Bästa flytvästen för hundar 2022 » Bäst i Test

Vi hjälper dig hitta den bästa flytvästen till din hund!

Bästa Flytvästen För Hundar 2022 » Bäst i Test

Den bästa flytvästen är något alla hundar som älskar vatten behöver. De allra flesta hundar kan simma men även dem behöver en flytväst för att vara säkra om olyckan skulle vara framme.

Det kan vara så att ni är ute till sjöss eller vid stranden och kastar boll med er hund utan en flytväst. Olyckor kan alltid ske då även hundar blir trötta av att simma. De flesta drunkningsolyckor sker nära land utan en flytväst, ofta på grund utav att hundar sällan känner av när dom blir trötta.

Dom 10 roligaste hundraserna
Dom 10 roligaste hundraserna

Det absolut värsta kan hända – och en liten sak som en flytväst till hunden kan rädda liv.

I den här artikeln berättar jag vilka dom 6 bästa flytvästarna för hundar är och vilka egenskaper du ska lite efter i en hundflytväst!

Domesticerat.se deltar i olika reklamprogram. Reklamprogram gör det möjligt för oss att få provision från ditt köp genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till en webbplats – utan extra kostnad för dig. De webbplatser vi samarbetar med är Adlibris, Amazon, Arken Zoo, Bole, BuddyPetFoods, Denjo Dogs, Dogman, Firstvet, Granngården, ICA Försäkring, Kattkompaniet, Kellfri, Lassie, ManyPets, Petster, PNJakt, Supercat, Vetzoo och ZooPlus. Våra recensioner och omdömen är inte köpta.

1. Hurtta Outdoors – Bästa flytvästen för hundar

Hurtta Outdoors Flytvast

Vårt Betyg:

Det här är enligt mig den bästa flytvästen för hundar som är gjord av tåligt material och består av delvis reflekterande detaljer, flytkudde under magen och ett topphandtag för att lyfta din hund upp ur vattnet när det behövs.

Hurtta Outdoors Flytväst är en av de högst rankade flytvästar för hundar på marknaden, tack vare sin extrema kvalitet och tillförlitlighet. Även om det tillkommer en större prislapp, så har den definitivt förtjänat det, eftersom denna flytväst är av högsta kvalitet.

Denna flytväst levereras med strategiskt placerade skumpaneler med slutna celler, som inte hindrar din hund från att röra sig naturligt. Något jag ansåg som väldigt viktigt är att flytvästen är anpassningsbar vid bröst och hals, vilket möjliggör naturliga och bekväma rörelser för din hund.

Den här flytvästen kommer med en flytkudde under din hunds mage för att säkerställa att hen håller sig flytande, vilket inte alla flytvästar gör. Det finns inte heller några exponerade remmar eller spännen som riskerar att fastna eller trassla. Slutligen älskar jag att den här västen har reflekterande material – detta gör att du enkelt kan se din hund i vattnet, även i skymningen eller när vågorna blir lite högre.

Flytvästens storleksguide

Hurtta Outdoors Flytväst finns i flera storlekar och passar därför alla hundar.

StorlekHalsomfångBröstomfång
0-5 kg23-31 cm31-39 cm
5-10 kg33-43 cm49-61 cm
10-20 kg41-49 cm63-76 cm
20-40 kg47-58 cm80-103 cm
40-80 kg57-76 cm93-113 cm 

Flytvästen finns i ett antal roliga färger:

 • Gul
 • Orange Camo
 • Lupin (Lila)

Fördelar med Hurtta Outdoors Flytväst:

 • Jag, och andra hundägare jag träffat, är alla imponerade av materialets kvalitet och den extra flytkudden under hundens mage för att säkerställa att hunden håller sig flytande. Jag är också nöjd över att denna flytväst är designad för att inte ha några exponerade remmar eller spännen.

Nackdelar med Hurtta Outdoors Flytväst:

 • Den här flytvästen har ett högre pris än de flesta andra – men den har gjort sig väl förtjänt av det och det drar inte ner betyget någonting.

Fantastisk kvalitet från Hurtta, en flytväst som kommer att hålla många somrar – perfekt för hundar som ofta behöver en flytväst för segling eller mycket vattenaktivitet. Erbjuder hållbart lyfthandtag, magflytplatta, reflekterande detaljer och flera justerbara alternativ för en anpassad passform.


2. K9 Pursuit – Mest prisvärda flytvästen

K9 Pursuit Flytvast

Vårt Betyg:

Komplett med två lyfthandtag och D-ring, denna flytväst ger en fantastisk kombination av funktioner och kvalitet, och en rimlig prislapp på under 300kr på amazon.

K9 Pursuit Flytväst finns i flera olika storlekar och bör därför passa de flesta hundar. Den är gjord utav kvalitativt material och känns väldigt robust. Flytvästen har en bra flytförmåga men rekommenderas utav användare att inte använda den i stormigare vatten.

Det jag älskar med K9 Pursuit är att den har en välanpassad passform och att den är proppad med reflexer. Den har justerbara remmar och stabila snabbklämmor. Flytvästen har också två topphandtag för att dra din hund upp ur vattnet, hjälpa eller styra din hund.

Det är också enkelt att byta ifall den inte passar, så du behöver inte stressa för mycket om du beställer fel storlek.

Flytvästens storleksguide

K9 Pursuit flytväst finns i flera storlekar, från x-small till x-large.

StorlekBröstomfångVikt
XS28-38 cm2-7kg
S38-51 cm7-15kg
M51-68 cm14-25kg
L68-81 cm25-39kg
XL81-101 cm39-45kg

På Amazon finns endast orange exemplar.

Fördelar med K9 Pursuit Flytväst:

 • Kunder gillar att den här flytvästen är lätt, enkel att ta av och på och lätt att rengöra. Det är hög kvalitet till ett rimligt pris.

Nackdelar med K9 Pursuit Flytväst:

 • Medan många kunder känner sig mycket nöjda med produkten har några nämnt att remmarna slits med större, tyngre hundar.

Fantastisk kombination av kvalitet och prisvärdhet från ett välkänt varumärke. Erbjuder också en front-float-funktion som hjälper till att hålla hundens huvud över vatten.


3. Ezydog Flytväst – Budget alternativ

Ezydog Flytvast

Vårt Betyg:

Ezydog Flytväst kommer i en snygg gul färg – så att du enkelt ska kunna se din hund i vattnet.

Ezydog är en hög-kvalitativ flytväst som är strategiskt färgad gul. Det ergonomiska handtaget och den superstarka D-ringen i nylon gör det lätt att transportera och sätta fast hunden om det skulle behövas. Vi rekommenderar att flytvästen inte används som en säkerhetsanordning till biltransporter då den inte är anpassad för krockar.

Flytvästen är tillverkad av förstklassigt material. Ett unikt Ultra-Buoyancy-skumgummi är strategiskt placerat runt omkring flytvästen för att hunden hela tiden ska kunna röra sig naturligt. Två magremmar och ett bröstband (som alla har ett snabbklämma) håller flytvästen snyggt fast runt din hund. Flytvästen saknar dock reflexer men den tydligt gula färgen gör att hunden är lätt att se.

XXS och XXXS-modellerna har handtag medan XS, M, och L modellerna saknar handtag på ryggen.

En D-ring är placerad på främre delen av ryggen för att ge dig en plats att fästa hundkoppel på. Flytvästen finns i sex olika storlekar:

Flytvästens storleksguide

Ezydog Flytväst finns i flera storlekar från xx-small till x-large.

STORLEKVIKTOMKRETSLÄNGD
XXS (Mikro)under 7 kg26-35
XS7-11 kg48-8125-33
S9-20 kg 53-8933-41
M18-27 kg64-9938-50
L27-41 kg69-11243-61
XL41+ kg76-12251-66

Fördelar med Ezydog Flytväst:

 • Ezydog Flytväst är ett utmärkt alternativ för många hundar, eftersom den finns i ett stort antal olika storlekar. De flesta ägare tycker att den var mycket välgjord, mycket flytande och gav mycket för pengarna.

Nackdelar med Ezydog Flytväst:

 • Den har inga uppenbara brister, men några ägare upplevde storleksproblem. Det är förmodligen en bra idé att köpa en storlek större, då de flesta tyckte att den var för liten.

Flytvästen är tillverkad av högkvalitativt material och har ett unikt Ultra-Buoyancy-skumgummi som är strategiskt placerat runt omkring flytvästen för att hunden hela tiden ska kunna röra sig naturligt.


4. Rukka Safety Flytväst

Rukka Safety Flytvast

Vårt Betyg:

Rukka Safety flytväst har ett bekvämt band i neopren, helt justerbara bröst- och nackband och ett topphandtag för att lyfta din hund tillbaka i båten. Se pris på Granngården.

Snabbspännena gör att flytvästen är lätt att ta på och ta av, plus den här flytvästen också har en främre flottörfunktion för att hjälpa din hund att hålla huvudet över vattnet.

Det är också värt att notera att flytväst modellen som visas här är en nyare modell med förbättrad kvalitet, så några äldre recensioner som du hittar av Rukka Safety Flytväst kommer inte att vara korrekta.

Super nöjd!

Köpte den här flytvästen till min 7 månaders västgötaspets. Den funkade jätte bra. Hade flytvästen när vi var på kanot tur i 1 vecka. Handtaget var jätte smidigt och han kunde röra sig jätte bra med flytvästen på. Jätte bra att dem också går på kg vilket gör att den kommer passa när han är äldre också då maxvikten på den jag köpte är 15 kg.

Akku

Köpte en Rukka Safety flytväst och känner mig mycket nöjd med den. Jag och min hund är ute till havs en hel del så den har kommit väl till användning och hunden är nöjd och glad. Bra med handtag uppe på ryggen om jag skulle behöva lyfta upp honom ur vattnet om han ramlar i.

Bosse

Flytvästens storleksguide

Rukka Safety Flytväst finns i orange färg och tillverkas i flera olika storlekar från x-small till x-large.

StorlekRygglängd cmNacke cmBröstomfång cmVikt kg
XS2030-4035-550-5
S25,540-5040-605-10
M3350-6050-7010-20
L4060-7560-8520-40
XL47,570-8570-10040-80

Fördelar med Rukka Safety Flytväst:

 • Med tanke på det enorma antalet nöjda kunder och extremt överkomligt pris kan vi definitivt rekommendera Rukka Safety Flytväst som ett smart val till din hund.

Nackdelar med Rukka Safety Flytväst:

 • Vissa köpare har tyckt att passformen är felaktig, vilket kräver att olika storlekar returneras och återköps i större storlek.

5. Kurgo Surf n Turf Flytväst

Kurgo Surf n Turf Flytvast

Vårt Betyg:

Kurgo Flytväst har ett avtagbart flytande lager, och kan på så vis användas dagligen som en regnjacka. Den har två handtag för att kunna lyfta eller styra din hund och två D-ringar av metall för kopplingsanslutningar. Titta in den på amazon!

Kurgo Flytväst är en allt-i-ett flytväst som fungerar som en flytväst under badsäsongen eller som regnjacka dom tre övriga säsongerna. Flotationslagret kan tas bort så att flytvästen kan användas som en regnjacka för din hund. Det stämmer, den här flytvästen kan också fungera som regnjacka eller lätt höstjacka!

Flytvästen har reflekterande detaljer för ökad synlighet. Detta är en fantastisk funktion för ägare som tänker ta bort flotationslagret och använda den som en jacka under kalla och blöta promenader.

Det är också värt att nämna att alla Kurgo-produkter har en livstidsgaranti på tillverkarfel, så att du kan säkerställa att den här flytvästen håller en livstid. Den här flytvästen är endast lämplig för grunt vatten.

Flytvästens storleksguide

Kurgo Surf n ’Turf flytväst finns i flera storlekar från x-small till large.

StorlekNackomfångBröstomfångRygglängd*
XS23-33 cm35-50 cm23 cm
S30-58 cm46-63 cm31 cm
M46-69 cm61-81 cm43 cm
L61-79 cm76-94 cm47 cm
XL71-91 cm89-114 cm52 cm

*Det är viktigare att du mäter nack- och bröstomfång.

Denna flytväst finns endast i en färg (röd).

Fördelar med Kurgo Surf n Turf Flytväst:

 • Jag älskar hur många funktioner denna flytväst kommer med, inklusive handtag, reflekterande detaljer och dubbla D-ringar. De flesta ägare som provade flytvästen tyckte att den fungerade som de hade hoppats, passade bra och var hållbar.

Nackdelar med Kurgo Surf n Turf Flytväst:

 • Ett litet antal ägare tyckte att denna flytväst var för liten. Vi skulle också vilja om det fanns i flera färger, men det viktigaste är att färgen inte är mörk.

6. Basic Flytväst

Basic Flytvast 1

Vårt Betyg:

Basic Flytväst är förmodligen den billigaste på marknaden och har fått recensioner därefter.

Basic Flytväst är en helt okej flytväst med tanke på priset. Den här flytvästen är bäst lämpad för mindre hundar. Flera köpare som köpte en storlek större upplevde ändå att flytvästen var för liten.

Den här flytvästen har tre remmar (en som går runt bröstet och två som sveper runt din hunds mage), och alla har en snabbspännare som gör det enkelt att sätta på eller ta av. Tack vare flytvästens starka färg samt reflexdetaljer gör den sig synlig i vattnet.

Det finns ett stort handtag på ryggen, vilket gör det enkelt att hjälpa din hund att komma i eller ut ur vattnet, och den har också en D-ring på framsidan, så att du kan fästa hundens koppel i flytvästen. Det finns reflexdetaljer på flytvästen för att göra din hund mer synlig i svagt ljus.

Flytvästens storleksguide

Basic Flytväst finns i flera storlekar från x-small till x-large.

StorlekXSSMLXL
Flytvästens rygglängd26 cm36 cm44 cm54 cm65 cm
Omkrets midja30-50 cm42-66 cm45-72 cm50-80 cm60-96 cm
Vikt0-12 kg12-20 kg20-30 kg30-36 kg36-45 kg

Basic Flytväst finns endast i en färg (röd).

Fördelar med Basic Flytväst:

 • Det är ett bra val för dig med budget men det rekommenderas inte att du använder den här flytvästen i havsmiljö. Det medföljande priset, handtaget och D-ringen är alla bra fördelar.

Nackdelar med Basic Flytväst:

 • Vissa ägare klagade på att både handtaget och D-ringen skulle gå sönder om för mycket kraft applicerades på dem, så den här är flytvästen är förmodligen inte bra för tunga hundar eller de som drar i koppel. Många köpare nämnde också att passformen var dålig på den här flytvästen.

Köpguide för Bästa flytvästen till hund

Älskar din hund också vatten? En bra flytväst för hundar är viktigt eftersom vissa hundar älskar att åka på båtäventyr eller hänga på stranden med sina ägare, det är väl ändå ganska förståeligt.

Hundar som ska vistas nära vattnet bör vara utrustade med en flytväst för att hålla dem säkra. Och precis som att vuxna och barn som åker båt behöver flytvästar, så behöver din hund också den bästa flystvästen för hundar.

Men det är inte bara på en båt det kan vara bra med den bästa flytvästen till hunden – vissa hundar kan behöva en flytväst när dom simmar, vid rehabilitering, vattenräddning, båtliv eller vissa typer av jakt.

Det finns massor av flytvästar för hundar på marknaden, så det kan ibland vara överväldigande att gå igenom dem alla. Försök bara se till att du väljer en modell som har följande egenskaper:

 • Flytförmåga. Naturligtvis vill du ha en hundflytväst med tillräckligt bra flytförmåga för att hålla din hund flytande i vattnet. Flytvästar av högsta kvalitet har flytkuddar under magen, runt ryggen och sidorna. Och de allra bästa västarna har också flytkuddar runt nacken för att hålla hundens huvud över vattnet.
 • Ljus färg.  Färgglada flytvästar hjälper din hund att hålla sig synlig i vattnet och förhindra kollisioner med båtförare och vattenskoter. Många flytvästar har också reflekterande material för ännu mer synlighet.
 • Handtag . Om du behöver dra din hund ur vattnet vill du ha starka handtag på hundens flytväst. Det kan också vara bra för osäkra hundar så du kan vara med att stötta den genom att hålla i handtaget.
 • Storlek och passform. Se till att du köper en flytväst som är rätt storlek för din hund. Se till att din hund förblir bekväm när hen bär flytvästen, kan sitta och ligga lätt och inte ha problem med att tvätta sig själv. För bästa passform, se till att mäta din hunds rygglängd, bröstvidd och omkrets runt halsen, och välj en matchande storlek.

Så mäter du din hund för en flytväst för hundar

Olika tillverkare använder olika mått för att bestämma rätt flytväststorlek, men de flesta går efter en kombination av fyra olika mått. Hitta rätt mått på flytvästen genom att mäta följande (du behöver ett måttband):

 • Bröstets omkrets. Mät din hund runt hundens bröstkorg för att få bröstmåttet. Var noga med att mäta vid den största delen av hundens revben – vanligtvis strax bakom frambenen.
 • Halsomkrets. Normalt vilar flytvästar runt korsningen mellan din hunds hals och kropp. Dra bara måttbandet runt den nedre delen av nacken, ner nära axlarna.
 • Rygglängd. De flesta tillverkare av flytvästar rekommenderar att du mäter din hunds rygglängd från den punkt där nacken möter axlarna/ryggen till svansroten, du får eventuellt ta bort ca. 10 centimeter.
 • Vikt. Vissa tillverkare har också en viktriktlinje som hjälper till att säkerställa att flytvästen ger tillräcklig flytkraft för att hålla din hund ovanför ytan. Så var noga med att välja en väst som matchar din hunds vikt om sådan information tillhandahålls. Tänk på att lägga på några extra kilon om hunden är långhårig, då hunden blir tyngre när den är blöt.

Säkerhetstips för flytvästar

Att utrusta din hund med en flytväst hjälper till att hålla hunden säker, men bara för att din hund har en flytväst kan den inte simma för evigt – du måste fortfarande använda dig av sunt förnuft för att minska risken för olyckor eller skador och se till att alla går hem glada, trötta och med ett leende.

Och detta innebär att du gör följande:

1. Betinga flytvästen med en positiv upplevelse

Det kommer att bli mycket lättare att sätta flytvästen på din hund om du hjälper till att införa en positiv upplevelse från början när du ska lära din hund att bära flytvästen. Detta kommer också att hjälpa din hund att känna sig mer bekväm att bära den, vilket säkerställer att hunden fortfarande har en fantastisk tid när hen simmar runt.

För att uppnå detta måste du börja långsamt – långt innan du tänker använda den i praktiken.

Helst skulle du börja introducera flytvästen flera dagar innan du åker till stranden eller sjön. Ta ur flytvästen ur förpackningen ett par dagar innan du ska åka iväg, på en lugn och trygg plats för din hund (som ditt vardagsrum) och låt din hund försiktigt nosa på den i sin takt.

Belöna din hund med godis när hen interagerar med flytvästen. – vi vill att din hund ska inse att flytvästen är en supercool och fantastisk sak som leder till gott godis och en rolig upplevelse!

När din hund verkar känna sig bekväm med flytvästen, lägg den försiktigt på din hund – och belöna massor. Om din hund inte tycks gilla den, gå tillbaka ett steg. Få din hund att gilla upplevelsen med bus, tjo och godis.

Först trär du på flytvästen lite löst på din hund, ger lite godis och tar sedan bort flytvästen efter några sekunder. Öka långsamt tiden som flytvästen är på. När din hund verkar ganska bekväm med den löst sittande flytvästen, ansluter du remmarna och sätter ihop dem så att de sitter bra. 

Följ samma mönster som tidigare genom att lämna flytvästen på 10 sekunder eller så (med godsaker som belöning), sedan ta bort, sedan sätta på i 30 sekunder, en minut och så vidare.

Därefter vill du låta din hund springa runt lite medan hen bär flytvästen innan du tar av den och ger din hund mycket beröm och godis.

Upprepa processen igen om några timmar eller nästa dag. Gör detta så ofta som nödvändigt (och ge alltid mycket positiv förstärkning) tills hen blir bekväm med flytvästen och inte har något emot att ta på sig den. Det är nu din hund är redo för vattnet.

När din hund börjar anpassa sig till att simma med en flytväst, överväg också att använda hundvattenleksaker för att göra vattnet till en riktigt rolig plats att vara!

2. Se alltid till att flytvästens remmar är korrekt justerade och säkrade

Innan du låter din hund hoppa i vattnet, se till att remmarna är ordentligt åtdragna.

Om remmarna är för lösa kan din hunds kropp flyttas i flytvästen, vilket kan göra det svårt för din hund att simma med en naturlig rörelse. Det kommer också att öka oddsen för att din hund av misstag hamnar upp och ner i vattnet, vilket uppenbarligen är en väldigt farlig situation.

Om remmarna är för tight spända kan det också orsaka att din hund rör sig med onaturliga rörelser, vilket kan försvåra simning samt att din hund kan få svårt att andas.

Sikta på att remmarna ska vara tillräckligt täta så att du knappt kan stoppa två fingrar mellan remmen och din hunds kropp.

Det är också en bra idé att ge alla remmar en sista överblick, för att se till att fästena är ordentligt anslutna.

3. Matcha flytvästen till den avsedda aktiviteten

Olika flytvästar är utformade för olika aktiviteter. Vissa fungerar som en verklig livskyddsanordning, så de är tillverkade av mycket högkvalitativa material.

Dessa typer av flytvästar är gjorda för användning på djupt vatten, ger gott om flytkraft och har vanligtvis ganska enkelt utseende (även om de kan komma i olika färger, kommer de i allmänhet att inte finnas med hajfenor och andra roliga utsmyckningar).

Å andra sidan är vissa flytvästar utformade för att hjälpa din hund att hålla sig flytande, men de är inte riktigt avsedda som en riktig säkerhetsanordning. Många sådana flytvästar har söta eller roliga bilagor, såsom hajfenor eller sjöjungfrustjärtar, och de är vanligtvis väldigt bedårande.

Dessa flytvästar är inte direkt lämpade för djupvatten; de används bäst runt poolen, där din hund kan simma med stil.

Det är också värt att påpeka att du ofta betalar mer för den förstnämnda typen.

4. Var försiktig när du ansluter ett koppel till flytvästen

De flesta flytvästar är utrustade med en D-ring som du kan fästa ett koppel eller långlina i. Detta kan göra det lättare att hålla din hund säker när du går till poolen eller sjön.

Vi har testat D-ringens styrka (lika så sömmarna som ansluter D-ringen), för att se till att det håller om din hund drar mot något eller någon. De medföljande D-ringarna är vanligtvis avsedda för lätt användning, så även fast dessa flytvästar klarar vårat stresstest så var dom svagare än fästningarna på halsband eller sele.

Dessa fästen kommer också att göra det lättare för dig att hålla din hund från att simma för långt ut i vattnet om du använder ett koppel eller långlina när ni ska simma.

Detta är också en perfekt för hundar som slutar lyssna när de börjar simma – ibland har de så kul när de simmar att de blir ganska olydiga. Men med ett koppel kan du bara dra dem (försiktigt) tillbaka till stranden.

Var noga med att vara försiktig när du fäster ett koppel på din hund som ska ner i vattnet. Om kopplet fastnar runt hundens ben eller nacke kan han bli oförmögen att simma eller andas, och eventuellt drabbas av någon annan typ av skada. Att använda ett koppel på en badande hund kräver ständig uppmärksamhet från ägaren.

Vissa hundägare tycker det är lättare att ha koppel på sin simmande hund om dom fäster något flytande en meter ut på kopplet. Detta gör att det slaka kopplet inte kommer hamna under ytan vid din hunds ben, och istället flyta. Men det är inte en idiotsäker teknik – håll din hund under uppsikt.

5. Låt aldrig din hund bada utan tillsyn

Även om du köper den bästa flytvästen för hundar som pengar kan köpa, så behöver din hund fortfarande tillsyn under simturen. Flytvästar minskar drastiskt risken för drunkningsolyckor, men dom är inte perfekta, och hundar kan fortfarande stöta på problem när de simmar runt med dom.

Du måste se till att din hund inte driver iväg till potentiellt farliga områden. Farliga områden kan vara strömmar, båttrafik eller mot andra djur.

labrador simmar utan flytväst

Det är också en bra idé att bada din hund på öppna platser, där din hund är omgiven av ingenting annat än vatten och strand. Detta minskar chanserna att hen stöter på något eller fastnar någonstans.

Och medan pooler i allmänhet är säkrare än sjöar, floder eller hav, är de inte helt säkra. Följaktligen vill du fortfarande övervaka din hund när hen går ut för ett dopp i trädgården.

Till exempel har hundar ofta problem med att komma ut ur poolen. De kan också fastna i vattenintagen till rengöringsanläggningen.

Varför behöver hundar flytväst? Kan dom inte simma?

De flesta hundar är fantastiska simmare, men även de bästa atletsimmarna kan inte simma hur länge som helst. Om en olycklig katastrof inträffar när du är ute till sjöss skulle din hund inte ha en större chans att simma till säkerhet än vad du skulle.

Även vattenälskande hundar bör vara utrustade med flytvästar som är anpassade för dom. Det är ännu viktigare för hundar med låg mängd kroppsfett som vinthundar, äldre hundar, trubbnosiga raser och hundar med hälso- eller rörelseproblem.

Är hundflytvästar bara för båtturer?

Båtäventyr är inte de enda tillfällena som en hund behöver en flytväst. Hundar kan bli trötta och drunkna precis som människor gör. Det förekommer faktiskt tusentals hunddödsfall varje år på grund av att hundar faller i simbassänger och sjöar där dom inte kan ta sig upp.

hund behöver flytväst

Flytvästar för hundar är också en bra idé för vattenaktiviteter runt sjöar. Din hund vill vara vid din sida hela tiden, dom flesta skulle till och med sätta sig själva i fara för att få vara nära dig.

Om du ska åka vattenskidor, paddla kajak, vindsurfa eller delta i någon annan typ av vattenaktivitet där du kommer att vara synlig för din hund så är det bäst att sätta en flytväst på din hund för att förhindra utmattning ifall hen skulle komma simmandes mot dig.

Flytvästar för hundar kan också vara ett praktiskt hjälpmedel när du först introducerar din hund till vatten, eftersom den flytande egenskapen i flytvästen kommer att ge din hund en känsla av trygghet och säkerhet.

Vanliga frågor om Bästa Flytvästen för Hund

Fungerar flytväst till hundar?

Medan du aldrig helt kan eliminera risken för drunkning, fungerar väldesignade flytvästar för hundar bra och kommer att hålla din hund mycket säkrare när ni badar eller hänger runt vattnet än om din hund inte har någon flytväst.

Kan man göra en egen flytväst till sin hund?

Även om du älskar att pyssla ihop saker själv, och med tanke på att flytvästar är livvästar så är det förmodligen klokare att bara köpa en testad modell snarare än att försöka göra en själv.

Behöver hundar ha flytväst på båtar?

Ja! Även de bästa atletsimmarna där ute kan snabbt bli trötta och drunkna – särskilt på djupt och kallt vatten. Sätt alltid på din hund en flytväst om ni ska ut med båten.

Behöver hundar flytväst när de simmar i en pool?

Det är inte obligatoriskt att ha flytväst på din hund så fort ni är nära vatten. Men de är alltid en bra idé – speciellt för dåliga simmare, som bulldoggar, mopsar och trubbnosiga raser.

Hur ska en hund flytväst sitta?

Precis som för människor så ska dom sitta fast ordentligt. De måste vara väldigt bra fastspända för att förhindra att de vrider sig eller förskjuts i vattnet, samtidigt som de fortfarande ger en bekväm passform och inte orsakar skavsår.

Kan jag ha koppel på min hund som badar?

Generellt sett är det bäst att inte använda ett koppel på din hund som badar om möjligt, eftersom din hund kan trassla in sig i det och skada sig, eventuellt drunkna. En riktigt uppskattad favoritgodis brukar vara tillräckligt övertygande för att få de flesta hundar tillbaka ombord på båten eller stranden!

4.7/5 - (7 votes)

Kategorier: Recensioner, Hundar