Bästa flytvästen för hundar 2024 » Bäst i Test

Vi hjälper dig hitta den bästa flytvästen till din hund!

Bästa Flytvästen För Hundar 2022 » Bäst i Test

En flytväst är en viktig utrustning för hundar som älskar att vara i vatten. Även om de flesta hundar kan simma, kan en flytväst vara avgörande för deras säkerhet om en olycka skulle inträffa. Det värsta tänkbara kan hända, men en så enkel sak som den bästa flytvästen till hunden kan vara det som räddar livet på dem.

Det är lätt att hamna i situationer där man leker med sin hund vid sjön eller stranden utan att tänka på att använda en flytväst. Men olyckor kan ske när som helst, och även hundar kan bli trötta av att simma långa sträckor. De flesta drunkningsolyckor med hundar inträffar faktiskt nära land, ofta på grund av att hundarna inte kan känna när de blir trötta och överansträngda.

I den här artikeln kommer jag att presentera de 7 bästa flytvästarna för hundar och diskutera vilka egenskaper du bör leta efter när du väljer en flytväst. Det är viktigt att hitta en flytväst som passar din hunds storlek och behov för att garantera bästa möjliga säkerhet och komfort.

1. Ruffwear Float Coat – Bäst i Test

Vårt Betyg:

Ruffwear Float Coat är bästa flytvästen för hundar och ger det bästa skyddet och komforten för din fyrbenta vän. Denna flytväst är omsorgsfullt konstruerad med fokus på hållbarhet och erbjuder enastående kvalitet.

Den här imponerande flytvästen finns i tre färger med hög synlighet – Blue Atoll, Sockeye Red och Wave Orange. Dessa färger inte bara ger en snygg estetik utan gör också att din hund syns tydligt i vattnet. Du kan vara trygg med att Ruffwear Float Coat är byggd för att klara de tuffaste förhållandena och är motståndskraftig mot snitt och skador.

En unik egenskap hos denna flytväst är det kraftiga grepphandtaget på ovansidan. Detta förstärkta handtag gör det enkelt att dra tillbaka din hund om en räddningssituation uppstår. Oavsett om din hund är stor eller tung, är handtaget utformat för att klara av att lyfta den på ett säkert sätt utan att ge vika.

Ruffwear Float Coat är utrustad med högkvalitativa spännen och remmar. Nackremmen är lättjusterbar för en perfekt och anpassningsbar passform. En extra fördel är att spännena är elegant integrerade och täckta av flytvästens tyg, vilket ger en snyggare estetik och förhindrar att de fastnar eller hakar i andra föremål.

Säkerhet är av yttersta vikt när det gäller vattensporter, och Ruffwear Float Coat har integrerat reflekterande material för förbättrad synlighet. Detta gör att din hund syns tydligt även under svagt ljus eller i mörker, vilket ger extra säkerhet för både hunden och andra som är på vattnet.

Storleksguiden för Ruffwear Float Coat erbjuder ett brett utbud av alternativ för att passa hundar i olika storlekar och raser. Du kan vara säker på att hitta den perfekta storleken för din hund och därigenom säkerställa en bekväm och säker passform.

Utöver de imponerande funktionerna har Ruffwear Float Coat en praktisk ögla där du kan fästa exempelvis ett ljus för ökad synlighet. Dessutom erbjuder Ruffwear en livstidsgaranti på produkten, vilket visar företagets engagemang och förtroende för kvaliteten och hållbarheten i sin flytväst.

Ruffwear Float Coat är en överlägsen flytväst för hundar och erbjuder enastående konstruktion, hållbarhet och säkerhet. Ge din hund den bästa skyddet och komforten i vattnet med Ruffwear Float Coat – en pålitlig följeslagare för äventyr i vatten!

Fördelar:

 • Utrustad med handtag och D-ringar för säkrare hantering.
 • Hög synlighet gör det enklare att hålla koll på hunden.
 • Bekväm att bära och begränsar inte hundens rörelse.

Nackdelar:

 • Vissa hundar kan känna sig obekväma med att bära den.
 • Kostar tämligen mycket.

2. Hurtta Outdoors – För den aktiva hunden

Vårt Betyg:

Hurtta Outdoors Flytväst är enastående när det kommer till att hålla din hund säker och bekväm i vattnet. Denna flytväst har verkligen tagit kvalitet och tillförlitlighet till en helt ny nivå. Trots att den kan vara något dyrare än andra alternativ på marknaden, är den verkligen värd varje krona.

En av de bästa funktionerna hos denna flytväst är de strategiskt placerade skumpanelerna med slutna celler. Dessa paneler ger optimal flytkraft utan att hindra din hunds naturliga rörelser. Dessutom är flytvästen justerbar vid bröstet och halsen, vilket gör att din hund kan röra sig fritt och bekvämt.

En annan fantastisk funktion är flytkudden under hundens mage. Detta är inte vanligt förekommande hos alla flytvästar, men det är en viktig detalj för att säkerställa att din hund håller sig flytande på ett bekvämt sätt. Dessutom finns det inga exponerade remmar eller spännen som kan fastna eller trassla.

En detalj som verkligen sticker ut med Hurtta Outdoors Flytväst är de reflekterande detaljerna. Dessa detaljer gör det enkelt för dig att se din hund i vattnet, även under skymning eller när vågorna blir högre. Det är en extra säkerhetsfunktion som verkligen är ovärderlig.

Hurtta Outdoors Life Savior är verkligen enastående när det kommer till flytvästar för hundar. Dessutom är den perfekt för aktiva och vattenälskande valpar. Den imponerar inte bara med sin flytkraft, utan den är också otroligt flexibel och lågprofilig, vilket gör att din hund kan röra sig fritt och obegränsat.

Det som gör Hurtta Outdoors Life Savior så speciell är dess smarta design. Istället för att ha en stor bit skum som gör jackan skrymmande eller en tunn bit skum som minskar flytkraften, har Hurtta brutit ner skumkärnan i flexibla sektioner. Denna uppdelning möjliggör en mer bekväm och flexibel passform för din hund, samtidigt som den ger överlägsen flytkraft. Jackan ligger nära kroppen och stör inte hundens rörelsefrihet.

Kvaliteten hos Hurtta Outdoors Life Savior är imponerande på alla nivåer. Varje söm, varje rem och varje centimeter är noggrant konstruerade och väl gjorda. Materialen är tjocka men flexibla och kan troligtvis klara år av intensiv användning. Dess ljusgula färg gör också att din hund syns väl i vattnet.

Det finns två viktiga funktioner som ofta förbises men är avgörande för en bra hundflytväst: det robusta handtaget och möjligheten att koppla på en säkerhetslina. Handtaget gör det enkelt att lyfta upp din hund ur vattnet vid behov, medan koppelöglan ger extra säkerhet och kontroll i strömmiga vatten. Dessa funktioner är oerhört användbara och visar Hurttas genomtänkta design.

Hurtta Life Savior är inte bara perfekt för vattensporter som SUP, kajakpaddling och segling, utan den är också utmärkt för alla aktiviteter nära vattnet. Du kan använda den för att lära din hund att simma eller för att hjälpa till med rehabilitering. Med Hurtta Outdoors Life Savior kan du vara trygg och säker i vetskapen om att din hund är skyddad och kan njuta av vattnet utan bekymmer.

Fördelar:

 • Hög kvalitet
 • Remmarna är relativt oexponerade
 • Bekväm att bära

Nackdelar:

 • Ganska högt pris

3. K9 Pursuit – Mest prisvärda flytvästen

Vårt Betyg:

K9 Pursuit Flytväst är verkligen en imponerande produkt som erbjuder enastående funktioner och hög kvalitet till ett överkomligt pris. Med två lyfthandtag och en D-ring är denna flytväst fullständig med praktiska och användbara detaljer.

En av fördelarna med K9 Pursuit är dess tillgänglighet i olika storlekar, vilket gör att den kan passa de flesta hundar. Dessutom är flytvästen tillverkad av högkvalitativt material och ger en känsla av robusthet och pålitlighet. Det är tydligt att det har lagts stor vikt vid att skapa en hållbar produkt.

När det kommer till flytförmåga har K9 Pursuit en bra prestanda, men det är viktigt att nämna att användare har rekommenderat att den inte används i extremt stormiga vatten. Det är alltid viktigt att vara medveten om hundens säkerhet och anpassa användningen av flytvästen efter de rådande förhållandena.

En av de mest älskvärda egenskaperna hos K9 Pursuit är dess välanpassade passform. Flytvästen är utformad för att sitta bekvämt på hunden och är försedd med justerbara remmar och stabila snabbklämmor för en säker och säker passning. Dessutom är flytvästen försedd med generösa reflexdetaljer, vilket gör att din hund syns tydligt i mörker eller svagt ljus.

En annan fördel med K9 Pursuit är dess praktiska topphandtag. Med två handtag är det enkelt att dra upp din hund ur vattnet eller att ge hjälp och styrning vid behov. Detta ger en extra trygghet och kontroll för både dig och din hund.

För de som är oroliga för att beställa fel storlek behöver du inte oroa dig för mycket. K9 Pursuit erbjuder enkla byten av flytvästen om den inte skulle passa. Detta gör att du kan känna dig trygg i att hitta rätt storlek för din hund utan att behöva stressa över felköp.

Fördelar:

 • Lätt att använda
 • Lätt att rengöra
 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Medan många kunder känner sig mycket nöjda med produkten har några nämnt att remmarna slits med större, tyngre hundar.

4. Ezydog Flytväst – Budgetalternativ

Vårt Betyg:

Ezydog Flytväst är verkligen en högkvalitativ och pålitlig flytväst för aktiva hundar. Med sin strategiskt färgade gula design är det lätt att hålla koll på din hund i vattnet. Denna flytväst är särskilt lämplig för stora hundar, då den största storleken passar hundar över 40 kg.

En av de unika funktionerna hos Ezydog Flytväst är det speciella skumgummimaterialet, kallat Ultra-Buoyancy, som hjälper hunden att hålla rätt simposition och träna sin simförmåga. Detta är särskilt fördelaktigt för stora och tunga hundar som behöver extra stöd och träning.

En extra fördel med Ezydog Flytväst är den praktiska förvaringsfickan med dragkedja. Denna ficka ger dig möjlighet att förvara småsaker som nycklar eller godis under simningen. Dessutom finns det ett bekvämt och säkert handtag på flytvästen, som är lätt att greppa för att hjälpa och styra din hund vid behov.

Det är också värt att notera att Ezydog Flytväst är tillverkad av förstklassigt material, vilket garanterar dess hållbarhet och pålitlighet. De två magremmarna och bröstbandet med snabbklämmor säkerställer en säker och bekväm passform för din hund. Dock saknar denna flytväst reflexer, men den tydliga gula färgen bidrar till god synlighet i vattnet.

Det är viktigt att notera att XXS- och XXXS-modellerna är utrustade med handtag, medan XS, M och L-modellerna saknar detta på ryggen. En D-ring finns dock på framsidan av flytvästen, vilket ger dig möjlighet att fästa hundkopplet på ett säkert sätt.

Fördelar:

 • Mycket för pengarna
 • Håller upp hunden korrekt

Nackdelar:

 • Ganska liten i storlek

5. Rukka Safety Flytväst – Ett bra alternativ

Vårt Betyg:

Rukka Safety flytväst är verkligen en pålitlig och funktionell flytväst för hundar. Med sitt bekväma neoprenband, helt justerbara bröst- och nackband samt ett praktiskt topphandtag för enkel lyftning av hunden är den ett utmärkt val för säkerhet och komfort. Det är värt att nämna att den här modellen är den nyare versionen med förbättrad kvalitet, så äldre recensioner kanske inte längre är relevanta.

En nöjd kund berättar om deras erfarenhet av att använda Rukka Safety flytväst till deras 7 månader gamla västgötaspets. Flytvästen fungerade utmärkt under en veckas kanottur, och hunden kunde röra sig bekvämt med den på. Den justerbara viktbegränsningen är också uppskattad, vilket gör att flytvästen kommer att passa även när hunden växer.

En annan nöjd ägare berättar om deras användning av Rukka Safety flytväst vid havet. Handtaget på ryggen har varit till stor nytta för att kunna lyfta upp hunden ur vattnet vid behov. Det ger en extra trygghet och säkerhet under deras äventyr på havet.

Rukka Safety flytväst är verkligen en pålitlig och prisvärd flytväst för hundar. Trots att den ligger i mellanprisklassen, erbjuder den en imponerande kvalitet och funktion. Det unika med denna flytväst är att den inte har magband utan magremmar, vilket är ovanligt men kan vara fördelaktigt för vissa hundar som har päls eller ogillar att ha magen täckt.

Tillsammans med sin höga kvalitet och unika design har Rukka lyckats skapa en flytväst som erbjuder enastående säkerhet för hunden. Dess ergonomiska passform gör att hunden hålls flytande på ett bekvämt sätt och du behöver inte oroa dig för att hunden ska skada sig. Flytvästen är tillverkad av slitstarkt neoprenmaterial, vilket garanterar dess hållbarhet och långvariga användning.

Rukka Safety flytväst är också utrustad med ett starkt handtag på ryggen för extra säkerhet och enkel hantering. Reflexdetaljer runt västen bidrar till god synlighet även i mörker, och den snygga orangea färgen gör att hunden syns tydligt under dagtid.

Fördelar:

 • Högkvalitativt material
 • Utsrustad med handtag

Nackdelar:

 • Svårt att hitta en som passar hunden

6. Kurgo Surf n Turf Flytväst – Funktionell hundflytväst

Vårt Betyg:

Kurgo Flytväst är en mångsidig och praktisk flytväst som erbjuder mer än bara vattenskydd. Med sitt avtagbara flytande lager kan den enkelt förvandlas till en regnjacka för att passa alla väderförhållanden. Det är som att få två produkter i en!

Det som verkligen utmärker denna flytväst är dess funktionalitet. Den är utrustad med två handtag som gör det enkelt att lyfta eller styra din hund vid behov. Dessa handtag är särskilt användbara när du behöver rädda din hund ur vattnet eller guida den genom hinder. Dessutom finns det två robusta D-ringar av metall där du kan fästa kopplet för extra kontroll och säkerhet.

En annan fördel med Kurgo Flytväst är dess reflekterande detaljer. Dessa detaljer ökar synligheten och gör det lättare att se din hund även under mörka eller dimmiga förhållanden. Det är en fantastisk funktion för ägare som väljer att använda flytvästen som en regnjacka under kalla och blöta promenader. Du kan vara trygg med att din hund kommer att synas tydligt för både dig och andra som är ute på vägen.

Det är också värt att nämna att alla Kurgo-produkter levereras med en imponerande livstidsgaranti för tillverkarfel. Detta visar företagets förtroende för kvaliteten och hållbarheten hos deras produkter. Du kan vara säker på att din flytväst kommer att vara tillförlitlig och fungera under lång tid framöver.

Det är dock viktigt att notera att denna flytväst endast är lämplig för grunt vatten. Om du planerar att använda den i djupare vattenmiljöer eller för mer krävande vattensporter, kan det vara nödvändigt att välja en specialiserad flytväst som är anpassad för sådana aktiviteter. Det är viktigt att alltid hålla säkerheten i åtanke och välja rätt utrustning för din hunds specifika behov.

Fördelar:

 • Många funktioner
 • Hållbar

Nackdelar:

 • Liten i storlek
 • Få färger
 • Mörk färg som syns dåligt i vatten
 • Endast för grunt vatten

7. Basic Flytväst – Enkel flytväst för hundar

Vårt Betyg:

Basic Flytväst erbjuder ett ekonomiskt alternativ för hundägare som letar efter en grundläggande flytväst. Med tanke på priset kan den vara ett acceptabelt val. Det är dock viktigt att notera att denna flytväst verkar vara bäst lämpad för mindre hundar. Vissa köpare som valde en större storlek upplevde att flytvästen ändå var för liten, vilket kan vara en viktig faktor att överväga vid val av storlek.

Designen av Basic Flytväst inkluderar tre remmar – en som går runt bröstet och två som sveper runt hundens mage. Alla remmar är utrustade med snabbspännen, vilket gör det enkelt att sätta på och ta av flytvästen. Detta kan vara särskilt praktiskt för hundar som kanske inte är så tåliga mot att ha på sig kläder eller utrustning. Flytvästens starka färg och reflexdetaljer bidrar också till ökad synlighet i vattnet, vilket är viktigt för att hålla din hund synlig och säker.

En annan fördel med Basic Flytväst är närvaron av ett stort handtag på ryggen. Detta handtag underlättar att hjälpa din hund att komma i och ur vattnet eller för att kunna lyfta den vid behov. Dessutom finns det en D-ring placerad på framsidan av flytvästen som möjliggör enkel och säker fastsättning av hundens koppel. Detta kan vara användbart för att behålla kontroll och ha en säkerhetslina om du befinner dig i vattenmiljöer med strömmande vatten eller andra potentiella faror.

Sammanfattningsvis kan Basic Flytväst vara ett rimligt val för de som har en mindre hund och letar efter en prisvärd flytväst. Med sina snabbspännen, synlighetsegenskaper och praktiska handtag och D-ring erbjuder den vissa grundläggande funktioner för att hålla din hund säker i vattenmiljöer. Det är viktigt att komma ihåg att den här flytvästen kanske inte passar alla hundar och att det är nödvändigt att noggrant välja rätt storlek för att säkerställa bästa passform och komfort.

Fördelar:

 • Billig hundflytväst
 • Bra funktion

Nackdelar:

 • Kan gå sönder med större hundar

Köpguide för flytväst till hund

Älskar din hund också att vara i vattnet? En flytväst för hundar är en viktig utrustning för att hålla din hund säker när den vistas nära vatten. Oavsett om ni planerar att åka på båtäventyr eller tillbringa tid på stranden, är det viktigt att välja den bästa flytvästen för din fyrbenta vän. I denna köpguide kommer vi att utforska de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer en flytväst till din hund och ge dig användbara tips för att göra introduktionen av västen till en positiv upplevelse.

Här är några viktiga faktorer att överväga:

1. Flytförmåga

En högkvalitativ flytväst för hundar bör ha tillräckligt med flytkraft för att hålla hunden flytande i vattnet. Det är viktigt att välja en väst som har flytkuddar placerade strategiskt under magen, runt ryggen och sidorna. De allra bästa västarna har också flytkuddar runt nacken för att hålla hundens huvud ovanför vattenytan. Kontrollera produktbeskrivningen för att se till att flytvästen du väljer har tillräcklig flytförmåga för din hunds vikt och storlek.

2. Synlighet

En ljusfärgad flytväst hjälper till att göra din hund mer synlig i vattnet, vilket minskar risken för olyckor och kollisioner med båtförare och vattenskotrar. Många flytvästar har också reflekterande material som ökar synligheten, särskilt vid svagt ljus eller i mörker. Det är viktigt att välja en väst med hög synlighet för att säkerställa att din hund kan ses tydligt även på avstånd.

3. Handtag

Ett starkt och säkert handtag på flytvästen är en viktig funktion att leta efter. Handtaget gör det enklare att dra upp din hund ur vattnet om det behövs eller att ge extra stöd vid behov. Det är viktigt att handtaget är ordentligt förstärkt och placerat på en lämplig position på flytvästen för att underlätta hantering och lyft.

4. Storlek och passform

För att din hund ska vara bekväm och ha full rörelsefrihet är det viktigt att välja rätt storlek på flytvästen. Varje tillverkare kan ha olika storleksguider, så se till att följa tillverkarens instruktioner för att mäta din hund korrekt. Vanliga mätmått inkluderar bröstomkrets, halsomkrets och rygglängd. För bästa passform, se till att flytvästen inte är för tajt eller för lös, och att din hund kan sitta, ligga och röra sig naturligt när den bär västen.

För att hitta rätt storlek på flytvästen behöver du mäta följande mått på din hund:

 1. Bröstets omkrets: Mät runt hundens bröstkorg vid den bredaste delen, vanligtvis strax bakom frambenen.
 2. Halsomkrets: Mät runt den nedre delen av hundens nacke, nära axlarna.
 3. Rygglängd: Mät från punkten där nacken möter axlarna/ryggen till svansroten. Du kan behöva subtrahera cirka 10 centimeter för att få rätt längd.
 4. Vikt: Vissa tillverkare har viktriktlinjer för att säkerställa att flytvästen ger tillräcklig flytkraft. Om sådana riktlinjer finns, välj en flytväst som matchar din hunds vikt. Kom ihåg att lägga till några extra kilon om din hund har långt hår, eftersom det kan göra hunden tyngre när den är blöt.

Introduktion av flytvästen till din hund

För att göra introduktionen av flytvästen till en positiv upplevelse för din hund, är det viktigt att gradvis vänja den vid att ha på sig västen och koppla den till belöningar. Följ dessa steg för att betinga din hund till flytvästen:

 1. Börja i en lugn miljö: Introducera flytvästen för din hund i en avslappnad och trygg miljö, såsom ditt vardagsrum eller trädgården. Ta ut flytvästen ur förpackningen och låt din hund få tid att undersöka den på sitt eget sätt.
 2. Positiv förstärkning: Koppla flytvästen till positiva upplevelser genom att belöna din hund när den visar intresse för västen. Ge godis eller beröm när din hund närmar sig eller interagerar med västen. Detta hjälper din hund att koppla västen till något positivt och ökar dess acceptans.
 3. Gradvis anpassning: Börja med att sätta på flytvästen löst på din hund och låt den bära den i några sekunder. Belöna din hund och ta sedan av västen. Öka successivt tiden som västen bärs, samtidigt som du fortsätter att ge belöningar och positiv förstärkning. Var lyhörd för din hunds reaktioner och anpassa tempot efter dess komfortnivå.
 4. Spänn remmarna: När din hund har blivit bekväm med att ha på sig flytvästen, prova att fästa remmarna på västen och justera dem för en perfekt passform. Låt din hund bära västen i längre perioder, övervaka dess beteende och se till att den fortfarande är bekväm och rörlig. Belöna och beröm din hund regelbundet under anpassningsprocessen.

Säkerhetstips för flytvästar

Att utrusta din hund med en flytväst hjälper till att hålla hunden säker, men bara för att din hund har en flytväst kan den inte simma för evigt – du måste fortfarande använda dig av sunt förnuft för att minska risken för olyckor eller skador och se till att alla går hem glada, trötta och med ett leende.

Och detta innebär att du gör följande:

1. Betinga flytvästen med en positiv upplevelse

Det kommer att bli mycket lättare att sätta flytvästen på din hund om du hjälper till att införa en positiv upplevelse från början när du ska lära din hund att bära flytvästen. Detta kommer också att hjälpa din hund att känna sig mer bekväm att bära den, vilket säkerställer att hunden fortfarande har en fantastisk tid när hen simmar runt.

För att uppnå detta måste du börja långsamt – långt innan du tänker använda den i praktiken.

Helst skulle du börja introducera flytvästen flera dagar innan du åker till stranden eller sjön. Ta ur flytvästen ur förpackningen ett par dagar innan du ska åka iväg, på en lugn och trygg plats för din hund (som ditt vardagsrum) och låt din hund försiktigt nosa på den i sin takt.

Belöna din hund med godis när hen interagerar med flytvästen. – vi vill att din hund ska inse att flytvästen är en supercool och fantastisk sak som leder till gott godis och en rolig upplevelse!

När din hund verkar känna sig bekväm med flytvästen, lägg den försiktigt på din hund – och belöna massor. Om din hund inte tycks gilla den, gå tillbaka ett steg. Få din hund att gilla upplevelsen med bus, tjo och godis.

Först trär du på flytvästen lite löst på din hund, ger lite godis och tar sedan bort flytvästen efter några sekunder. Öka långsamt tiden som flytvästen är på. När din hund verkar ganska bekväm med den löst sittande flytvästen, ansluter du remmarna och sätter ihop dem så att de sitter bra. 

Följ samma mönster som tidigare genom att lämna flytvästen på 10 sekunder eller så (med godsaker som belöning), sedan ta bort, sedan sätta på i 30 sekunder, en minut och så vidare.

Därefter vill du låta din hund springa runt lite medan hen bär flytvästen innan du tar av den och ger din hund mycket beröm och godis.

Upprepa processen igen om några timmar eller nästa dag. Gör detta så ofta som nödvändigt (och ge alltid mycket positiv förstärkning) tills hen blir bekväm med flytvästen och inte har något emot att ta på sig den. Det är nu din hund är redo för vattnet.

När din hund börjar anpassa sig till att simma med en flytväst, överväg också att använda hundvattenleksaker för att göra vattnet till en riktigt rolig plats att vara!

2. Se alltid till att flytvästens remmar är korrekt justerade och säkrade

Innan du låter din hund hoppa i vattnet, se till att remmarna är ordentligt åtdragna.

Om remmarna är för lösa kan din hunds kropp flyttas i flytvästen, vilket kan göra det svårt för din hund att simma med en naturlig rörelse. Det kommer också att öka oddsen för att din hund av misstag hamnar upp och ner i vattnet, vilket uppenbarligen är en väldigt farlig situation.

Om remmarna är för tight spända kan det också orsaka att din hund rör sig med onaturliga rörelser, vilket kan försvåra simning samt att din hund kan få svårt att andas.

Sikta på att remmarna ska vara tillräckligt täta så att du knappt kan stoppa två fingrar mellan remmen och din hunds kropp.

Det är också en bra idé att ge alla remmar en sista överblick, för att se till att fästena är ordentligt anslutna.

3. Matcha flytvästen till den avsedda aktiviteten

Olika flytvästar är utformade för olika aktiviteter. Vissa fungerar som en verklig livskyddsanordning, så de är tillverkade av mycket högkvalitativa material.

Dessa typer av flytvästar är gjorda för användning på djupt vatten, ger gott om flytkraft och har vanligtvis ganska enkelt utseende (även om de kan komma i olika färger, kommer de i allmänhet att inte finnas med hajfenor och andra roliga utsmyckningar).

Å andra sidan är vissa flytvästar utformade för att hjälpa din hund att hålla sig flytande, men de är inte riktigt avsedda som en riktig säkerhetsanordning. Många sådana flytvästar har söta eller roliga bilagor, såsom hajfenor eller sjöjungfrustjärtar, och de är vanligtvis väldigt bedårande.

Dessa flytvästar är inte direkt lämpade för djupvatten; de används bäst runt poolen, där din hund kan simma med stil.

Det är också värt att påpeka att du ofta betalar mer för den förstnämnda typen.

4. Var försiktig när du ansluter ett koppel till flytvästen

De flesta flytvästar är utrustade med en D-ring som du kan fästa ett koppel eller långlina i. Detta kan göra det lättare att hålla din hund säker när du går till poolen eller sjön.

Vi har testat D-ringens styrka (lika så sömmarna som ansluter D-ringen), för att se till att det håller om din hund drar mot något eller någon. De medföljande D-ringarna är vanligtvis avsedda för lätt användning, så även fast dessa flytvästar klarar vårat stresstest så var dem svagare än fästningarna på halsband eller sele.

Dessa fästen kommer också att göra det lättare för dig att hålla din hund från att simma för långt ut i vattnet om du använder ett koppel eller långlina när ni ska simma.

Detta är också en perfekt för hundar som slutar lyssna när de börjar simma – ibland har de så kul när de simmar att de blir ganska olydiga. Men med ett koppel kan du bara dra dem (försiktigt) tillbaka till stranden.

Var noga med att vara försiktig när du fäster ett koppel på din hund som ska ner i vattnet. Om kopplet fastnar runt hundens ben eller nacke kan han bli oförmögen att simma eller andas, och eventuellt drabbas av någon annan typ av skada. Att använda ett koppel på en badande hund kräver ständig uppmärksamhet från ägaren.

Vissa hundägare tycker det är lättare att ha koppel på sin simmande hund om dem fäster något flytande en meter ut på kopplet. Detta gör att det slaka kopplet inte kommer hamna under ytan vid din hunds ben, och istället flyta. Men det är inte en idiotsäker teknik – håll din hund under uppsikt.

5. Låt aldrig din hund bada utan tillsyn

Även om du köper den bästa flytvästen för hundar som pengar kan köpa, så behöver din hund fortfarande tillsyn under simturen. Flytvästar minskar drastiskt risken för drunkningsolyckor, men dem är inte perfekta, och hundar kan fortfarande stöta på problem när de simmar runt med dom.

Du måste se till att din hund inte driver iväg till potentiellt farliga områden. Farliga områden kan vara strömmar, båttrafik eller mot andra djur.

labrador simmar utan flytväst

Det är också en bra idé att bada din hund på öppna platser, där din hund är omgiven av ingenting annat än vatten och strand. Detta minskar chanserna att hen stöter på något eller fastnar någonstans.

Och medan pooler i allmänhet är säkrare än sjöar, floder eller hav, är de inte helt säkra. Följaktligen vill du fortfarande övervaka din hund när hen går ut för ett dopp i trädgården.

Till exempel har hundar ofta problem med att komma ut ur poolen. De kan också fastna i vattenintagen till rengöringsanläggningen.

Varför behöver hundar flytväst? Kan de inte simma?

De flesta hundar är fantastiska simmare, men även de bästa atletsimmarna kan inte simma hur länge som helst. Om en olycklig katastrof inträffar när du är ute till sjöss skulle din hund inte ha en större chans att simma till säkerhet än vad du skulle.

Även vattenälskande hundar bör vara utrustade med flytvästar som är anpassade för dom. Det är ännu viktigare för hundar med låg mängd kroppsfett som vinthundar, äldre hundar, trubbnosiga raser och hundar med hälso- eller rörelseproblem.

Är hundflytvästar bara för båtturer?

Båtäventyr är inte de enda tillfällena som en hund behöver en flytväst. Hundar kan bli trötta och drunkna precis som människor gör. Det förekommer faktiskt tusentals hunddödsfall varje år på grund av att hundar faller i simbassänger och sjöar där dem inte kan ta sig upp.

hund behöver flytväst

Flytvästar för hundar är också en bra idé för vattenaktiviteter runt sjöar. Din hund vill vara vid din sida hela tiden, dem flesta skulle till och med sätta sig själva i fara för att få vara nära dig.

Om du ska åka vattenskidor, paddla kajak, vindsurfa eller delta i någon annan typ av vattenaktivitet där du kommer att vara synlig för din hund så är det bäst att sätta en flytväst på din hund för att förhindra utmattning ifall hen skulle komma simmandes mot dig.

Flytvästar för hundar kan också vara ett praktiskt hjälpmedel när du först introducerar din hund till vatten, eftersom den flytande egenskapen i flytvästen kommer att ge din hund en känsla av trygghet och säkerhet.

Vanliga frågor om Bästa Flytvästen för Hund

Fungerar flytväst till hundar?

Medan du aldrig helt kan eliminera risken för drunkning, fungerar väldesignade flytvästar för hundar bra och kommer att hålla din hund mycket säkrare när ni badar eller hänger runt vattnet än om din hund inte har någon flytväst.

Kan man göra en egen flytväst till sin hund?

Även om du älskar att pyssla ihop saker själv, och med tanke på att flytvästar är livvästar så är det förmodligen klokare att bara köpa en testad modell snarare än att försöka göra en själv.

Behöver hundar ha flytväst på båtar?

Ja! Även de bästa atletsimmarna där ute kan snabbt bli trötta och drunkna – särskilt på djupt och kallt vatten. Sätt alltid på din hund en flytväst om ni ska ut med båten.

Behöver hundar flytväst när de simmar i en pool?

Det är inte obligatoriskt att ha flytväst på din hund så fort ni är nära vatten. Men de är alltid en bra idé – speciellt för dåliga simmare, som bulldoggar, mopsar och trubbnosiga raser.

Hur ska en hund flytväst sitta?

Precis som för människor så ska dem sitta fast ordentligt. De måste vara väldigt bra fastspända för att förhindra att de vrider sig eller förskjuts i vattnet, samtidigt som de fortfarande ger en bekväm passform och inte orsakar skavsår.

Kan jag ha koppel på min hund som badar?

Generellt sett är det bäst att inte använda ett koppel på din hund som badar om möjligt, eftersom din hund kan trassla in sig i det och skada sig, eventuellt drunkna. En riktigt uppskattad favoritgodis brukar vara tillräckligt övertygande för att få de flesta hundar tillbaka ombord på båten eller stranden!

Slutsats:

En flytväst för hundar är en viktig investering för att hålla din hund säker när ni vistas nära vatten. Genom att välja en flytväst med tillräcklig flytförmåga, hög synlighet och rätt storlek och passform, kan du ge din hund en säker och bekväm upplevelse i vattnet. Kom ihåg att gradvis introducera flytvästen till din hund med positiv förstärkning och att alltid ha tillsyn över den när den badar. Ta hand om din hunds säkerhet och njut av vattenaktiviteter tillsammans!

Kategorier: Recensioner hund, Hundar