hund flytväst sitta?

Precis som för människor så ska dom sitta fast ordentligt. De måste vara väldigt bra fastspända för att förhindra att de vrider sig eller förskjuts i vattnet, samtidigt som de fortfarande ger en bekväm passform och inte orsakar skavsår.

Författad av:

Hundtränare och hundpsykolog. Typisk hundtjej med många år av erfarenhet med hundar.